Jouluvalmisteluita

Joulutohinat on vieneet mennessään. Ollaan taas nähty kavereita lounailla ja vaihdettu paketteja. Joka päivä poika innoissaan avaa adventtikalentereitaan ja nyt äitinkään kalenteri ei saa olla enää rauhassa 🙂 Pojalla on Gruffalo suklaakalenteri ja kaunis kuvakalenteri, itselleni hankin Fazerin suklaakalenterin suomalaisen kirkon joulumyyjäisistä. Kyllä se niin on, että meidän perheen molemmat pojat tykkää erityisesti Fazerin suklaasta ja onhan se vaan maailman parasta.

6tag_081213-205135.jpg

6tag_111213-150911.jpg

6tag_131213-174526.jpg

6tag_131213-174638.jpg

6tag_151213-182701.jpg

6tag_161213-105016.jpg

Nyt on saatu kaikki lahjat hankittua ja paketoitua ja vuorossa on juhlaruokien suunnittelu ja menun hiominen. Tänä vuonna mennään siis tämänlaisella setillä.

Jouluaatto

Graavilohta, savustettua lohta, katkarapuja, sillikaviaaria, keitettyjä perunoita, prosciuttoa, pateeta, punajuurisalaattia ja coleslawta.

Joulupäivä

Sveitsiläisittäin täytettyä hanhea, 4 linnun paisti, poropaisti, bigs in blankets, paahdetut perunat, parmesan paahdetut palsternakka ja porkkanat, italialaiset täyterullat, kyssäkaalia Jamie Oliverin tapaan, punajuurilaatikkoa, gravyä.

Jälkiruoat ja välipalat

Millionaire’s cheesecake, toffee marenkitorttu, tryffeleitä, joulutorttuja uuteen tapaan (näistä lisää myöhemmin) suolaisina ja makeina, Neal’s Yard Dairy juustolautanen.

Lisäksi täällä joulupäivän aamiainen on aika tärkeä juttu kuten Suomessa riisipuurot. Meillä tarjolla kahvin lisäksi buck’s fizz eli tuoremehua kuoharilla terästettynä, croisantteja brie ja salami täytteillä, scrambled eggs ja kreikkalaista jugurttia.

Eiköhän näillä ruoilla pari päivää elossa taas pysytä 😉

Kommentit (1)
  1. Oi vau, mikä menu! Vesi herahti kielelle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *