Tehokkain flunssalääke eli kanakeitto
Hyvästi burana, tervetuloa kanakeitto. Kun on flunssa päällä haluaa vain jotain nopeeta, lämmintä ja maukasta. Tämä on todennäköisesti paras keitto mitä olen ikinä syönyt, oikeesti.
Kanakeitto
5 dl keitettyä basmatiriisiä ( noin 2 dl keittämätöntä+vesi)
3 rkl voita
1 kpl grillibroileri ( noin 900 g)
1 sipuli
1 punainen paprika
5 herkkusientä
oliiviöljyä
1,5 l kanalientä ( laitoin 1,5 l vettä + 4 rkl kanafondia)
2 dl kookosmaitoa
2 dl ruokakermaa
3 tl sitruunaruoho-tahnaa
3 rkl kalakastiketta
3 rkl worchestershire kastiketta
2 rkl soijaa
2 tl Sambal oelek-tahnaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl maizenaa
4 rkl vettä
tuoretta korianteria
Keitä riisi ohjeiden mukaan. Valuta vesi pois ja lisää 3 rkl voita riisin sekaan. Revi nahaton grillibroileri suikaleiksi. Hienonna sipuli, leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja viipaloi herkkusienet. Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljyä ja kuullota herkkusieniä, paprikaa ja sipulia muutama minuutti. Lisää revitty kana ja kaada päälle kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää sitruunaruoho-tahna, kalakastike, worchesterkastike sekä soija. Kiehauta. Lisää ruokakerma sekä kookosmaito. Anna porista hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita sillä välin pienessä kulhossa, sambal oelek-tahna, tomaattipyree, maizena sekä vesi tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna keiton joukkoon ja lisää keitetty riisi.
Koristele korianterilla ja nauti kuumana.
Huom, tästä määrästä tulee iso kattilallinen keittoa josta voi pakastaa vaikka osan valmiiksi flunssapäivien varalle.