Raparperimarenkipiirakka

IMG_6542.JPG

Tässä mielestäni kaikkien aikojen paras raparperipiirakka, kirpeä raparperi kohtaa makean marengin. Resepti on peräisin Nigella Lawsonin kirjasta How to eat.

Raparperimarenkipiirakka

pohja:

125 g voita

1 1/2 dl sokeria

1 muna 

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

800 g raparperia

yhden appelsiinin mehu

täyte + marenki

1 3/4 dl + 1 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 rkl vehnäjauhoja

30 g voita

1/4 tl leivinjauhetta

Valmista pohja ( tai osta valmis murotaikina). Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sekä vatkaa muna sekaan. Lisää loput ainekset sekä sekoita tasaiseksi taikinaksi nopeasti.

Vuoraa voideltu piirasvuoka murotaikinalla. Esipaista 200 asteessa 15 minuttia. Leikkaa raparperista sentin paksuisia viipaleita ja kiehauta nopeasti appelsiinimehussa. Siivilöi.

Sekoita 1 3/4 dl sokeria, jauhot ja sulatettu voi. Lisää munankeltuaiset ja siivilöityä raparperimehua sen verran että seos muuttuu notkeaksi. Laita raparperit piirasvuokaan ja kaada päälle kastike. Paista 200 asteessa 20 min.

IMG_6534.JPG

Valmista marenki. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää 1 1/2 dl sokeria sekä 1/4tl leivinjauhetta kokoajan sekoittaen. Nostele marenkiseos piirakan päälle ja paista vielä 15 min.

Tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

IMG_6643.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.