Jouluvalmisteluita
Joulutohinat on vieneet mennessään. Ollaan taas nähty kavereita lounailla ja vaihdettu paketteja. Joka päivä poika innoissaan avaa adventtikalentereitaan ja nyt äitinkään kalenteri ei saa olla enää rauhassa 🙂 Pojalla on Gruffalo suklaakalenteri ja kaunis kuvakalenteri, itselleni hankin Fazerin suklaakalenterin suomalaisen kirkon joulumyyjäisistä. Kyllä se niin on, että meidän perheen molemmat pojat tykkää erityisesti Fazerin suklaasta ja onhan se vaan maailman parasta.
Nyt on saatu kaikki lahjat hankittua ja paketoitua ja vuorossa on juhlaruokien suunnittelu ja menun hiominen. Tänä vuonna mennään siis tämänlaisella setillä.
Jouluaatto
Graavilohta, savustettua lohta, katkarapuja, sillikaviaaria, keitettyjä perunoita, prosciuttoa, pateeta, punajuurisalaattia ja coleslawta.
Joulupäivä
Sveitsiläisittäin täytettyä hanhea, 4 linnun paisti, poropaisti, bigs in blankets, paahdetut perunat, parmesan paahdetut palsternakka ja porkkanat, italialaiset täyterullat, kyssäkaalia Jamie Oliverin tapaan, punajuurilaatikkoa, gravyä.
Jälkiruoat ja välipalat
Millionaire’s cheesecake, toffee marenkitorttu, tryffeleitä, joulutorttuja uuteen tapaan (näistä lisää myöhemmin) suolaisina ja makeina, Neal’s Yard Dairy juustolautanen.
Lisäksi täällä joulupäivän aamiainen on aika tärkeä juttu kuten Suomessa riisipuurot. Meillä tarjolla kahvin lisäksi buck’s fizz eli tuoremehua kuoharilla terästettynä, croisantteja brie ja salami täytteillä, scrambled eggs ja kreikkalaista jugurttia.
Eiköhän näillä ruoilla pari päivää elossa taas pysytä ;)