Takkapihvit ja Konjakkikastike

img_3562.jpgSyksyllä alkaa aina tekemään mieli kunnon sisäfilee-pihviä. Isä paistoin meille takassa hiilloksella parilan päällä upeat pihvit. Jos teillä löytyy kaakeliuuni tai takka niin suosittelen lämpimästi sen käyttöä pihvien paistoon.

Konjakkikastike

2 dl demi-glacea

2 dl kuohukermaa

2 rkl kokonaisia mustapippureita

2 shalottisipulia

1-2 shottilasillista konjakkia

1-2 tl dijon-sinappia

ripaus sokeria

loraus soijaa

Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla oliiviöljyssä kuultavaksi, lisää pannulle 1 rkl kokonaisia mustapippureita ja paahda hetki, kaada sekaan konjakit, demi-glace ja kuohukerma. Keitä kastiketta matalassa lämmössä kasaan. Mausta sinapilla, sokerilla ja soijalla. Siivilöi mustapippurit ja sipulit pois ja tarjoa pihvien kera.

Pihvit paistettiin parilalla  takassa hiilloksen päällä noin 3-4 min per puoli.

Koti Ruoka ja juoma

Pimientos de Padrón

img_3558-1.jpgSaimme Barcelonasta ruokatuliaisia. Pimiento de Padrón ovat pieniä vihreitä paprikoita joita kasvaa Padrón-kylässä Espanjassa. Paprikat ovat upean makuisia, makeita ja raikkaita näihin jää todella koukkuun. Espanjassa Pimiento de Padrónien syömistä kutsutaan ruokailun ” venäläiseksi ruletiksi”, sanotaan että yksi kymmenestä on todella tulinen. Me söimme näitä ainakin 40 ja yksikään tulinen ei sattunut kohdalle, onneksi. En ole kohdannut näihin suomessa mutta jos reissaatte Espanjassa niin käykää ehdottomasti ostamassa pari ( lue: kymmenen) tuliaiseksi.

Pimiento de Padrón 

Paista paprikoita kuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman hiiltyneitä pinnalta, lisää runsaasti sormisuolaa. Nauti kuumana!

Koti Ruoka ja juoma