Cupcake trio, vanilja, suklaa ja banaani-toffee.

img_5593.jpgPikapostaus täältä remontin keskeltä, uusiutuneen Lilyn kunniaksi.

Sain kunniatehtäväksi leipoa kuppikakkuja veljenpoikani ristiäisiin. Tässä trio kuvassa joista kaikkien lemppariksi nousi toffee-banaani.

Vanilja Cupcaket 15 kpl

3dl kakkuvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

2 kananmunaa

2dl sokeria

1 1/2tl vaniljauutetta

1dl öljyä

1,5dl piimää

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää öljy ja vaniljauute, sekoita tasaiseksi.

Kaada sekaan jauhot ja piimä ja vatkaa tasaiseksi. Täytä vuuat 2/3 ja paista uunissa noin 15 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys ja varo ettei paista kuiviksi.

Vaniljakuorrute ( riittää 30 kuppikakkuun)

115g huoneenlämpöistä voita

200g tuorejuustoa

1tl vaniljauutetta

9dl tomusokeria

1-4 rkl kermaa

Vatkaa voi ja tuorejuusto tasaiseksi, Lisää vaniljauute ja sokeri ja jatka vatkaamista kunnes seos on kuohkeaa. Lisää kerma 1 rkl kerrallaan kunnes seos on sopivan tuntuista. Otin puolet määrästä toiseen kulhoon ja värjäsin siniseksi.Tämä kuorrute säilyy jääkaapissa päiviä, vatkaa vain kuohkeaksi ennen käyttöä. Pursotukset tein Städterin 14mm tähtityllalla.

img_5602.jpg

Suklaa Cupcaket 12 kpl

100g kakkuvehnäjauhoa

20g kaakaojauhetta

140g sokeria

1 1/4tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

40g voita

1 1/4dl maitoa

1 kananmuna

1tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita sähkövatkaimella kulhossa jauhot, kaakao, sokeri, leivinjauhe, suola ja huoneenlämpöinen voi kunnes seos on rakeinen. Vatkaa sekaisin toisessa kulhossa maito, kananmuna ja vaniljasokeri ja lisää puolet jauho-voiseoseen.

Sekoita vatkaimella kunnes seos on tasaista ja lisää loput maitoseoksesta ja vatkaa vielä minuutti. Täytä vuuat 2/3 ja paista uunissa noin 15-20 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys ja varo ettei paista kuiviksi.

Suklaakuorrutus

50g pehmeää voita

5dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

1/2dl kaakaojauhetta

100g tuorejuustoa

2 rkl kahvia

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.

img_5609.jpg

 

Banaani-toffeecupcaket 20 kpl

100g huoneenlämpöistä voita

2dl sokeria

2 kananmunaa

3dl kakkuvehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5dl kermaa

2 banaania

15 Omar-karkkia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet ja kerma.Soseuta banaanit haarukalla ja lisää joukkoon. Sekoita joukkoon myös pieneksi pilkotut Omarit. Paista 150°C:ssa n. 30 min.

Kuorrutin cupcaket vaniljakuorrutteella jonka päälle lorautin lusikalla toffeekastiketta. Sulatin pienessä kattilassa 8 omar-karkkia ja 4rkl maitoa.

Reseptit täältä:, täältä ja täältä.

 

Koti Ruoka ja juoma