Ladataan...
Dare To Dream

Olin jo viime keväänä kuullut kansallisoopperan järjestävän vauvoille ja taaperoille taidetuokioita. 

"Vauvojen taidetuokiot tarjoavat lempeän virkistyshetken oopperan ja baletin maailmassa vauvoille ja vanhemmille. Tuokioissa lauletaan, leikitään, liikutaan, kuunnellaan ja katsellaan – ennakkotaitoja ei tarvita. Taidetuokioiden teema, eli musiikki ja sisältö, liittyvät päänäyttämöllä esitettävään balettiin. Teema vaihtuu keväisin ja syksyisin. Maksuttomat puolen tunnin tuokiot on suunnattu sylivauvoille (0-9 kk) tai konttaaville vauvoille (10-18 kk). Jokaisen vauvan mukana tulee olla yksi aikuinen." Oopperabaletti.fi

Tuokio kesti 30min mikä oli oikein passeli aika taaperon keskittymiskyvylle. Se järjestettiin pienemmässä salissa ja sinne oli pieni estradi ja todellakin lapsiystävälliset puitteet pistetty pystyyn! Tuokio pohjautui syksyn ohjelmistossa olleeseen prinsessa ruususeen. Puvustus, musiikii ja tanssi antoivat kuvan että tämä vauvojen taidetuokioon on todellakin panostettu eikä vain vasemmalla kädellä sutaistu kasaan! Mikä on harvinaista, kun monesti vauvoille tarkoitetuista tapahtumista jää oli että järjestäjät tekevät vähän sinnepäin ja aliarvioivat pieniä -"eihän noin pienet mitään ymmärrä kuitenkaan" paistaa turhan monesta tapahtumasta läpi. Isommille sitten onkin jo laadukkaampaa ohjelmaa järjestettynä joten tämä Ooppera Baletin järjestämä tuokio joka on vain pienille olikin oikein toivottu!

Harmi, ettei oopperakauppa ollut auki vielä näin aamulla, olisi ollut kiva pyörähtää siellä vilkaisemassa. 

Nuo upeat esiintymisasut olivat nähtävillä (ja myynnissä) joten niitä kävin ihastelemassa. Mini sai pienet raivarit kun ei saanut mennä tekemään lähempää tuttavuutta noiden kanssa ;) 

Tää äiti ei ainakaan ollut koskaan käynyt oopperatalolla, joten jo se oli kokemus itsessään. Ja jäi pieni palo mennä katsomaan ihan aikuisille tarkoitettua balettia!

-Laura

Ladataan...
Dare To Dream

 

Muistanette varmaan kun alkuvuodesta tarkkailin rahankäyttöäni sovelluksen avulla ja sanoinkin ääneen jääneeni siihen vähän koukkuun. No se pitää paikkansa. En oo tämän myötä saanut hirvittävästi säästöön (lue:juuri ollenkaan) mutta tämä sniiduilu elämäntyyli mahdollistaa sen, ettei mun tarvi joka viikonloppu olla töissä ja päästään viettämään perheen kanssa aikaa! 

Mä oon se henkilö, joka tutkii mainokset ja tarjoukset tarkkaan ja suunnittelee ostoksiaan niiden perusteella. M naureskelee mulle aina välillä kun oon tällänen tarjoushaukka. Hyvässä hengessä onneksi, koska muutenhan se ei meidän kotirauhalle tietäisi hyvää ;)  En mä sentäs ihan kaikessa säästä ja juokse kaupasta toiseen tarjousten perässä, sillä siinähän ei vain ole mitään järkeä! Mun aika on tärkeää eikä sitä ole yhtään ylimääräistä tuhlattavakdisi.

Ollaan ahkerasti käytetty Matsmart:n ja the ResQ club:n palvelua. Molemmat  palvelut tarjoaa hävikkiruokaa halvalla. Hävikkiruoka on täysin syömäkelpoista eikä mitään suoraan roskiin kipattavaa! Matsmart:n tuotteissa monessa on päiväystä pitkälle eteenpäin,mutta jostain syystä ei ole enää kelpaa myyntiin (pakkaus muuttunut tms). 

The ResQ club:ssa paikalliset ravintolat ja kaupat ilmoittavat sovellukseen päivittäin mitä heillä olisi tarjolla. Ravintoloita ja kahviloita on joka lähtöön, joten ei muuta kuin valkkaamaan että mitä tekisi mieli! Hinnat yleensä liikkuvat 2-10 euron välille, joten sanoisin että edullista on. Varsinkin kun voit saada 15 palaa sushia tai jättikokoisen annoksen nepalilaista ruokaa 5 eurolla! 

Me ollaan tuon sovelluksen kautta ostettu k-marketista mm. Leipäkassin, HeVi-kassin, yllätysruokakassin.. eli sä et tiedä mitä kassi sisältää, mutta on siis muovikassillinen täynnä tuotteita joiden päiväys on sinä päivänä tai lähestymässä.  Viimeeksi eilen kävin hakemassa Leipäkassin sekä kassin joka sisälsi paistopisteen vadelma viinereitä 15kpl (koska meidän teki sikanaa mieli makeeta ;) ).  Nyt on pakkanen täynnä leipää( sillä muovikassilliseen mahtuu tosi paljon leipää ) ja viinereitä :) nää kassithan maksoi siis 5€ kappale, joten ihan hirveesti ei köyhdytty! 

Suosittelen kokeilemaan, tästä tulee hyvä mieli ja jää rahaa muuhunkin!  

Mun sniiduilun ansiosta meidän ruokalasku on pienentynyt n 100€ kuussa! Eikä todellakaan olla tingitty ruoan laadusta tai mausta. 

"Järki käteen ja ostoksille" :D 

 

-Laura

Ladataan...
Dare To Dream

Viime syksynä kaivoin ompelukoneen ja saumurin opettelin ompelemaan Minille vaatteita. Oon siis aikaisemminkin jotain yrittänyt tehdä mut nyt päätin että nyt tosissani opettelen! Olin niin pöyristynyt vauvojen vaatteiden hinta-laatu suhteesta joka on siis aivan järkyttävä.

Sitä paitsi minusta on kiva vastaanottaa itsetehtyjä lahjoja ja niitä on mielestäni myös kiva antaa. Niinpä sisarusten lapset saavat nykyään joulu/syntymäpäivälahjoina itse tehtyä, halusivat tai ei ;) 

Se mikä harmittaa, on se että kaikki kaavalehdet ovat täynnä kaikkea ihanaa tytöille mutta poikien mallit ovat kerta toisensa jälkeen samoja eikä mitään uutta oikein ole tarjolla..

Ompelukset jatkuu, Mini kyllä ehkä vähän hidastaa mutta ei missään nimessä estä! Mä aattelen että,ompelu on mun omaa aikaa jolloin mä saan uppotua täysin eikä tarvitse olla käytettävissä :)

Ompelun lisäksi opettelulistalla on ehdottomasti parempien kuvien ottaminen ;)

-Laura

 

Pages