Takkapihvit ja Konjakkikastike

img_3562.jpgSyksyllä alkaa aina tekemään mieli kunnon sisäfilee-pihviä. Isä paistoin meille takassa hiilloksella parilan päällä upeat pihvit. Jos teillä löytyy kaakeliuuni tai takka niin suosittelen lämpimästi sen käyttöä pihvien paistoon.

Konjakkikastike

2 dl demi-glacea

2 dl kuohukermaa

2 rkl kokonaisia mustapippureita

2 shalottisipulia

1-2 shottilasillista konjakkia

1-2 tl dijon-sinappia

ripaus sokeria

loraus soijaa

Silppua sipuli pieneksi ja paista se pannulla oliiviöljyssä kuultavaksi, lisää pannulle 1 rkl kokonaisia mustapippureita ja paahda hetki, kaada sekaan konjakit, demi-glace ja kuohukerma. Keitä kastiketta matalassa lämmössä kasaan. Mausta sinapilla, sokerilla ja soijalla. Siivilöi mustapippurit ja sipulit pois ja tarjoa pihvien kera.

Pihvit paistettiin parilalla  takassa hiilloksen päällä noin 3-4 min per puoli.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.