Konjakilla maustettu luumu-omenahillo

img_5441.jpgTämän ihanan hilloreseptin olen bongannut ruokaraamatustani eli Glorian Ruoka & Viini lehdestä ( 6/2010). Levitä croisantin päälle tai nauti juustojen kera. Keitän ylensä tuplasatsin ja purkitan pieniin pilttipurkkeihin jotka on mukava viedä tuliaisena vaikka hyvän juustopalasen kera.

Konjakilla maustettu luumu-omenahillo (n. 1 l valmista hilloa)

500g kypsiä punaisia luumuja

500g kiinteitä ja hapokkaita omenoita ( esim granny smith)

1 dl vettä

8 dl hillosokeria

2 kanelitankoa

5 kokonaista neilikkaa

2 rkl konjakkia

Huuhtele luumut huolellisesti, halkaise ne ja poista kivi. Lohko tai kuutioi luumut. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Siirrä luumut ja omenat kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Kuumenna kannen alla, kunnes vesi höyrystyy. Lisää sokeri ja mausteet. 

Keitä hilloa keskilämmöllä ja ilman kantta noin 20 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Jos hillon pinnalle nousee vaahtoa, kuori se pois lusikalla.

Mausta valmis hillo konjakilla. Purkita hillo hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja sulje heti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Hillo säilyy jääkaapissa hyvänä useita kuukauksia.

img_5435.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Tattirisotto

img_5516.jpg

Tattirisotto

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

350g tatteja

2 1/2d arborio-riisiä

1 dl kanalientä ( tai kasvis)

1 dl valkoviiniä

2 dl parmesaanijuustoa 

2 rkl voita 

oliiviöljyä 

pippuria ja suolaa 

persiljaa

(muutama tatti koristeluun)

Paista pilkottu salottisipuli ja valkosipulinkynsi isolla paistinpannulla oliiviöljyssä. Anna sipulien paistua noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Laita sienet pannulle kahdessa erässä. Mausta sienet pippurilla ja suolalla niiden paistuessa. Kun sienet ovat ruskistuneet, siirrä puolet niistä kulhoon odottamaan. Nosta levyn lämpötilaa. Lisää pannulle riisi. Paista pari minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini. Sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin kokonaan. Laita seokseen lämmintä kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita noin 20 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. 

Tarkasta maistamalla, että riisi on al dente eli ei liian kypsää. Lisää pannulle loput sienet, parmesaani ja voi. Anna risoton hautua hetki kannen alla ja ripottele päälle persiljaa.

Leikkasin tatista kauniita siivuja jotka paistoin pannulla oliiviöljyssä rapeaksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. 

Ohje täältä: http://www.elle.fi/blogit/pipsanblogi/_a99411/maukas+sienirisotto/

img_5524.jpg

Samaista risottoa syötiin myös karitsan paahtopaistin ja punaviinikastikkeen kera. Viinivinkkinä tälla annokselle Hewitsonin upea Baby Bush.

img_3037-2.jpg

Koti Ruoka ja juoma