Mikä muutos?

Syy miksi mä aloitin tämän blogin kirjoituksen oli mun elämänmuutosprojekti. 78kg tarkalleen ottaen.

Siitä 78kg on jo 1,5 vuotta. Siinä 1 ja puolessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon.

1,5 vuotta sitten mä olin parisuhteessa, alottanut juuri opiskelut, lopettanut lääkkeiden syömisen. Mä olin valmis uuteen elämään ja ajattelin, että nyt kaikki alkaa mennä hyvin. Mulla on aikaa ja rahkeita aloittaa tää projekti.

Vaikka mä silloin puhuinkin, että en laihduta vaan muutan elämäntapoja, vaan puolet oli totta. Mun tavoitepaino oli 60kg. Mun ajatus oli alkaa urheilemaan ja syömään terveellisesti. Mun ajatus oli, että ehkä mua rakastetaan enemmän kun olen laiha.

Älkää käsittäkö väärin mä olen todella ylpeä itsestäni ja tästä muutoksesta. Että mä olen oikeasti saanut mun painon alas, ottaen huomioon kaiken mitä tässä puolessatoista vuodessa on tapahtunut. Mutta kun mä nyt ajattelen niitä syitä, miksi mä lähdin pudottamaan painoa, oli ne kaikki aivan vääriä.

Fakta kyllä on, että mä olen nyt paljon paremmassa kunnossa. Fyysisesti ja henkisesti. Mulla ei ollut hyvä olla puolitoista vuotta sitten ja varmasti osaksi mun paino putosi myös siitä syystä, ettei mulla ollut hyvä olla mun kehossa, eikä mulla ollut hyvä olla mun parisuhteessani. Eikä elämässä nyt ylipäätänsä.

Mutta yksinoleminen, terapia, oikea lääkitys kun mä sitä tarvitsin, ja itsetunnon löytäminen takaisin on olleet mun voimavaroja. Ja tietysti ruokavalio ja se liikunta. Niillä mä suurimmaksi osaksi olen laihtunut. Lääketurvotus tietysti katosi aika äkkiä, kuten tosta kuvasta huomaa mä olin ihan nestepallo. Että, jos joku väittää ettei mielialalääkkeet lihota niin hei täällä on elävä esimerkki siitä, miltä näyttää lääkkeillä lihonut ihminen.

Silloin kun aloin pudottaan painoa lupasin itselleni rinnanalustatuoinnin, kun pääsen tavoitteeseen. Ja vaikka mä en paina 60kg (en itseasiassa edes tiedä paljon painan, koska fakta on, että mua ei kiinnosta. Mua kiinnostaa miltä musta tuntuu mun kropassa, ja tällä hetkellä musta tuntuu hyvältä) mä oon päässyt mun tavoitteeseen. Mun tavoite oli voida hyvin ja tällä hetkellä mä voin mun kropassa hyvin.

Eli mikä on mun laihtumisen salaisuus? Itsetunto. Itsensä hyväksyminen. Body Positive. Niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, se, että mä voisin henkisesti paremmin sai mut haluamaan voida myös fyysisesti paremmin.

231B857E-7C4D-493A-9160-E7B9D2A8A666.jpeg

8DE6156F-05E1-4942-80F1-D34CC5ED4C18.jpeg

D7DCB112-38F6-4E95-B04E-7D3C8D9EFA4B.jpeg

F8D9D237-1344-44BC-B389-B762E103BF12.jpeg

tässä mun muutoskuvat. Mua vähän ahdistaa katsoa tota vanhaa kuvaa, kuinka huonosti mä voin, mutta samalla mä olen ylpeä itsestäni, ja siitä, että olen jaksanut tehdä tämän itseni takia.

hyvinvointi terveys mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *