Terveisiä Kreikasta

Kreikan matka oli ihana! Lämpöä oli yli 30 astetta jokaisena päivänä ja ruoka oli aivan mahtavaa. Tässä alla läpileikkaus Kreikkalaiseen keittiöön.

kreikan_ruoka-2.jpg

Vasemmalta oikealle,

Kataifi- pähkinä-hunajatäytteinen filotaikina leivos, kuin baklava mutta taikina on tuollaista ohutta lankaa.

Païdakia: Grillattuja lampaankyljyksiä situunalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla maustettuna.

Kleftiko: hitaasti kypsytettyä valkosipulilla ja sitruunalla marinoitua lampaanpotkaa, feta-juustoa, perunaa, sipulia ja porkkanaa.

Souvlaki: Possuvartaita, pitaleipää, tsatsikia, sipulia ja tomaattia.

Chtapodi sti schara: Grillattua mustekalaa öljy, viinietikka ja oregano liemessä.

Kreikkalaista pitsaa jossa oli päällä, fetaa, kalamata-oliiveja, sipulia, paprikaa ja tomaattia

Juustolla ja yrteillä täytettyjä paprikoita.

Dolmadakia: Viininlehtikääryleitä

Kreikkalaista salaattia ( tottakai!), fetaa,tomaattia, kurkkua, punasipulia, kalamata-oliiveja, vihreetä paprikaa sekä oliiviöljyä.

Saganaki: Grillattua Graviera-juustoa ja sitruunaa.

Friteerattua mustekalaa ja sitruunaa.

Tsatsikia ja grillattua pitaleipää

Lammassouvlaki

Stifado: lammaspataa salottisipuleilla, viinietikalla, punaviinillä ja kanelilla.

Mezejä: Taramosalata dippi: mätiä, keitettyjä perunoita, leipää, oliiviöljyä ja sitruunaa. Melitzanosalata: munakoisosalaatti. Tirokafteri: mausteinen juustodippi.

Moussaka

Haimme joka aamu leipomosta aamupalan. Nektariinimehua ja IHANIA pinaattipiirakoita.

Koti Ruoka ja juoma