Tabboulehsalaatti paahdetulla kukkakaalilla
Tabbouleh on yksi lempisalaateistani koska se on niin raikasta ja täyttävää ja sen voi tarjota niin lihan, kanan kuin kalankin kanssa. Toinen suosikkini on paahdettu kukkakaali, jos ette ole kokeilleet sitä, -kokeilkaa heti! Paahdettu kukkakaali on aivan ihanan makuista, väitän että jopa kukkakaalia välttelevät tykkäävät siitä paahdettuna. Kun yhdistin nämä kaksi lempparia syntyi kesän takuuvarma hittisalaatti.
Bulguria käytetään paljon välimeren keittiöissä, ja tämä onkin hieman muokattu versio perinteisestä Tabbouleh salaatista. Sen lisäksi että bulgur on todella hyvänmakuista, niin se on super terveellistä. Bulgur sisältää enemmän mineraaleja, vitamiineja ja proteiinia kuin riisi, pasta tai couscous ja vain vähän kaloreita ja rasvaa. Bulgurvehnässä on pähkinäinen maku ja se valmistuu nopeasti. Tällä kertaa nautin salaatin yrttimarinoidun broilerin ja tzatzikin kanssa.
Tabbouleh
2dl bulguria + 2dl vettä ja ripaus suolaa
1 luomusitruuna
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
suolaa ja pippuria
1 pala (200g) fetaa (ei salaattijuustoa eikä valmiiksi paloina)
kourallinen persiljaa, minttua ja korianteria
1 punainen (suippo)paprika
puolikas kurkku
kourallinen kirsikkatomaatteja
kaksi kevätsipulinvartta
puolikas punasipuli
Keitä bulgur paketissa olevien ohjeiden mukaisesti ja kaada tarjoiluastiaan. (2dl buguria, 4dl vettä, ripaus suolaa, 8-10min). Raasta luomusitruunankuori pieneen kulhoon ja purista sekaan mehu. Silppua valkosipulit pieneksi ja lisää sitruunamehuun. Lorauta oliiviöljy sekaan ja mausta ruokosokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike bulgurin sekaan ja anna marinoitua sen aikaa kun silppuat kasvikset.
Silppua yrtit, punasipuli ja kevätsipulin varret pieneksi silpuksi ja lisää bulguriin.
Pese ja poista kurkusta siemenet ja pilko pieneksi. Pilko myös paprikat ja kirsikkatomaatit. Lisää kasvikset bulguriin ja murusta viimeiseksi feta päälle. Sekoita ja anna maustua muutama tunti tai mieluiten yön yli.
Paahdettu kukkakaali
1 kukkakaali
oliiviöljyä ja suolaa.
Pese kukkakaali ja leikkaa kanta pois. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi ja lisää uuniastiaan. Lorauta sekaan oliiviöljyä, mausta suolalla ja sekoita. Paahda 225 asteisessa uunissa 15-25min kunnes kaali on kypsä mutta edelleen napakka. Anna jäähtyä ja hienonna haarukalla hieman. Lisää tabbouleh salaatin sekaan.
Tzaziki
puolikas kurkku
ripaus suolaa
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl turkkilaista jogurttia
loraus oliiviöljyä ja viinietikkaa
Raasta kurkku ja puserra siitä nesteet pois kämmenen sisällä. Lisää astiaan ja mausta ripauksella suolaa. Raasta valkosipuli ja lisää kurkun joukkoon, jogurtin, oliiviöljyn ja viinietikan kanssa. Anna maustua hetki.