Kylmäsavulohitagliatelle

img_3376.jpgTaas helppo, nopea ja herkullinen ruoka.

Kylmäsavulohitagliatelle 2lle

1 pkt ( 250g)  tuoretagliatellea 

150g kylmäsavulohta

1 pieni fenkoli

1 pieni sipuli

1,5 dl herneitä

valkosipulinkynsi tai pari

2 dl luomuruokakermaa

suolaa&pippuria

rucolaa

parmesaania

( loraus valkoviiniä tai vodkaa )

Laita pastavesi kiehumaan. Murskaa valkosipuli ja leikkaa sipuli ja fenkoli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä.Lisää kiehuvaan suolattuun veteen pasta ja keitä ohjeen mukaan ( 3min). Lisää pannulle herneet ja suikaloitu lohi. Kaada kerma sekaan ja mausta suolalla ja pippurilla ( jos haluat, lorauta sekaan hieman valkoviiniä tai vodkaa). Valuta vesi pastasta ja kaada se pannulle kastikkeen sekaan. Jos haluat enemmän kastiketta voit lisätä kauhallisen pastan keitinvettä sekaan. Koristele annos rucolalla ja parmesaanilla ja lorauta oliiviöljyä päälle.

Koti Ruoka ja juoma

Supernopea pannuleipä

img_3345.jpgTämä leipä on eteenkin niille sunnuntai-aamuille kun herää ja huomaa että leipä on loppu ja kauppa aukeaa 4 tunnin päästä. Aineksia voi soveltaa sen mukaan mitä löytyy kaapista. Nesteenä voi maidon sijaan käyttää kermaa, vettä tai vaikka kasvislientä. Hunajan voi vaihtaa siirappiin ja jauhot sekoittaa kaapissa löytyvien pussien mukaan. Päälle voi ripotella siemenien sijaan kaurahiutaleita tai juustoraastetta. Resepti Glorian Ruoka&Viini lehdestä (05/11).

Pannuleipä 16 palaa

5 dl (täys)maitoa

25g tuorehiivaa tai 11 g ( 1pss) kuivahiivaa

1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä tai voisulaa

3 rkl juoksevaa hunajaa

1 1/2 tl suolaa

n 9 dl jauhoja  (tänään laitoin: 4 dl luomuvehnäjauhoja, 1 1/2dl luomukauraleseitä ja 3 1/2dl hiivaleipäjauhoja)

3 dl kaurahiutaleita

kourallinen auringonkukansiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele tuorehiiva joukkoon, jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin pieneen määrään jauhoja ja lisää vasta sitten maitoon. Lisää öljy, hunaja ja suola ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Sekoita jauhot ja kaurahiutaleet joukkoon. Laita uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhotetuilla käsillä leivinpaperille. Ripottele siemeniä päälle ja paina ne kevyesti leivän pintaan. Leikkaa taikinalevy veitsellä noin 16 palaan. Anna leivän kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa keittiöpyyhkeellä peiettynä noin 30 minuuttia.

img_3340.jpg

Pistele leivän pinta haarukalla ja paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

img_3342.jpg

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma