Mangokanasalaatti

img_2108.jpg

Nyt kun on palannut loman jälkeen takaisin arkeen tuntuu että haluaa hieman keventää lomaherkutteluiden jälkeen. Tässä raikas ja hyvänmakuinen salaatti mangomarinoidulla kanalla. 

Mangokanasalaatti

1 pkt maustamattomia kananrintafileitä

salaattia ( minulla oli lollo rossoa, romainea ja rucolaa omasta penkistä)

hedelmiä ( nektariineja, vesimelonia)

kesäsipulia

Marinadi

2kpl kypsää mangoa (ready to eat)

3 rkl kalakastiketta

2 rkl sweetchilikastiketta

1,5 rkl luomuruokosokeria

3 valkosipulin kynttä

kourallinen tuoretta korianteria

4 rkl kookosmaitoa/kermaa

1 rkl limen mehua

1 punainen chili

Laita kanan rintafileet pakastepussiin. Kuori ja paloittele mango ( tässä ohjevideo: http://www.youtube.com/watch?v=lvLdPjpELyU). Poista chilistä siemenet. Laita tehosekoittimeen kaikki marinadiainekset ja aja tasaiseksi soseeksi. Kaada 1/3 marinadia kulhoon ja loput kanojen sekaan pakastepussiin. Sekoittele pussia niin että marinadia menee joka puolelle. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ( tai yön yli). 

Pese ja revi salaatit kulhoon. Leikkaa nektariinit, vesimelonit ja sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Grillaa tai paista kanat kypsiksi ja sivele marinadia paiston aikana. Lisää salaattiin. Jos haluat, voit vielä laittaa kanojen päälle sivuun otettua kastiketta.

img_2105-1.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Lohinyytit

img_1871-1.jpg Tämä resepti bongattu toissa kesänä täältä http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2010/06/kalanyytit.html ja useaan kertaan todettu hyväksi. 

img_1868-1.jpg

Lohinyytit

uusia perunoita

kesäsipulia

lohta

siitakesieniä

tilliä

koskenlaskija juustoa

kuivaa valkoviiniä

oliiviöljyä

suolaa & pippuria

Repäise foliosta ja leivinpaperista isot arkit. Laita folio alimmaiseksi ja leivinpaperi päälle. Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi ja laita alimmaiseksi leivinpaperin päälle. Sirottele perunoiden päälle hieman suolaa. Leikkaa lohi annospaloiksi noin 150-200g per syöjä, mausta suolalla ja levitä perunoiden päälle. Leikkaa sipuli varsineen ja lisää siitakesienien kanssa lohen päälle. Lisää vielä paksut viipaleet koskenlaskijaa ja valuta päälle oliiviöljyä sekä reilusti valkoviiniä. Mausta tillillä sekä suolalla ja pippurilla. Sulje nyytit ja grillaa keskilämmöllä noin 20-30 minuuttia kunnes perunat ovat kypsyneet. 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma