Raparperisiirappi
Sain käsiini suuren nipun raparperia josta keitin siirappia. Juhlimme viikonloppuna ystäväni syntymäpäiviä piknikin merkeissä ja skoolasimme raparperibellineillä, todella raikasta ja hyvää. Siirappia aion lorauttaa ainakin mojitoon, sangriaan sekä kuplaveden joukkoon.
Raparperisiirappi
raparperia
vettä
sokeria
luomu vaniljatanko
sitruunamehua
Pese ja paloittele raparperi muutaman sentin paloiksi mutta älä kuori. Keitä noin 15 minuttia pienessä vesimäärässä ( 500g raparperia 1,5dl vettä). Siivilöi mehu toiseen kulhoon. Voit myös valuttaa harson läpi jos haluat täysin kirkasta siirappia.
Kaada mehu takaisin puhtaaseen kattilaan ja lisää sokeri ( 1dl mehua 50g sokeria), halkaistu vaniljatanko sekä sitruunamehu. ( lisäsin yhden sitruunan mehun litraan raparperimehua) sekä keitä noin viisi minuttia. Jäähdytä ja pullota. Mehu säilyy jääkaapissa kuukausia.