Maalaissalaatti
Tässä ehkäpä maailman paras salaatti. Käytä laadukkaita raaka-aineita ja tarjoile vaikka vappubrunssilla.
Maalaissalaatti 4lle
2 ruukkua salaatinlehtiä
200g savulohta ( Jos saat käsiisi Pellinkiläistä, se on parasta!)
100g luomupekonia
2 luomukananmunaa
6 pientä varhaisperunaa (kastike: öljyä, punaviinietikkaa,dijon-sinappia, oliiviöljyä, sokeria, suolaa ja pippuria)
2 kevätsipulia
pala kurkkua
kourallinen kirsikkatomaatteja
varrellisia kapriksia
(parmesaania)
Paista pekoni rapeaksi ja laita talouspaperille odottamaan. Keitä perunat ja halkaise neljään osaan. Silppua perunoiden sekaan kevätsipuli. Sekoita perunoille kastike, 1 rkl punaviinietikkaa, 3 rkl oliiviöljyä, puolikas tl sinappia, ripaus suolaa, sokeria ja pippuria) sekoita perunoiden sekaan. Keitä kananmunat 6 minuuttia ja anna jäähtyä.
Pese ja revi salaatti isoon kulhoon tai vatiin. Pese kurkku ja tomaatit ja viipaloi reilunkokoisiksi paloiksi, lisää salaattiin. Lisää myös perunasalaatti , neljään osaan halkaistut kananmunat ja kaprikset. Leikkaa savulohi kuutioiksi ja lisää pekonin kanssa salaattiin. Höylää parmesaanilastuja päälle ja tarjoile piparjuuri-kastikkeen kanssa.
Piparjuurikastike
Sekoita keskenään 1/2 prk piparjuurituorejuustoa ja 1/2 prk luomukermaviiliä.