Paahdettu tomaattikeitto
Tämä keitto valmistuu kuin itsestään. Kasvikset uuniin ja lopuksi soseutus. Nauti kuumana päivänä kylmänä tai kylmänä päivänä kuumana. Ihanaa!
Paahdettu tomaattikeitto 4:lle tai alkuun 6:lle
1,5 kg kypsiä tomaatteja
4 punaista paprikaa
4 valkosipulinkynttä
2 keltasipulia
1 punainen mieto chili
oliiviöljyä
2 rkl sokeria
suolaa & pippuria
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio tai 3 rkl kasvisfondia
iso nippu basilikaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.
Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle. Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria. Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.
Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan. Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.
Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan. Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi. Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa. Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.
Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.
Huom. Keitto on myös todella ihanaa gazpacho-tyyppisesti kylmänä. Leikkaa kurkkua pieniksi kuutioiksi ja tarjoile kylmän keiton päällä.