Ceasar salaatti kanalla
Ceasarsalaatti kanalla
3 ruukkua romainesalaattia
6 maustamatonta broilerinfilettä
parmesaania
Kastike
3 keltuaista
5 anjovisfilettä
2 1/4 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 sitruunan mehu
1,5 tl worcestershirekastiketta
1 dl parmesaania
suolaa ja pippuria
Hienonna anjovikset ja keltuaiset sauvasekottimella tasaiseksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi parmesaaniraaste.
Krutongit
1/2 maalaisleipä tai muu vaalealeipä
oliiviöljyä
yrttejä ( rosmariiniä, timjamia, persiljaa tms.)
suolaa
Leikkaa maalaisleipä kuutioiksi. Lämmitä öljy pannulla ja lisää yrtit sekä leipäkuutiot. Paista kullanruskeiksi ja mausta suolalla.
Paista broilerinfileet pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pese salaatti ja revi isoiksi paloiksi vadille. Sekoita kastike salaattiin ( en sekoittanut kaikkea vaan laitoin tarjolle kulhoon josta kaikki saivat itse lisätä salaattiinsa). Leikkaa broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi ja salaatin päälle. Vuolla parmesaanista veitsellä ohuita lastuja ja lisää ne salaattiin krutonkien kanssa.