Paahdettu tomaattikeitto

img_2660.jpg

Tämä keitto valmistuu kuin itsestään. Kasvikset uuniin ja lopuksi soseutus. Nauti kuumana päivänä kylmänä tai kylmänä päivänä kuumana. Ihanaa!

Paahdettu tomaattikeitto 4:lle tai alkuun 6:lle

1,5 kg kypsiä tomaatteja

4 punaista paprikaa

4 valkosipulinkynttä

2 keltasipulia

1 punainen mieto chili

oliiviöljyä

2 rkl sokeria

suolaa & pippuria

5 dl vettä

1 kasvisliemikuutio tai 3 rkl kasvisfondia

iso nippu basilikaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

img_2648.jpg

Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle. Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria. Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.

Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan. Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.

img_2649.jpg

Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan. Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi. Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa. Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.

Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.

Huom. Keitto on myös todella ihanaa gazpacho-tyyppisesti kylmänä. Leikkaa kurkkua pieniksi kuutioiksi ja tarjoile kylmän keiton päällä.

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Hampurilainen & Ranskalaiset

img_2632.jpgSunnuntaina, viikonlopun juhlintojen jälkeen teki todella paljon mieli hampurilaista ja ranskalaisia. Muuten, myös tämä ruoka ( niinkuin lähes kaikki muut) on niiin paljon parempaa kun sen itse valmistaa. Huomioithan että tämän reseptin hampurilaissämpylän valmistus tulee aloittaa hyvissä ajoin, mieluiten 4 tuntia ennen ruokailua.

Hampurilaissämpylän resepti täältä: http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2010/01/03/vihdoin-eli-maailman-parhaat-hampurilaissampylat/

img_2618.jpg

Pihvit

600g naudan paistijauhelihaa

1 keskikokoinen sipuli

chipotle tabascoa ( laitoin aika reilusti)

1 tl perussinappia

2 tl dijonsinappia

suolaa & mustapippuria

Leikkaa sipuli niin pieneksi silpuksi kun saat. Sekoita sipuli jauhelihan joukkoon ja mausta tabascolla, sinapilla sekä suolalla ja pippurilla. En muista mausteiden määrää koska laitoin näppituntumalla, suolaa meni aika paljon (ehkä 2 tl). Muovaa taikinasta neljä pihviä.  Grillaa pihvit kypsiksi.

Chipotlemajoneesi

2 dl majoneesia

chipotle tabascoa oman maun mukaan.

Mausta majoneesi chipotle tabascolla.

Karamellisoidut punasipulit

2 isoa punasipulia

3 rkl fariinisokeria

oliiviöljyä

Lisää pannulle tilkka öljyä sekä fariinisokeri sekä sipulit. Paista pehmeiksi ja laita sivuun jäähtymään.

img_2625.jpg

Muut täytteet

rapeaksi paistettua pekonia

sinihomejuustomurua

jääsalaattia

maustekurkkua

tomaattia

cheddar juustoa

Puolita hampurilaissämpylät ja paahda niitä hetki grillissä. Levitä alakannelle chipotlemajoneesia ja laita grillattu pihvi sekä pekoni päälle. Täytä haluamallasi tavalla, tai kaikilla ylläolevilla täytteillä niinkuin minä :).

img_2627.jpg

Ranskalaiset

8 isoa perunaa

suolaa

friteerauskeitin

Pese perunat ja leikkaa ne pitkittäin kolmeen osaan ja sitten taas pitkittäin haluttuun kokoon. Laita puolet ranskalaisista kuumaan friteerauskeittimeen ja anna olla minuutti. Nosta kori ylös ja anna perunoiden kuivua 5 min. Laske taas kori öljyyn ja friteeraa kunnes perunat ovat kullanruskeita. Kuivata hetki ja kaada esim foilion päälle sekä suolaa heti lämpimänä. Toista sama jäljellä oleville perunoille. Ensimmäinen satsi pysyi ihan hyvin lämpimänä ja kun kaadoin uudet satsin päälle niin allaolevatkin lämpenivät mukavasti.

img_2639.jpg

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma