Ribsit

     img_1149.jpg

Haimme lihakonttorista http://www.lihakonttori.fi/ ison kasan possun ribsejä 4,95e/kilo. Not bad.

Lihat keitän Glorian R&V-lehdessä olleen reseptin mukaan.

2 kg ribsejä

5 l vettä

0,5 dl suolaa

2 punaista chiliä

2 valkosipulin kynttä

Leikkasin saksilla kylkirivit puoliksi että sain ne mahtumaan kattilaan. Keitä vesi ja mausteet kiehuvaksi ja lisää ribsit. Anna kiehua noin tunti keskilämmöllä kannen alla. Anna lihojen jäähtyä hetki ja laita muovipussiin.

Glace

Marinaadia tehdessä on hyvä maistella matkan varrella että saa suolan ja makean balanssiin.

1 prk ( 505 g) Santa Maria Kentucky Whiskey glace

2 dl omenalimua ( tai colaa)

1/2 dl oliiviöljyä

1/2- 1 dl hunajaa

1/2dl fariinisokeria

2 yksikyntistä valkosipulia

1/4 dl Worchester-kastiketta

1/4 dl konjakkia tai sherryä

1/4 dl viinietikkaa

1/2 dl chiliketsuppia

suolaa ja pippuria

Sekoita marinaadiainekset keskenään ja kaada muovipussiin ribsien sekaan. Sulje pussi ja sekoittele niin että kastiketta menee kaikkialle ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten yön yli. 

Sivele marinaadia ribseille grillauksen aikana.

Söimme ribsit, nuudelisalaatin sekä pestoherkkusienten kera. 

img_1183-1.jpg

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Himosalaatti

img_1157.jpg

Jos saisin syödä vain yhtä ruokaa loppuelämäni, se olisi ehdottomasti tämä nuudelisalaatti aasialaisella twistillä. Resepti on peräisin iki-ihanalta Ree Drummondilta joka kirjoittaa The Pioneer Woman- ruokablogia. Kun tätä salaattia maistaa ei voi lopettaa syömistä. Tästä satsista tulee todella iso kulhollinen mutta ikinä ei ole jäänyt yli.

Salaatti

1 paketti nuudeleita

puolikas kiinankaali

puolikas punakaali

1 pss pinaattia

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1 vihreä paprika

rasia ituja

3 kevätsipulia tai varrellista kesäsipulia

Kastike

1 lime

8 rkl oliiviöljyä

8 rkl soijaa

3 rkl seesamiöljyä

1 dl fariinisokeria

3 rkl raastettua inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

2 punaista chilipaprikaa

korianteria

Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja anna seistä kannen alla 3 minuuttia ja valuta sitten kylmän veden alla. Leikkaa punakaali, kiinankaali ja paprikat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita isossa kulhossa nuudelit, kaalit, paprikat, pestyt pinaatit ja idut.

Raasta inkivääri ja valkosipuli sekä viipaloi chili pieneksi. Sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi ja lisää salaattiin. Sekoita käsintai pihdeillä niin että kastiketta tulee joka puolelle. 

Voit myös lisätä salaattiin paahdettuja cashewpähkinöitä.

http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/03/my_most_favorite_salad_ever_ever_ever_ever/

 

 

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma