Tattirisotto

img_5516.jpg

Tattirisotto

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

350g tatteja

2 1/2d arborio-riisiä

1 dl kanalientä ( tai kasvis)

1 dl valkoviiniä

2 dl parmesaanijuustoa 

2 rkl voita 

oliiviöljyä 

pippuria ja suolaa 

persiljaa

(muutama tatti koristeluun)

Paista pilkottu salottisipuli ja valkosipulinkynsi isolla paistinpannulla oliiviöljyssä. Anna sipulien paistua noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat läpikuultavia. Laita sienet pannulle kahdessa erässä. Mausta sienet pippurilla ja suolalla niiden paistuessa. Kun sienet ovat ruskistuneet, siirrä puolet niistä kulhoon odottamaan. Nosta levyn lämpötilaa. Lisää pannulle riisi. Paista pari minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini. Sekoita kunnes viini on imeytynyt riisiin kokonaan. Laita seokseen lämmintä kanalientä kauhallinen kerrallaan. Sekoita noin 20 minuuttia, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. 

Tarkasta maistamalla, että riisi on al dente eli ei liian kypsää. Lisää pannulle loput sienet, parmesaani ja voi. Anna risoton hautua hetki kannen alla ja ripottele päälle persiljaa.

Leikkasin tatista kauniita siivuja jotka paistoin pannulla oliiviöljyssä rapeaksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. 

Ohje täältä: http://www.elle.fi/blogit/pipsanblogi/_a99411/maukas+sienirisotto/

img_5524.jpg

Samaista risottoa syötiin myös karitsan paahtopaistin ja punaviinikastikkeen kera. Viinivinkkinä tälla annokselle Hewitsonin upea Baby Bush.

img_3037-2.jpg

Koti Ruoka ja juoma