Ceasar salaatti kanalla

img_1579.jpg

Ceasarsalaatti kanalla

3 ruukkua romainesalaattia

6 maustamatonta broilerinfilettä

parmesaania

Kastike

3 keltuaista

5 anjovisfilettä

2 1/4 dl oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

1 sitruunan mehu

1,5 tl worcestershirekastiketta

1 dl parmesaania

suolaa ja pippuria

Hienonna anjovikset ja keltuaiset sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi parmesaaniraaste.

Krutongit

1/2 maalaisleipä tai muu vaalealeipä

oliiviöljyä

yrttejä ( rosmariiniä, timjamia, persiljaa tms.)

suolaa

Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää yrtit sekä leipäkuutiot. Paista kullanruskeiksi ja mausta suolalla.

Paista broilerinfileet pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pese salaatti ja revi isoiksi paloiksi vadille. Sekoita kastike salaattiin ( en sekoittanut kaikkea vaan laitoin tarjolle kulhoon josta kaikki saivat itse lisätä salaattiinsa). Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi ja salaatin päälle. Vuolla parmesaanista veitsellä ohuita lastuja ja lisää ne salaattiin krutonkien kanssa.

Koti Ruoka ja juoma

Maailman ihanin mustikkapiirakka

img_1534.jpg

Tässä todella ihana ja super helppo mustikkapiirakan ohje. Lisäsin valmiin piirakan päälle mansikoita.

Mustikkapiirakka

150 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 dl mustikoita

200 g kermaviiliä

1 muna

sokeria ( oman maun mukaan)

Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään ja lisää kananmuna, leivinjauhe, hiutaleet ja jauhot. Levitä lusikalla voideltuun piirasvuokaan. Lisää mustikat pohjan päälle. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokeri. Lisää mustikoiden päälle ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 min.

img_1530.jpg

Koti Ruoka ja juoma