Tortilla de Patatas
Tortilla de patatas eli espanjalainen munakas on helppo ja edullinen ruoka lounaaksi salaatin kera tai iltapalaksi kylmänä tapaksena.
Tortilla de Patatas
1 kg perunoita
2 sipulia
oliiviöljyä
7 kananmunaa
sormisuolaa
Pese, kuori ja kuutioi perunat. Silppua sipuli pieneksi. Laita kuumalle pannulle reilusti oliiviöljyä, niin että pohja täyttyy. Lisää perunat öljyyn ja paistele niitä noin 20 min tai kunnes ne ovat kypsiä ( älä paista liian pehmeiksi) lisää sipulit ja paistele vielä hetki. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja mausta suolalla. Kaada perunasipulisekoitus kananmunien joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää seos kuumalle pannulle. Huomaat heti että seos alkaa kypsymään reunoilta. Hytktytä pannua koko kypsennyksen ajan silloin tällöin, varo ettei levy ole liian kuumalla ettei munakas pala. Tässä menee noin 5-10min. Laita pannun kokoinen kansi munakkaan päälle ja käännä se. Liu’uta sitten munakas takaisin pannulle ja kypsennä toiselta puolelta, tässä menee vain muutama minuutti.
Lisää munakkaan päälle tarjoiluvaiheessa hieman sormisuolaa.