Mitä sitä tekisi Helsingissä taaperon kanssa?

”toimettomuuteen kuuluu yllättävän paljon rahaa” totesi tuttavani joka on hänkin pienen lapsen äiti. Ja tuo jos mikä on totta! Huomasin itse saman ollessani äitiyslomalla ja nyt hoitovapaalla. Jos mielii tehdä jotain muuta kuin olla kotona tai leikkipuistossa, niin aika monesti ei muuta keksi kuin kaupungilla ja ostoskeskuksissa pyörimistä, lounaallakin tulee käytyä useasti.

Välillä tekee kyllä hyvää olla vain kotosalla ja pienen vauvan kanssa päiväunet rytmittää päivää. Mutta kun lapsi saavuttaa taaperoiän on pakko alkaa keksimään jotakin muutakin kuin  leikkipuistohengailua. Lapsi kyllä viihtyisi leikkipuistossa (paitsi näin talvella..) , mutta äidin mielenterveyden ja vaihtelun vuoksi on keksittävä väliin jotain muutakin puuhaa. Me ei joka päivä olla menossa johonkin, kerran tai kaksi viikossa, muutoin viihdytään tuossa leikkipuistossa ja kotona..

Me asutaan pääkaupunkiseudulla ja täältä onneksi löytyy monenmoista kivaa tekemistä lapsille ja olenkin joitain ilmaisia tai lähes ilmaisia menovinkkejä koonnut tähän alle:

  1. Keskustakirjasto Oodi ja kirjastot

2018 avattu Oodi sijaitsee keskustassa joten sinne on julkisilla helppo mennä. Oodista onkin muodostunut meille melkoinen sadepäivien pelastaja! Oodin kolmannessa kerroksessa on avoin leikkitila, satuhuone sekä valtavasti valtavasti rakenteellisia ratkaisuja ja muotoja jotka kiinnostavat meidän taaperoa. Satuhuone on käytännössä yksi iso sohva jossa voi lukea satuja tai muuten vain ottaa rennosti.

Oodin kolmannesta kerroksesta löytyy myös kahvila josta voi ottaa kupposen sille ajaksi kun katsoo pienen intoilua ja leikkiä. Meillä on niin vauhdikas toveri, että oon oppinut että ei kannata ottaa kuumaa juotavaa jollei halua nauttia sitä ryystäen kylmänä.

Ensimmäisestä kerroksesta löytyy kaksi lounaspaikkaa, molemmat olen käynyt kokeilemassa ja keittolounas salaatin kanssa n. 8 e ja  toiselta linjalta löytyvät lounaat ovat n. 10-15e valitusta annoksesta riippuen. Ja hei, pienet lapset syövät ilmaiseksi.

Kirjastot tarjoavat erilaisia satutunteja yms. ja melkeimpä kaikista kirjastoista löytyy leikkipaikka pienille. Meidän lähikirjastossa taidetaankin olla tuttu näky kun  poiketaan kauppareissulla (ovat siis samassa rakennuksessa) leikkimään ja lukemaan.

2. Talvipuutarha

Mä oon asunut vuodesta 2008 asti helsingissä ja vasta tänä vuonna löysin tieni tänne! Aivan mielettömän ihana paikka! Talvipuutarha on kaikille avoin ja silloin tällöin siellä järjestetään ilmaisia tapahtumia lapsille. Nytkin me käytiin katsomassa lapsille suunnattua nukketeatteria ja esityksen jälkeen tutkittiin kasveja. Minin mielestä oli superjännää kun sisällä oli pieni kalalampi jossa uiskenteli kaloja (älkää kysykö mitä kaloja..;) ). Talvipuutarhassa on useita pieniä pöytiä joissa voi istua alas ja nauttia eväitä. Paikanpäältä voi kyllä ostaa leivoksia ja juotavaa, mutta voi kuinka jännää olisi pitää eväsretki eksoottisten kasvien ympäröitävänä! Talvipuutarhan ruusutarha on paljon kehuttu ja puutarha on varmasti upea kesällä! Näin talvella pääsy oli kiellety , joten pitää ehdottomasti tehdä uusi visiitti myöhemmin!

3. Lasten kaupunki

Senaatintorin kupeessa sijaitseva lasten kaupunki on huippu! Lasten kaupunkiin on aina vapaa pääsy ja  siellä on erilaisia huoneita joissa pääsee tutustumaan Helsingin historiaan eri aikakausilta. Mini kävi ohjaamassa 1700-luvun laivaa ja hypättiin hevoskärryn kyytiin. Mun mielestä parasta oli 70-luvun tyyliin sisustettu ”mummola” , Mini ei niinkään osannut arvostaa lankapuhelinta ja muita retrojuttuja 😉

4. Haltialan kotieläintila

Vantaan ja helsingin rajalla sijaitsee Helsingin kaupungin omistama maatila. Siellä pääsee tutustumaan laiduntaviin lehmiin, kanoihin, possuihin ja lampaisiin. Haltialan tilalle ku saapuu,niin tuntuu että olisi ihan oikeasti maaseudulla eikä niin lähellä kaupunkia. Me ollaan käyty useamman kerran Haltialassa ja aina tuntuu niin rauhoittavalta päästä vähäksi aikaa maatilan rauhaan. Moni muukin taitaa ajatella samoin, sillä joka kerta tilalla on ollu jonkin verran muitakin. Tilalla sijaitsee kahvila jossa myydään muuten sairaan hyviä itsetehtyjä munkkeja. Tosin vain kerran ollaan jaksettu jonottaa kahvilassa, muina kertoina ollaan juurikin viikonloppun puolenpäivän aikoihin oltu liikkeellä.. niinkuin kaikki muutkin 😉 arkisin ei tätä ihmisvilinää ole joten suosittelen käymään tilalla silloin. Julkisilla pääsee , pieni kävelymatka on tosin (alle 1km).

Jos sulla on jotain hyviä vinkkejä mitä tehdä taaperon kanssa , ilmaistapahtumia tai nimellistä maksua vastaan olevia , niin laita ilmianna vinkkisi!

-Laura

Kommentit (2)
  1. Kiinnostava lukea, vaikka minulla ei olekaan lapsia. Myös Fallkullan kotieläinpiha Malmilla on kiva kohde.

    1. Hei joo! Fallkulla on ollut meidän listalla pitkään, mut ei olla saatu vain aikaiseksi mennä :/ 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *