Ranskalainen oliivikana

img_2753.jpgIsoäidilläni on ruotsalanen Arlan keittokirja jonka reseptillä hän on vuosien ajan valmistanut tätä ihanaa ranskalaista oliivikanaa. Minulle tärkein perintö isovanhemmiltani on ehdottomasti nämä ihanat lapsuudenajan reseptit.

Tässä ruuassa kannattaa käyttää mahdollisimman hyviä oliiveja.

Oliivikana

n. 500g broilerin sisäfileitä tai rintafileitä

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

4 laakerinlehteä

1 rkl rosmariinia

2 dl luomuruokakermaa

1 dl valkoviiniä

2 tl soijaa

1,5 rkl kanafondia

1 dl oliiveja ( käytin kivettömiä luomu kalamata oliiveja )

oliiviöljyä paistamiseen

Ruskista kanafileet paistinpannulla ja laita odottamaan lautaselle. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki pannulla. Lisää sipuleiden joukkoon valkoviini, kerma, soija, kanafondi, oliivit, rosmariini, sekä laakerinlehdet. Sekoita ja kaada kanafileet kastikkeeseen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia riippuen fileiden koosta. Rintafileet kannattaisi ehkä leikkaa 3-4 osaan.

Tarjoa riisin kanssa.

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.