Ribsit
Haimme lihakonttorista http://www.lihakonttori.fi/ ison kasan possun ribsejä 4,95e/kilo. Not bad.
Lihat keitän Glorian R&V-lehdessä olleen reseptin mukaan.
2 kg ribsejä
5 l vettä
0,5 dl suolaa
2 punaista chiliä
2 valkosipulin kynttä
Leikkasin saksilla kylkirivit puoliksi että sain ne mahtumaan kattilaan. Keitä vesi ja mausteet kiehuvaksi ja lisää ribsit. Anna kiehua noin tunti keskilämmöllä kannen alla. Anna lihojen jäähtyä hetki ja laita muovipussiin.
Glace
Marinaadia tehdessä on hyvä maistella matkan varrella että saa suolan ja makean balanssiin.
1 prk ( 505 g) Santa Maria Kentucky Whiskey glace
2 dl omenalimua ( tai colaa)
1/2 dl oliiviöljyä
1/2- 1 dl hunajaa
1/2dl fariinisokeria
2 yksikyntistä valkosipulia
1/4 dl Worchester-kastiketta
1/4 dl konjakkia tai sherryä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 dl chiliketsuppia
suolaa ja pippuria
Sekoita marinaadiainekset keskenään ja kaada muovipussiin ribsien sekaan. Sulje pussi ja sekoittele niin että kastiketta menee kaikkialle ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten yön yli.
Sivele marinaadia ribseille grillauksen aikana.
Söimme ribsit, nuudelisalaatin sekä pestoherkkusienten kera.