Maailman paras Lasagne

img_2560.jpgTässä resepti maailman parhaaseen lasagneen. 

 

Lasagne

250g tuorelasagnelevyjä ( tai tavallisia)

100g herkkusieniä

puolikas kesäkurpitsa

200g mozzarellakimpale

150g juustoraastetta ( käytin emmental-mozzarella)

Bolognese-kastike

400g naudan paistijauhelihaa

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

80g juuriselleriä

1 porkkana

1 prk ( 400g) luomusäilyketomaatteja ( tai tomattimurskaa)

3 rkl lihafondia ja 3 rkl vihannesfondia (tai lihaliemikuutio)

kourallinen tuoretta basilikaa ja oreganoa

1 rkl sokeria

mustapippuria

Bechamel-kastike

3 rkl voita

3/4 dl vehnäjauhoja

7-8 dl maitoa

jauhettua muskottipähkinää

suolaa

img_2542.jpg

Pilko sipuli, juuriselleri sekä porkkana pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulit. Pese ja leikkaa herkkusienet ja kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista herkkusieniä ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä hetki pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita sivuun.

Paista noin 5 min oliiviöljyssä sipulia, valkosipulia, porkkanaa sekä juuriselleriä. Laita sivuun. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää sipuli-porkkana-juuriselleriseos. Kaada sekaan 1 tölkki säilyketomaatteja sekä 1/2 tölkkiä vettä ( viikonloppuna 1/2 tölkkiä punnkkua). Mausta tomaattipyreellä, mustapippurilla, sokerilla sekä pieneksi hakatuilla yrteillä. Hauduttele hiljalleen noin 25-30min. 

img_2545.jpg

Valmista bechamel-kastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoita vispilällä ja anna vehnäjauhojen kypsyä kullanruskeiksi. Varo ettet polta jauhoja. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja mausta muskottipähkinällä sekä suolalla. Lisää vielä puolet juustoraasteesta ( noin 70g) ja anna kastikkeen saostua hiljaa poristen noin 5 min.

img_2550.jpg

Levitä vuuan pohjalle 1/4 osa bolognesekastikkeesta sekä kaada päälle hieman bechamelkastiketta. Levitä lasagnelevyt päälle. Laasagnelevyjen päälle taas bolognesekastiketta, herkkusieni-kesäkurpitsasiivuja, revittyä mozzarellaa sekä juustokastiketta. Toista kunnes vuoka ottaa vastaan. Minulla oli kolme kerrosta lasagnelevyjä. Päällimmäisen levyn päälle bolognesea, bechamelkastiketta sekä juustoraastetta. Paista 180 asteisen uunin keskiosassa noin  25 min tai kunnes juusto on saanut väriä. Jos käytit kuivattuja lasagnelevyjä, anna olla noin 45min.

Anna lasagnen vetäytyä pöydällä noin 10min. Tarjoa salaatin kera.

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Puutarhurin pasta

img_2126.jpg

Grillattuja vihanneksia, täysjyväpastaa, tuoretta basilikaa, vuohenjuustoa, balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä. Uskotteko että tämä on todella hyvää?

Puutarhurin pasta

1 munakoiso

1 kesäkurpitsa

1/2 oranssi paprika

1/2 keltainen paprika

1/2 vihreä paprika

1/2 punainen paprika 

300 g täysjyväpastaa

oliiviöljyä

balsamiviinietikkaa

suolaa

vuohenjuustoa

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Minä en itkettänyt munakoisoa, nykyään kaupoissa myytävistä munakoisoista on tuo kitkerä maku jalostettu pois. Pese ja leikkaa puolikkaat paprikat vielä puoliksi ja lyö veitsellä kerran niin että paprikasta tulee littana. Lisää vihanneksien päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa. Grillaa tai laita uunin grilliasentoon kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja saannet kauniin värin. Laita pasta kiehumaan ja keitä al denteksi. Leikkaa grillatut vihannekset suupalankokoisiksi paloiksi ja lisää valutettuun pastaan. Sekoita joukkoon oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa ( maun mukaan). Murusta päälle vuohenjuustoa sekä tuoretta basilikaa.

img_2115-1.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma