Haluanko vai tarvitsenko?

Alennusmyynnit ovat tällä hetkellä kuumimmillaan ja mieli tekisi ostaa kaikkea uutta. Niin myös mulla mieli halajaisi shoppailemaan kaikkea kivaa kotiin ja itselle. 

20190103_231022_0001.png

Mutta miksi en sitten mene, kun jokaisen kaupan ikkunassa on isot punaiset kyltit alennuksista ja mainokset tulevat kotiin asti kutsumaan ostoksille? Vastaus on aika simppeli – just nyt en tarvitse mitään. 

Sen erottaminen että haluaako vai tarvitseeko jotain on ajoittain haasteellista. Mainonta ja some osaavat huijata mieltä niin, että mietit että kyllä minä nyt tarvitsen tuota asiaa mikä edessäni on. Ja itseään on todella helppo huijata ja keksiä perusteluja miksi tarvitsee ostaa kyseinen tuote. Mutta oikeasti pitäisi miettiä :tarvitsenko vaikka olisikin nyt tarjouksessa? Mitäpä jos pysähtyisin hetken ja miettisin asiaa?  Usein kun asian jättää sikseen vähäksi aikaa, ei välttämättä edes muista mitä olikaan ostamassa ja mielessä keksitty pakottava tarve hankkia tuote onkin kadonnut..ainakin mulla käy usein näin. 

Alennusmyynnit ovat olleet mulle heikkous aina, luonteeltani kun olen tarjoushaukka. Oon myös ollut mestari perustelemaan itselleni muka tarpeellisuutta. Siitä syystä mun kaappeihin on kertynyt kertakäyttö vaatteita, kosmetiikkaa jota en osaa käyttää ja kaikenmaailman roinaa jota sisustustavaraksi kutsutaan. Vuosi 2018 on opettanut minulle taidon pysähtyä miettimään todellista tarvetta ennenkun ostan yhtään mitään. 

Tällä kertaa minun alennusmyynnit alkoivat vaatekaapin inventaariolla -kas kummaa, en oikeasti tarvitsetkaan yhtään ainoaa vaatetta (sukkia lukuunottamatta)! Samoin kun Mini ei tarvitse uusia vaatteita kun kaapissa on riittämiin kasvuvarallisia vaatteita pitkälle kesään asti. 

En sano, etteikö koskaan voisi ostaa mitään pelkästä mielihalusta koska silloinhan elämä olisi tosi ilotonta ja tylsääkin jopa. Kyllä minäkin ostan asioita, vain koska haluan! Tärkeää onkin tiedostaa asia, että kyse on halusta eikä oikeasta tarpeesta.

Haastankin kaikki alennusmyynneilke suuntaavat penkomaan läpi omat kaapit ja katsomaan että mille oikeasti on tarvetta! Voi käydä niinkuin minulle, löydät kaapista unohtuneita yksilöitä jotka tuntuvat uusilta taas!

-Laura

 

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *