Fettucine Primavera

img_6468.jpgKaiken pääsiäisherkuttelun jälkeen teki mieli jotain kevyttä ja freesiä. Jääkaapista löytyi pötkö vuohenjuustoa, tuorepastaa ja vihanneksia, voilá. Pasta Primavera tarkoittaa kevätpastaa jossa pääosassa on vihannekset.

Fettucine Primavera 2lle nälkäiselle

250g tuorepastaa esim. fettucine

3 porkkanaa

1 kesäkurpitsa

3 valkosipulinkynttä

1 suippopaprika

puolikas vihreä chilipaprika

pieni pala vuohenjuustoa tai parmesaania/pecorinoa

hunajaa ja suolaa

basilikaa&timjamia

Pese ja kuori porkkanat. Pese kesäkurpitsat ja paprikat ja halkaise sekä leikkaa neljään osaan. Vedä kuorimaveitsellä ohuita pitkiä lastuja porkkanasta, paprikasta ja kesäkurpitsasta. Kuori valkosipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös chili viipaleiksi. img_6460.jpg

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suola. Keitä pasta ohjeen mukaan al dente. Paista vihanneksia oliiviöljyssä pastan kiehumisen ajan ( muutaman minuutin) ja mausta lorauksella hunajaa ja suolalla.

Valuta pastavesi pois ja lisää pasta vihannesten joukkoon sekä sekoita keskenään. Murenna juusto annoksen päälle, revi sekaan yrttejä sekä lorauta lopuksi oliiviöljyä.

 

img_6462.jpg

Ylläolevan kuvan altakastelevat yrttiruukut ovat Eva Solon ja aivan mahtavat! Puuvillanarut imevät juuriin tarvitsevansa määrän vettä ja riittää että muistat lisätä ruukun alla olevaan lasiin vettä muutaman kerran viikossa.

Koti Ruoka ja juoma

Maalaispata ja yrttiöljy

 img_6401.jpg

Tässä resepti aivan järjettömän herkulliseen pataan jossa on lusikalla syötävän pehmeää broileria, mausteista chorizoa ja suomalaisia juureksia. Koko ihanuuden kruunaa raikas valkosipuli-yrttiöljy. Itse ruuanlaittoon menee korkeintaan 10 minuuttia, sitten padan voi unohtaa muutamaksi tunniksi uuniin ja lähteä vaikka ulkoilemaan.

Maalaispata 6lle

1 kg broilerin fileitä

250g chorizoa

10 pientä perunaa

keskikokoinen lanttu

3 porkkanaa

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

 5 dl kanalientä

2 dl valkoviiniä

timjamia

4 laakerinlehteä

paprikajauhetta

suolaa ja pippuria

Kuori ja leikkaa lanttu, sipuli ja porkkanat isohkoiksi kuutioiksi.Pese perunat ja halkaise ne. Silppua valkosipulit. Laita kasvikset pataan ( lasi, savi, emali, valurauta, kaikki käy) Jos teet savipadassa, muista liottaa sitä vedessä tunti.

Saksi tai leikkaa broilerinfileet isoiksi paloiksi ja paista pannulla oljyssä kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää pataan vihannesten sekaan. Viipaloi chorizo ja paista hetki pannulla, lisää myös pataan. Nypi pataan reilusti timjamia, ripottele päälle paprikajauhetta sekä 4 laakerinlehteä. Kaada päälle kanaliemi sekä valkoviini. Laita uuniin 200 asteeseen ja anna hautua noin 2,5 tuntia. Kokeile välillä ettei perunat mene muusiksi. 

Tarjoile yrttiöljyn, vihersalaatin sekä rapeakuorisen maalaisleivän kera. 

img_6406.jpg

Yrttiöljy

3 kourallista yrttejä ( basilikaa, persiljaa, timjamia)

2 valkosipulinkynttä

suolaa ja ripaus ruokosokeria

2 dl oliiviöljyä

Laita tehosekoittimeen yrtit, valkosipulit, suola ja sokeri sekä öljy. ( tai soseuta sauvasekoittimella). Aja tasaiseksi.

 

 

Koti Ruoka ja juoma