Hodarit

img_3886.jpgKun kuulin että saan ruokatuliaisena köpiksestä Røde pølser-nakkeja muistin että olin bongannut aikaisemmin Eevan http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2010/06/30/kuumat-koirat/ blogista sen täydellinen hodarisämpyläreseptin. 

Hot dog -sämpylät (4 kpl)

2 tl sokeria
1 ¼ tl kuivahiivaa
½ dl lämmintä vettä (42′C)
1 dl lämmintä maitoa (42′C)
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
n. 3 ½ dl vehnäjauhoa
voiteluun: munanvalkuainen

Sekoita sokeri, kuivahiiva ja lämmin vesi. Anna hengailla 5 minuuttia kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää maito, öljy ja suola (huomaathan, että maidonkin tulee olla lämmintä). Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 5-10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu kovasti käsiin, lisää jauhoa tarpeen mukaan, mutta vältä laittamasta jauhoa yhtään enempää kuin on pakko.

Kohota taikinaa lämpimässä, ei-vetoisassa paikassa 1 ½ tuntia. Jaa sen jälkeen taikina neljään osaan ja pyörittele hodarisämpylän muotoisiksi. Erityisen ilmavia sämpylöitä saat, kun litistät taikinapalan kevyesti suorakaiteen muotoiseksi, nipistät ylä- ja alareunat yhteen ja sen jälkeen vielä sivureunat yhteen, ja nipistelet taikinan “saumaa” niin kauan kunnes pala on sopivan kokoinen ja muotoinen (joo, tällä tekniikalla ei tule erityisen silmää hiveleviä yksilöitä).

Asettele leivinpaperin päälle ja kohota muotoiltuja sämpylöitä liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele valkuaisella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kohonneet ja ruskettuneet kauniisti.

img_3881.jpgJa KYLLÄ! se oli täydellinen resepti. Nautimme hodarit oliiviöljyssä, voissa, sokerissa ja suolassa hitaasti karamellisoidun sipulin ja chipotlemajoneesin kera. OH YES!

Koti Ruoka ja juoma

Päärynöitä ja maitotoffeeta

img_3802.jpgVaniljassa keitettyjä pehmeitä päärynöitä ja kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta. Niin helppoa ja huikean hyvää.

Päärynät ja maitotoffee 4:lle

4 päärynää

vaniljatanko

1 prk kondensoitua maitoa

Laita avaamaton purkki kondensoitua maitoa kattilaan ja kaada vettä päälle niin että purkki peittyy. Keitä tunti. Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet ulos. Laita päärynät, vaniljatanko ja siemenet kattilaan ja kaada vettä niin että ne peittyvät. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Varo ettei päärynät tule liian pehmeiksi. Tarjoa kuuman maitotoffeen kanssa. 

 

 

Koti Ruoka ja juoma