Hei mä näen sut – kokemuksia 4D -ultrasta

Kävimme muutama viikko sitten 4D -ultrassa. Lääkäriksi valikoitui Bruno Cacciatore Femedesta. Bruno taitaa olla sen verran tunnettu henkilö äitipiireissä, että turhaa häntä sen enempää esittelemään.

Olin googlannut Brunosta etukäteen ja osasin odottaa mitä tulevan piti. Varasimme 20 minuutin ajan, joka oli tosiaan lyhyt, mutta varmasti riittävä tällaiseen uteliaisuuteen perustuvaan ultraan. Minulla ei ollut siis mitään syytä ylimääräiseen, omakustanteiseen ultraan, vaan halusimme vaan yksinkertaisesti nähdä millainen tyyppi vatsassa asustelee sekä tietysti varmuuden, että hänellä on kaikki hyvin.

Bruno oli aikataulussa ja pääsimme lähes kellontarkasti hänen vastaanotolleen. Alkuun Bruno kysyi muutamia peruskysymyksiä, kuten kuinka pitkällä raskaus on ja onko ollut jotain poikkeuksellista. Tämän jälkeen hän aloitti ultrauksen. Minulla oli hymyssä pitelemistä, kun hän pursotti geeliä vatsalleni suuren taiteilijan elkeitä muistuttavilla elkeillä. Noh, onhan hän aikamme tunnetuin 4D -ultraajaa eli kaikki kunnia hänelle.

Bruno kävi ammattimaisesti läpi koko vauvan ja otti hänestä mittoja ja kuvia sekä selosti koko ajan mitä tekee ja mitkä mitat on. Tällaisia hermoilijoita helpotti hänen usein toteamansa ”kaikki on hyvin” -kommentit. Mikä siinä onkin, että aina ennen ultraa on niin hermona? 

Itse 4D -kuvien näkeminen teki vauvasta jotenkin todemman. Vauva tosin piilotti kasvonsa lonkkaani ja näytti varsin nyrpeältä kuvissa. Ilmeisesti hän ei ollut kuvauksellisella tuulella. Ensimmäisessä ultrassa hän hauskuutti meitä esittelemällä sormiaan ja heittämällä yläfemmoja. Nyt oli siis eri ääni kellossa. Bruno nauroikin, että itsepäinen vauva tulossa. Tämä ei varsinaisesti tullut meille yllätyksenä!

Vauva myös oleili koko ultrauksen ajan selkä ylöspäin eli hän piti omia jalkojaan minun selkärankaa vasten. Tämä asento selittää miksi potkut ovat varsin vaimeita: ilmeisesti etuistukka häiritsee oleilua ja toimii muutenkin vaimentimena ja äidin selkärankaa kohden on vaan kiva potkia. 

image.jpeg

Kaikki oli siis tyypillä hyvin ja saimmekin arvion sirosta vauvasta. Toki kokoarvio voi muuttua suuntaan tai toiseen, mutta tieto rauhotti.

Yhteenvetona voisi sanoa, että muutaman satasen voisi käyttää huonomminkin. Mielestäni rahalle sai vastinetta, vaikka Brunon tapa oli aika liukuhihmamainen. Tätä siis osasin odottaa enkä ollut pettynyt.

Jos odottaisin toista lasta, en tiedä tulisiko mentyä. Tämä siis sopii hyvin tällaisille ensikertalaisille, joille kaikki on uutta. Jäin myös miettimään synnytystapa-arviota Brunon tekemänä, mutta tämä on ilmeisesti huomattavasti kalliimpi käynti. Täytyy siis miettiä.

Asia, jonka olisin halunnut tietää aiemmin oli se, että kunnallisen rakenneultran olisi voinut korvata Brunolla ja saada siihen osittaisen tuen Kelalta. Vaikka olen kunnalliseen ultraan todella tyytyväinen, kävi Bruno asioita tarkemmin läpi ja onhan 4D -ultra huikea.

Onko moni käynyt 4D -ultrassa? Entä Brunolla? Olisi mielenkiintoista lukea muiden kokemuksia.

perhe raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *