
Tässä ihana jälkkäri grilliaterian päätteeksi. Todella raikasta!
Grillatut nektariinit mascarponella, balsamicosiirapilla ja pistaaseilla 6lle
6 pehmeää nektariini
1 rkl sokeria
sitruunamehua
1 prk mascarponea
1 rkl tomusokeria
balsamicosiirappia
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1/2 rkl voita
2 rkl sokeria
Halkaise nektariinit ja poista kivi. Purista päälle sitruunamehua ja sipottele hieman sokeria. Notkista mascarpone sitruunamehulla ja makeuta tomusokerilla. Valmista balsamicosiirappi keittämällä 25g voita, 2 rkl balsamicoviinietikkaa ja 3/4dl fariinisokeria siirappimaiseksi seokseksi (tai käytä valmista balsamico-glacea).
Sulata voi ja sokeri pannulla ja lisää pistaasit, anna hetken kuplia ja kaada leivinpaperille. Kun pähkinät ovat jäähtyneet, leikkaa veitsellä karheaksi rouheeksi.Kaada balsamicosiirappi nektariinien päälle (säästä hieman) ja grillaa molemmin puolin.
Annostele kuumien nektariinien päälle mascarponea, pistaaseja sekä balsamicosiirappia.
Resepti bongattu täältä: http://cloudberryquark.blogspot.com/2007/07/paahdejlkkri-grilled-nectarines-with.html