Terveisiä Kreikasta
Kreikan matka oli ihana! Lämpöä oli yli 30 astetta jokaisena päivänä ja ruoka oli aivan mahtavaa. Tässä alla läpileikkaus Kreikkalaiseen keittiöön.
Vasemmalta oikealle,
Kataifi- pähkinä-hunajatäytteinen filotaikina leivos, kuin baklava mutta taikina on tuollaista ohutta lankaa.
Païdakia: Grillattuja lampaankyljyksiä situunalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla maustettuna.
Kleftiko: hitaasti kypsytettyä valkosipulilla ja sitruunalla marinoitua lampaanpotkaa, feta-juustoa, perunaa, sipulia ja porkkanaa.
Souvlaki: Possuvartaita, pitaleipää, tsatsikia, sipulia ja tomaattia.
Chtapodi sti schara: Grillattua mustekalaa öljy, viinietikka ja oregano liemessä.
Kreikkalaista pitsaa jossa oli päällä, fetaa, kalamata-oliiveja, sipulia, paprikaa ja tomaattia
Juustolla ja yrteillä täytettyjä paprikoita.
Dolmadakia: Viininlehtikääryleitä
Kreikkalaista salaattia ( tottakai!), fetaa,tomaattia, kurkkua, punasipulia, kalamata-oliiveja, vihreetä paprikaa sekä oliiviöljyä.
Saganaki: Grillattua Graviera-juustoa ja sitruunaa.
Friteerattua mustekalaa ja sitruunaa.
Tsatsikia ja grillattua pitaleipää
Lammassouvlaki
Stifado: lammaspataa salottisipuleilla, viinietikalla, punaviinillä ja kanelilla.
Mezejä: Taramosalata dippi: mätiä, keitettyjä perunoita, leipää, oliiviöljyä ja sitruunaa. Melitzanosalata: munakoisosalaatti. Tirokafteri: mausteinen juustodippi.
Moussaka
Haimme joka aamu leipomosta aamupalan. Nektariinimehua ja IHANIA pinaattipiirakoita.