Vuodenalun kuntokuuri

Meidän viikkomme on alkanut kotihommia tehden, mihinkään ei voi oikein lähteäkään kun viime viikolla pojalle tuli vesirokko. Täpliä tuli aika paljon mutta onneksi ne eivät kauaa poikaa kiusanneet, nyt on enää pahannäköset ruvet jäljellä ja ei onneksi enää kutita, mutta vielä ei voida lähteä ulos muita tartuttamaan ennenkuin ruvetkin on lähteneet. Onneksi tauti iski kuitenkin nyt eikä vasta myöhemmin tässä kuussa kun alkaa synttäriputki ja yhdet häätkin helmikuun alussa.

article-0-030c0810000005dc-790_468x251_popup.jpg

kuva

 

Koskapa mitään ei olla oikein tehty, niin kerronpa teille vuodenalun kuntokuuristani. Näin vuodenalusta kaikki tuntuu aloittavan uuden ”elämän” ja yrittää pitää ainakin kuun loppuun asti uuden vuoden lupauksistaan kiinni. Itse en tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia vaan kunto-laihis kuurini alkoi vähän kuin vahingossa. Muistattekin varmaan kun kerroin, että marraskuussa pidin laihiksen ja jätin sokerit ja hiilarit pois. No se ”laihis” meni ihan poskelleen lopulta… Marraskuun laihiksesta ainoastaan jäi tuo sokerittomuus päälle vaikka jälkkäreitäkin tuli syötyä ihan edelliseen tahtiin. Omituista kuitenkin, kun jätin sokerin aamuteestäni ja päiväkahvistani, niin kasvojen ihokin parantui kertarysäyksellä. Asiaa voi toki auttaa samoihin aikoihin ostamani uusi kasvopesu joka kerrankin tuntuu tehoavan juuri minun iholleni. Mutta lopulta en seurannut omaa ruokakuuriani paljon yhtään. Aamupirtelötkin tuntuivat vain lisäävän painoa :/ Paino ei tippunut grammaakaan ja se näkyi niin kasvoilta kun vyötäröltä.

Nyt kuitenkin vuodenalusta ruokahaluni katosi noin viikoksi ihan kokonaan ja suoraan sanottuna unohdin syödä. Illallakin söin vain pienen annoksen ruokaa kun enempää ei tehnyt mieli. Tätä ”laihista” en tietenkään suosittele kenellekkään, mutta viikossa painoni tippui 3 kiloa (suurin osa tietenkin nestettä) ja se näkyi jo koko vartalossa. Tämä sai myös minut innostumaan taas kuntoilusta ja halusin purkaa energiaani juoksumatolla ja nyrkkeilysäkkiä mätkimällä punttiksella. Pistin tavoitteekseni käydä punttiksella ainakin 2 kertaa viikossa, plus otin vastaan plank challengen jossa tehdään joka päivä vatsalankkua (onkohan tuo nyt oikea sana tälle treenille?) kuukauden verran aikaa lisäämällä. Tiedän että minulla lihaksia löytyy kunhan ne saadaan taas tuolta rasvan ja nesteen alta esiin, ja nyt tavoitteena onkin että en vain tuijota vaakaa vaan todella tunnen kuin kehoni vahvistuu ja kiinteytyy. Sokerittomuus siis jatkuu ja turhia hiilareitakin välttelen tilanteen mukaan, mutta minulle sopii parhaiten tämä 5:2 dieetti jossa kahtena päivänä viikossa syödään vain 500 kaloria päivässä, mutta muina 5 päivänä viikossa voi syödä normaalisti kunhan ei mene mässäämisen kanssa liiallisuuksiin.

Katsotaan miten tämä vuodenalun kuntokuuri etenee, jos kuun loppuun mennessä saisi toiset 2 kiloa pois.

Kommentit (3)
  1. Mullakin on meneillään tuo plank-challenge! Tsemppiä kovasti sinne <3

  2. Minäkin aloitin tuon lankkuhaasteen eilen. Tosin tuo 20sek aloitus oli aivan liian helppo vaikken treenaakkaan muuten. 2min pystyn lankussa olemaan, joten joudun mahdollisesti hieman muuttaaan haastetta, jotta saisi haastetta! 🙂

    1. Mäkin aloitin minuutista ja nyt teen 90 sekunttia. Haastetta tuo myös yksi 15 kilon paino selän päällä 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *