Smetanasilli

img_1836-1.jpgTässä helppo ja herkullinen silliohje joka maistuu varmasti myös ”ei sillinystävälle”  Tätä syödään meillä usein, vappuna, juhannuksena, jouluna ja näiden välissä.

Smetanasilli

2 matjesssillifilettä, noin 200g

2 pientä purkkia smetanaa

1-2 valkosipulinkynttä

puolikas nippu ruohosipulia

mustapippuria

Hienonna sillifileet pieneksi silpuksi, sekoita joukkoon smetana ja hienonnettu valkosipuli ja ruohosipuli. Mausta mustapippurilla.

Nauti uusien perunoiden kera, ruisleivän päällä, lusikalla suoraan kulhosta. Tällä voi myös päällystää ruisnappeja ja tarjota juhlissa. Halppoa ja hyvää.

Koti Ruoka ja juoma

Lohta ja Beurre Blanc

img_1846-1.jpg

Beurre Blanc on ranskalainen valkoviini-voikastike joka maistuu ihanalta kalan kanssa.

Lohi

600g lohta

suolaa & pippuria

Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa noin sentin paksuisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

img_1823-2.jpg

Beurre Blanc

1 dl hienonnettua kevätsipulia tai kesäsipulia

1 dl kuivaa valkoviiniä

0,5 dl vettä

0,5 dl valkoviinietikkaa

1 dl kuohukermaa

100 g kylmää voita paloina

1 rkl sitruunamehua

suolaa & valkopippuria

Leikkaa sipulit varsineen pieneksi silpuksi ja laita ne kattilaan valkoviinin, etikan ja veden kanssa. Keitä kokoon kunnes kastike on haihtunut puoleen, lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi sipulit pois ja keitä kastiketta kunnes se sakenee, noin 5 minuuttia. Lisää vielä kylmä voi paloina joukkoon ja kuohkeuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Lisäsin vielä kastikkeeseen tuoretta ruohosipulisilppua ja kesäsipulin vartta.

img_1841-2.jpg

Paista lohipalat voi-öljy seoksessa pannulla nopeasti molemmin puolin. Tarjoile perunoiden, salaatin ja beurre blancin kanssa.

img_1819-1.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma