Maailman paras Lasagne
Tässä resepti maailman parhaaseen lasagneen.
Lasagne
250g tuorelasagnelevyjä ( tai tavallisia)
100g herkkusieniä
puolikas kesäkurpitsa
200g mozzarellakimpale
150g juustoraastetta ( käytin emmental-mozzarella)
Bolognese-kastike
400g naudan paistijauhelihaa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
80g juuriselleriä
1 porkkana
1 prk ( 400g) luomusäilyketomaatteja ( tai tomattimurskaa)
3 rkl lihafondia ja 3 rkl vihannesfondia (tai lihaliemikuutio)
kourallinen tuoretta basilikaa ja oreganoa
1 rkl sokeria
mustapippuria
Bechamel-kastike
3 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja
7-8 dl maitoa
jauhettua muskottipähkinää
suolaa
Pilko sipuli, juuriselleri sekä porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulit. Pese ja leikkaa herkkusienet ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista herkkusieniä ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä hetki pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita sivuun.
Paista noin 5 min oliiviöljyssä sipulia, valkosipulia, porkkanaa sekä juuriselleriä. Laita sivuun. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää sipuli-porkkana-juuriselleriseos. Kaada sekaan 1 tölkki säilyketomaatteja sekä 1/2 tölkkiä vettä ( viikonloppuna 1/2 tölkkiä punnkkua). Mausta tomaattipyreellä, mustapippurilla, sokerilla sekä pieneksi hakatuilla yrteillä. Hauduttele hiljalleen noin 25-30min.
Valmista bechamel-kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita vispilällä ja anna vehnäjauhojen kypsyä kullanruskeiksi. Varo ettet polta jauhoja. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja mausta muskottipähkinällä sekä suolalla. Lisää vielä puolet juustoraasteesta ( noin 70g) ja anna kastikkeen saostua hiljaa poristen noin 5 min.
Levitä vuuan pohjalle 1/4 osa bolognesekastikkeesta sekä kaada päälle hieman bechamelkastiketta. Levitä lasagnelevyt päälle. Laasagnelevyjen päälle taas bolognesekastiketta, herkkusieni-kesäkurpitsasiivuja, revittyä mozzarellaa sekä juustokastiketta. Toista kunnes vuoka ottaa vastaan. Minulla oli kolme kerrosta lasagnelevyjä. Päällimmäisen levyn päälle bolognesea, bechamelkastiketta sekä juustoraastetta. Paista 180 asteisen uunin keskiosassa noin 25 min tai kunnes juusto on saanut väriä. Jos käytit kuivattuja lasagnelevyjä, anna olla noin 45min.
Anna lasagnen vetäytyä pöydällä noin 10min. Tarjoa salaatin kera.