Takkapihvit ja Konjakkikastike
Syksyllä alkaa aina tekemään mieli kunnon sisäfilee-pihviä. Isä paistoin meille takassa hiilloksella parilan päällä upeat pihvit. Jos teillä löytyy kaakeliuuni tai takka niin suosittelen lämpimästi sen käyttöä pihvien paistoon.
Konjakkikastike
2 dl demi-glacea
2 dl kuohukermaa
2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 shalottisipulia
1-2 shottilasillista konjakkia
1-2 tl dijon-sinappia
ripaus sokeria
loraus soijaa
Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla oliiviöljyssä kuultavaksi, lisää pannulle 1 rkl kokonaisia mustapippureita ja paahda hetki, kaada sekaan konjakit, demi-glace ja kuohukerma. Keitä kastiketta matalassa lämmössä kasaan. Mausta sinapilla, sokerilla ja soijalla. Siivilöi mustapippurit ja sipulit pois ja tarjoa pihvien kera.
Pihvit paistettiin parilalla takassa hiilloksen päällä noin 3-4 min per puoli.