Tehokkain flunssalääke eli kanakeitto

img_3267.jpgHyvästi burana, tervetuloa kanakeitto. Kun on flunssa päällä haluaa vain jotain nopeeta, lämmintä ja maukasta. Tämä on todennäköisesti paras keitto mitä olen ikinä syönyt, oikeesti.

Kanakeitto 

5 dl keitettyä basmatiriisiä ( noin 2 dl keittämätöntä+vesi)

3 rkl voita

1 kpl grillibroileri ( noin 900 g)

1 sipuli

1 punainen paprika

5 herkkusientä

oliiviöljyä

1,5 l kanalientä ( laitoin 1,5 l vettä + 4 rkl kanafondia)

2 dl kookosmaitoa

2 dl ruokakermaa

3 tl sitruunaruoho-tahnaa

3 rkl kalakastiketta

3 rkl worchestershire kastiketta

2 rkl soijaa

2 tl Sambal oelek-tahnaa

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl maizenaa

4 rkl vettä

tuoretta korianteria

Keitä riisi ohjeiden mukaan. Valuta vesi pois ja lisää 3 rkl voita riisin sekaan. Revi nahaton grillibroileri suikaleiksi. Hienonna sipuli, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja viipaloi herkkusienet. Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljyä ja kuullota herkkusieniä, paprikaa ja sipulia muutama minuutti. Lisää revitty kana ja kaada päälle kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää sitruunaruoho-tahna, kalakastike, worchesterkastike sekä soija. Kiehauta. Lisää ruokakerma sekä kookosmaito. Anna porista hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita sillä välin pienessä kulhossa, sambal oelek-tahna, tomaattipyree, maizena sekä vesi tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna keiton joukkoon ja lisää keitetty riisi. 

Koristele korianterilla ja nauti kuumana.

Huom, tästä määrästä tulee iso kattilallinen keittoa josta voi pakastaa vaikka osan valmiiksi flunssapäivien varalle.

img_3270.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Etanat

img_3254.jpgTässä sitä syysruokaa parhaimillaan. 

Etanat valkosipuli-sinihomejuustovoissa 3lle

1 prk etanoita ( esim. Maison Gourmet)

50g  voita

100g Castello blue luomujuustoa

1 solo valkosipuli tai 4-5 kynttä

kourallinen persiljaa

Laita uuni 250 asteeseen. Sekoita keskenään pehmeä voi, sinihomejuusto sekä silputtu valkosipuli ja persilja. Täytä etanapannut etanoilla, purkissa oli 15 kpl joten laitoin kolme etanaa puoliksi. Laita kunnon nokareet voita jokaisen etanan päälle ja laitaa uuniin kunnes voi on sulanut ja pinta on rapea, noin 15 min. Tarjoa patongin kanssa.

img_3259.jpg

Koti Ruoka ja juoma