Tortilla de Patatas

img_3544.jpgTortilla de patatas eli espanjalainen munakas on helppo ja edullinen ruoka lounaaksi salaatin kera tai iltapalaksi kylmänä tapaksena. 

Tortilla de Patatas

1 kg perunoita

2 sipulia

oliiviöljyä

7 kananmunaa

sormisuolaa

Pese, kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli pieneksi. Laita kuumalle pannulle reilusti oliiviöljyä, niin että pohja täyttyy. Lisää perunat öljyyn ja paistele niitä noin 20 min tai kunnes ne ovat kypsiä ( älä paista liian pehmeiksi) lisää sipulit ja paistele vielä hetki. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta suolalla. Kaada perunasipulisekoitus kananmunien joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää seos kuumalle pannulle. Huomaat heti että seos alkaa kypsymään reunoilta. Hytktytä pannua koko kypsennyksen ajan silloin tällöin, varo ettei levy ole liian kuumalla ettei munakas pala. Tässä menee noin 5-10min. Laita pannun kokoinen kansi munakkaan päälle ja käännä se. Liu’uta sitten munakas takaisin pannulle ja kypsennä toiselta puolelta, tässä menee vain muutama minuutti.

Lisää munakkaan päälle tarjoiluvaiheessa hieman sormisuolaa.

img_3550.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Soija-inkiväärilohi ja Seesaminuudelit

img_3517.jpg

Rakastan soija-inkivääri-sokeri-valkosipuli yhdistelmää ja yritän jatkuvasti löytää ruokia missä niitä löytyy. Lohessa on aivan ihana rapea karamellimainen pinta, se on sisältä pehmeä ja lempeä ja kun annokseen yhdistää vielä seesaminuudelit niin maku on aivan jumalainen.

Soija-inkiväärilohi ja Seesaminuudelit 4lle

800g lohta

Marinadi

0,5 dl fariinisokeria

1 luomusitruuna

1 valkosipulinkynsi

ruukku ruohosipulia

soijaa

1 tl oliiviöljyä

parin sentin pala inkivääriä

1 dl appelsiinimehua

Sekoita pienessä kattilassa kaikki marinadiainekset paitsi appelsiinimehu ja keitä kunnes sokeri on sulanut. Lisää mehu. Nypi lohesta ruodot ja laita se pussiin, kaada marinadi päälle ja sulje pussi. Anna maustua yön yli tai vähintään kolme tuntia. Kuumenna parilapannu tai valurautapannu ja lisää nokare voita. Kaada kaikki marinadi pussista kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kasaan. Laita lohi nahkapuoli alaspäin kuumalle pannulle ja anna paistua noin 6 minuuttia, käännä lohi varovasti ja kypsennä vielä muutama minuutti. Lohen nahka on karamellisoitunut mustaksi ja se lähtee helposti irti nostamalla. Älä paista lohta kuivaksi. Laita lohi tarjoiluastialle ja kaada lohen päälle kasaan keitetty marinadi. Ripottele päälle pieneksi silputtua ruohosipulia ja tarjoile seesaminuudeleiden kanssa.

Seesaminuudelit

1 pkt ( 300g) munanuudeleita

0,5 dl soijaa

2 rkl sokeria

4 valkosipulinkynttä raastettuna

2 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl seesamiöljyä

1/2 rkl chililjyä tai chilikastiketta

5 rkl rypsiöljyä

Sekoita kastikeainekset keskenään. Keitä nuudelit pakkauksen mukaan ja kaada vesi pois. Sekoita kastike nuudeleiden sekaan.

img_3523.jpg

Reseptit bongattu täältä: http://www.handletheheat.com/2011/09/soy-ginger-salmon.html ja täältä:http://framed-mylifeonepictureatatime.blogspot.com/2009/10/sesame-noodles-and-cookbook-contest.html

 

Koti Ruoka ja juoma