Cupcake trio, vanilja, suklaa ja banaani-toffee.
Pikapostaus täältä remontin keskeltä, uusiutuneen Lilyn kunniaksi.
Sain kunniatehtäväksi leipoa kuppikakkuja veljenpoikani ristiäisiin. Tässä trio kuvassa joista kaikkien lemppariksi nousi toffee-banaani.
Vanilja Cupcaket 15 kpl
3dl kakkuvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
2 kananmunaa
2dl sokeria
1 1/2tl vaniljauutetta
1dl öljyä
1,5dl piimää
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää öljy ja vaniljauute, sekoita tasaiseksi.
Kaada sekaan jauhot ja piimä ja vatkaa tasaiseksi. Täytä vuuat 2/3 ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys ja varo ettei paista kuiviksi.
Vaniljakuorrute ( riittää 30 kuppikakkuun)
115g huoneenlämpöistä voita
200g tuorejuustoa
1tl vaniljauutetta
9dl tomusokeria
1-4 rkl kermaa
Vatkaa voi ja tuorejuusto tasaiseksi, Lisää vaniljauute ja sokeri ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa. Lisää kerma 1 rkl kerrallaan kunnes seos on sopivan tuntuista. Otin puolet määrästä toiseen kulhoon ja värjäsin siniseksi.Tämä kuorrute säilyy jääkaapissa päiviä, vatkaa vain kuohkeaksi ennen käyttöä. Pursotukset tein Städterin 14mm tähtityllalla.
Suklaa Cupcaket 12 kpl
100g kakkuvehnäjauhoa
20g kaakaojauhetta
140g sokeria
1 1/4tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
40g voita
1 1/4dl maitoa
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita sähkövatkaimella kulhossa jauhot, kaakao, sokeri, leivinjauhe, suola ja huoneenlämpöinen voi kunnes seos on rakeinen. Vatkaa sekaisin toisessa kulhossa maito, kananmuna ja vaniljasokeri ja lisää puolet jauho-voiseoseen.
Sekoita vatkaimella kunnes seos on tasaista ja lisää loput maitoseoksesta ja vatkaa vielä minuutti. Täytä vuuat 2/3 ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys ja varo ettei paista kuiviksi.
Suklaakuorrutus
50g pehmeää voita
5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1/2dl kaakaojauhetta
100g tuorejuustoa
2 rkl kahvia
Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Banaani-toffeecupcaket 20 kpl
100g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
3dl kakkuvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5dl kermaa
2 banaania
15 Omar-karkkia
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja kerma.Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon myös pieneksi pilkotut Omarit. Paista 150°C:ssa n. 30 min.
Kuorrutin cupcaket vaniljakuorrutteella jonka päälle lorautin lusikalla toffeekastiketta. Sulatin pienessä kattilassa 8 omar-karkkia ja 4rkl maitoa.
Reseptit täältä:, täältä ja täältä.