Amber Heard esiintyy James Cordenin show’ssa kahden mustan silmän kanssa

Väkivaltainen kiitospäivä

Heardin mukaan Depp käytti jälleen enemmän huumeita (erityisesti marihuanaa ja kokaiinia) vuoden 2015 loppupuolella. Kiitospäivää pariskunta vietti läheistensä kanssa kotonaan. Heardin mukaan Depp ja yksi vieraista, Marilyn Manson, katosivat aina välillä vetämään muutaman viivan kokaiinia.

Illalla suurimman osan juhlajoukosta jo lähdettyä tai mentyä nukkumaan, Depp katosi yläkertaan pidemmäksi ajaksi, jolloin Heard meni etsimään tätä. Jokin Heardin sanoma asia provosoi Deppiä, ja tämä riuhtaisi häntä paidasta, repäisten sen. Depp myös tönäisi vaimoaan niin että tämä löi takaraivonsa seinään ja yritti heittää tätä viinikarahvilla ja -lasilla, kuitenkaan osumatta.

Heard vaihtoi paitansa ja palasi takaisin vieraiden pariin. Hän kertoi välikohtauksesta ystävälleen Rocky Penningtonille. Pennington meni yläkertaan ja näki lasinsirpaleet ja viinin lattialla, sekä kohdan seinässä, mihin karahvi oli ensiksi osunut. Hänen mukaansa Heard halusi kuitenkin unohtaa koko jutun ja jatkaa iltaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Depp kiistää välikohtauksen täysin. Hänen mukaansa kiitospäivänä jonkun kännykällä kuvattu iloinen pätkä pariskunnasta vieraidensa kanssa toimii todisteena, että päivä oli rauhallinen.

Depp pahoinpitelee Heardin juuri ennen joulua

15. joulukuuta pari oli kahdestaan kotonaan Eastern Columbia Buildingissa. He alkoivat riidellä jostain, ja Depp kävi väkivaltaiseksi. Hän heitteli tavaroita Heardia kohti, löi ja retuutti tätä hiuksista. Heard puolustautui ja päästyään irti yritti paeta asunnon yläkertaan. Depp sai hänet kuitenkin kiinni ja repi hänet hiuksista viimeiset portaat ylös. Yläkerrassa Depp töni vaimoaan uudestaan ja uudestaan lattialle, mutta tämä nousi joka kerta takaisin ylös. Depp piti tätä uhitteluna ja löi Heardia päällään kasvoihin. Heard tunsi kovaa kipua ja hänen nenänsä alkoi vuotaa verta. Hän huusi Deppille, että ottaa tästä eron ja että jos tämä vielä koskee häneen, soittaa hän paikalle poliisit.

Heard yritti poistua, mutta Depp tarttui hänen hiuksiinsa. Hän retuutti Heardia  ympäri yläkertaa. Kun tämä pääsi otteesta vapaaksi ja toisti, että suhde oli ohi, Depp tarttui häntä kaulasta ja pakotti hänet lattialle. Hän jatkoi Heardin lyömistä ja hiuksista retuuttamista, huutaen samalla, että tulee tappamaan tämän.

Depp repi Heardin makuuhuoneeseen ja heitti tämän kasvot alaspäin sängylle. Hän piteli Heardia paikallaan koko painollaan ja löi häntä useita kertoja päähän. Samalla hän huusi vihaavansa Heardia. Heard tunsi tukehtuvansa, sillä Depp piteli hänen kasvojaan tyynyä vasten. Hänellä ei ole muistikuvia siitä, mitä seuraavaksi tapahtui.

Heard sanoo muistinsa jatkuvan siitä hetkestä, kun ystävä ja naapuri Rocky Pennington tuli hänen luokseen. Pennington sanoi, että oli saanut Heardilta viestin, jossa tämä pyysi tätä luokseen. Hän järkyttyi nähdessään Heardin. Tämä oli verinen ja istui sängyn vieressä lattialla. Depp oli liuennut paikalta.

Pennington haki Heardille jäätä ja auttoi häntä soittamaan sairaanhoitajalle sen varalta, että hänellä olisi aivotärähdys. Seuraava yö meni melko lailla valvoessa. Penningtonin oli herätettävä Heard parin tunnin välein tarkastaakseen tämän olevan tajuissaan.

Pennington ja Heard ottivat useita kuvia tämän vammoista seuraavina päivinä. Heardin nenä oli turvonnut, hänellä oli kaksi mustaa silmää ja haljennut huuli. Hänen päässään oli mustelmia ja selkeästi näkyvä kalju kohta siinä, mistä isompi tukko hiuksia oli irronnut. Hän sai pahoinpitelystä myös päänsäryn, joka kesti useita päiviä.

Depp oli ennen lähtöään kirjoittanut tussilla keittiön tasoon tekstin ”Why be a fraud? All is such bullshit”. Heard löysi asunnosta myös tyhjiä kokaiinipusseja, mikä osaltaan auttoi selittämään Deppin käytöstä.

Todisteet

Osa kuvista, jotka Heard esitti oikeudenkäynnissä:

Heardin terveystiedot:

 • Heti pahoinpitelyn jälkeen Heard pyysi psykiatriltaan Connell Cowanilta tapaamisaikaa niin pian kuin mahdollista, painottaen, että kyseessä on hätätilanne. Hän sanoo tekstiviesteissä, että Depp on hakannut hänet eikä hän ole varma, onko hänellä aivotärähdys. Hän sanoi myös, ettei ollut varma olisiko hänen soitettava poliisille. Cowan piti suhdetta väkivaltaisena ja suositteli, että Heard jättää Deppin.
 • Heard oli myös yhteydessä hoitajaansa, Erin Falatiin. He viestittelivät paljon seuraavien päivien aikana. Falati antoi Heardille ohjeita kipu- ja ahdistuslääkkeiden annosteluun ja vammojen hoitoon, ja varmisti, että tällä oli tukea. Hän vei Heardille lisää lääkkeitä noin vuorokausi pahoinpitelyn jälkeen. Heard oli hänen mukaansa itkuinen ja tämän huulessa oli edelleen verta vuotava haava. Heard sanoi, että haava aukeaa aina välillä uudestaan kun hän liikuttaa huuliaan. Falati ei havainnut Heardin hänelle kuvailemia mustelmia tämän päässä, mutta oli jo myöhässä toisesta työtehtävästä eikä pystynyt jäämään tekemään kunnollista tarkastusta. Hän sanoi myös oikeudessa, että hänellä ei ole koulutusta tällaisten vammojen arviointiin. On lisäksi huomioitava, että Falati vieraili Heardin luona sen jälkeen, kun tämä oli muutamaa tuntia aikaisemmin esiintynyt The Late Late Show’ssa. iO Tillett Wrightin mukaan Heard ei poistanut meikkiään tai vaihtanut asua heti kuvausten jälkeen, vaan piti ne päällään koko sen illan ajan, vaikka oli jo palannut kotiinsa. Falati siis luultavasti näki Heardin meikit päällä. Hän kehotti Heardia olemaan yhteydessä Dr. Kipperin praktiikkaan perusteellisempaa tutkimusta varten tai tarvittaessa ensiapuun.
 • Pari päivää myöhemmin Heard kävi Falatin ohjeiden mukaan Dr. Kipperin klinikalla tarkastuksessa, sillä hän kärsi edelleen päänsäryistä. Hänet tutki hoitaja nimeltä Monroe Tinker. Hän sanoi Tinkerille lyöneensä päänsä pari päivää aikaisemmin.
 • Heard oli myös yhteydessä pariterapeutti Laurel Andersoniin. Andersonin muistiinpanojen mukaan hänellä oli puhelinsessio Heardin kanssa päivänä, jolloin pahoinpitely tapahtui. Hänen muistiinpanojensa mukaan Heard oli kertonut läimäisseensä Deppiä edellisenä iltana kun tämä oli ollut päihteiden vaikutuksen alla ja puhunut sekavia. Andersonin todistajanlausunnosta ei selviä, oliko tämä mahdollisesti ’alkulaukaus’ pahoinpitelylle. Heard mietti session aikana eron mahdollisuutta ja oli kysynyt, kannattaisiko hänen tehdä väkivallasta rikosilmoitus avioeroa ajatellen. Heard oli myös lähettänyt Andersonille kuvia vammoistaan. Seuraava sessio Heardin kanssa oli kaksi päivää myöhemmin, tällä kertaa Andersonin toimistolla. Anderson todisti, että Heardin kasvot olivat tuolloin mustelmaiset.
 • Heard on vuosia myöhemmin hakeutunut korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärille tutkimuksiin, sillä hänen on hankala hengittää öisin. Tutkimusten perusteella lääkäri totesi, että nenä on murtunut useita kertoja. Tästä kerroimme jo toukokuun 2014 tapahtumien yhteydessä.

 Heardin ystävien ja perheen reaktiot:

 • Rocky Pennington oli Heardin tukena lähes koko ajan seuraavina päivinä. Hän katkaisi välinsä Deppiin, ja perui suunnitelmat viettää joulua parin kanssa Deppin saarella. Hän todisti Heardin puolesta molemmissa oikeudenkäynneissä.
 • Heard oli pian pahoinpitelyn jälkeen yhteydessä myös toiseen läheiseen ystäväänsä, iO Tillett Wrightiin. Hän sanoi Deppin hakanneen hänet ja tarvitsevansa Wrightin tukea. Wright oli tuolloin kuvauksissa toisessa osavaltiossa, mutta oli niin huolestunut, että aikaisti paluulentoaan Los Angelesiin. Hän näki Heardin heti seuraavana päivänä tämän palattua Cordenin show’n kuvauksista. Heardilla oli vielä ohjelmaa varten tehty meikki kasvoillaan, mutta hän näytti Wrightille kohdan hiuksistaan, mistä Depp oli repäissyt ison tupon hiuksia, sekä haavan huulessaan. Heard vaikutti täysin henkisesti muserretulta ja itki kertoessaan Wrightille tapahtumista. Wright kävi myös yläkerrassa, ja näki Heardin hiuksia vastaavan hiustupon maassa ja verisen tyynyn, jota vasten Depp oli pitänyt Heardin kasvoja. Wright sanoi, että oli aikaisemmin rationalisoinut Deppin käytöksen riippuvuussairaudesta johtuvaksi, mutta nyt ei pystynyt enää puolustelemaan tätä vaan katkaisi välit. Hän yritti myös suostutella Heardin tekemään rikosilmoituksen. Wright todisti Heardin puolesta molemmissa oikeudenkäynneissä.
 • Heardin äiti, Paige Heard, oli myös yhteydessä Heardiin ja tarjoutui tulemaan tämän luokse. Hän sanoi tämän isän olevan raivoissaan Deppille ja lähettäneen tälle tulikivenkatkuisen viestin. Depp oli ilmeisesti yrittänyt myös väittää näille, että Heard feikkaa ja että veri huulesta ja nenästä oli oikeasti kynsilakkaa. Myös Heardin vanhemmat peruivat joulunvieton Deppin ja Heardin kanssa.
 • Heardin isä David Heard, joka oli ystävystynyt Deppin kanssa ja ajoittain käytti tämän kanssa päihteitä, jatkoi kuitenkin edelleen yhteydenpitoa tämän kanssa. Myöhemmin samassa kuussa hän totesi Deppille ymmärtävänsä tätä, sillä ”miehen pitää tehdä mitä miehen pitää tehdä”. Depp myönsi tälle menneensä liian pitkälle mutta vannoi, ettei asia tule toistumaan.

Deppin ja Heardin nauhoitetut keskustelut:

Heard ja Depp keskustelivat tapahtuneesta useaan kertaan nauhoitetuissa riidoissaan. Heard toteaa eräällä nauhalla mm.:

[M]y family, my friends, everyone around me, saw all the bruises and broken blood vessel under my eye, the bruises on my head, the missing chunks of hair, the split lip, the black eye, the swollen nose, all that shit, because you’re stronger.

Toisella hän sanoi Deppin hakanneen hänet täysin (”after you beat the shit out of me”).

Kaikista raskauttavin on kuitenkin keskustelu, joka käytiin heidän avioeronsa aikana. Heard sanoo Deppin hakanneen häntä ja lyöneen häntä otsallaan kasvoihin niin, että hänen nenänsä murtui. Depp vastaa tähän, että joo niin tein mutta ei se murra nenää (”I headbutted you in the fucking forehead, that doesn’t break a nose”):

Heardin esiintyminen seuraavana päivänä The Late Late Show with James Cordenissa

Pahoinpitelyä seuraavana päivänä Heardin oli tarkoitus vierailla The Late Late Show with James Cordenissa mainostamassa Tanskalaista tyttöä. Heti samana iltana, kun pahoinpitely oli tapahtunut, Heard oli yhteydessä PR-vastaavaansa ja agenttiinsa. Hän kertoi molemmille, että hänelle on käynyt onnettomuus, eikä hän tiedä, pystyykö esiintymään Cordenin show’ssa seuraavana päivänä.

Heardin pelastajaksi tuli meikkitaiteilija Melanie Inglessis. Heardin meikki ja asu kuvauksia varten hoidettiin Heardin kotona ECB:ssä. Inglessis todisti Heardilla olleen kuvailemansa vammat ja on kertonut oikeudessa yksityiskohtaisesti, kuinka yritti parhaansa mukaan peittää ne meikillä. Heardin hiuksissa olevaa aukkoa taas peitettiin kampaamalla hiukset sen päälle.

Vaikka Inglessis oli tuolloin myös Heardin ystävä, ei hän todistanut oikeudenkäynneissä vapaaehtoisesti. Inglessis työskentelee Hollywood-tähtien meikkitaiteilijana, ja Deppiä vastaan todistaminen voi pahimmassa tapauksessa tuhota hänen uransa. Inglessis on myös saanut osansa Heardia vastaan käydystä somevihakampanjasta. Tästä huolimatta hän on todistanut, että Heardilla oli vammoja ja että hän meikkasi ne piiloon – vaikka olisi voinut suojella itseään sanomalla, ettei muista mitään. Tämä tekee Inglessiksen todistajanlausunnosta erittäin vahvan.

Englannin oikeudenkäynnissä Heardia (ja Inglessistä) vastaan todisti stylisti Samantha McMillen. McMillen on Deppin stylisti, ja oli alkanut työskennellä myös Heardille vuonna 2014, Heardin mukaan osana Deppin yrityksiä kontrolloida hänen pukeutumistaan. McMillen sanoi, ettei nähnyt Heardissä mitään vikaa, kun stailasi tämän Cordenin show’ta varten. Hän oli sitä mieltä, että näki Heardin täysin ilman meikkiä.

McMillen kuitenkin myös todisti, että Heard oli todennut hänelle heti kuvausten päätyttyä, että uskoisitko, että tein tuon kahden mustan silmän kanssa. Tämä ei sovi yhteen sen kanssa, että Heardilla ei olisi ollut vammoja. Lisäksi McMillen totesi ristikuulustelussa, että oli Heardin asua valitessaan suurimman osan aikaa melko kaukana tästä ja Inglessiksestä eikä nähnyt mitä nämä tekivät.

Heard sanoi pitävänsä McMillenin versiota tapahtumista yllättävänä, sillä hän oli kertonut tälle, mitä oli tapahtunut ja jopa itkenyt tämän olkapäätä vasten kun he valmistautuivat kuvauksiin. McMillenin oli myös autettava häntä pukeutumaan, sillä hänen kehonsa oli niin hellänä. Hän kiistää, että McMillen näki hänet täysin ilman meikkiä.

On myös huomattava, että McMillen ei ole pelkästään tehnyt Deppille töitä yli kahden vuosikymmenen ajan, vaan Depp oli hänen stailistin uransa ensimmäinen asiakas. Depp ei kutsunut McMillenia todistamaan Yhdysvaltoihin.

Deppin mukaan Heardin esiintyminen James Cordenin show’ssa todistaa, ettei hänellä ollut vammoja. Heardin tiimi on taas argumentoinut, että Heardin silmänaluset ovat selkeästi tummat ja turvonneet ja lähikuvassa huulen voi nähdä olevan toiselta puolelta turpeampi. Ainoa, mitä Heardin esiintymisestä voi kuitenkin varmuudella sanoa kuvamateriaalin perusteella on, että hänellä oli erittäin paljon meikkiä.

Kaikesta huolimatta Heard päättää jäädä

Pahoinpitelyn jälkeen Heard harkitsi jälleen vakavasti avioeroa, ja keskusteli jopa asianajajan kanssa. Viiden päivän päästä hän suostui kuitenkin siihen, että Depp tulisi hakemaan asunnolta joitain tavaroita ja juttelemaan. Rocky Pennington vannotti Heardin olemaan heti yhteydessä jos tarvitsisi apua ja tarjoutui tulemaan tämän tueksi. Heard halusi kuitenkin tavata Deppin yksin, mutta ystävykset jatkoivat keskustelua Whatsappissa Deppin vierailun ajan. Heard sanoo viesteissä kokevansa syvää häpeää, vaikka rationaalisesti tajuaa, että Deppin tulisi pyytää häneltä anteeksi. Heard myös pyytää Penningtonilta anteeksi, että on pilannut kaikki joulusuunnitelmat.

Depp tuli paikalle päihtyneenä ja alkoi syytellä itseään. Hän itki sitä, kuinka hän on tällainen epäonnistuja, joka kusee kaiken. Heard sanoo tunnistavansa, että Depp tekee itsestään mahdollisimman surkean ja säälittävän välttyäkseen ottamasta vastuuta teoistaan ja kääntääkseen itsensä tavallaan tilanteen uhriksi. Hän antoi Deppin kuitenkin jäädä yöksi, sillä tämä oli alkanut oksentamaan. Pennington neuvoi Heardia menemään äitinsä luokse yöksi, mutta Heard sanoi pelkäävänsä, että se provosoisi Deppiä.

Heard tunsi kuitenkin, ettei pysty jättämään Deppiä. Kun tämä vielä vannoi sitoutuvansa päihdeongelmansa hoitoon, suostui hän sopimaan ja lähtemään Bahama-saarille jouluksi. Heard lähetti viestin huolestuneelle psykiatrilleen, sanoen, että tietää, että hänen pitäisi jättää Depp, muttei pysty siihen juuri nyt. iO Tillett Wright taas viestitti olevansa pettynyt Heardin valinnasta ja huolestunut tämän hyvinvoinnista, mutta jatkavansa tämän tukemista.

Deppin versio tapahtumista

Vaikka Heardin versio tapahtumista vaikuttaa todisteiden valossa erittäin vahvalta, on tasapuolisuuden nimissä kerrottava myös, mikä Deppin versio on.

Englannissa Depp v NGN-oikeudenkäynnissä Depp antoi kirjallisen todistajanlausunnon, jossa sanoi, että ei ollut käyttänyt minkäänlaista väkivaltaa Heardia kohtaan. Heardin todisteet ovat hänen mukaansa feikattuja ja osa salaliittoa, jota Heard oli yhdessä todistajiensa kanssa kehittänyt koko suhteen ajan. Ristikuulustelussa hän myönsi, että saattoi esim. lyödä seinää riidan aikana, ja että kirjoitti yllä mainitun tekstin keittiön tasoon. Hänen mukaansa Heard oli kuitenkin ollut ainoa väkivaltainen osapuoli ja oli aiheuttanut hänen kasvoihinsa turvotusta ja naarmuja. Depp liitti todistajanlausuntoonsa seuraavat kuvat, joissa näkyy muutama suhteellisen lievä naarmu:

Ristikuulustelussa Deppille soitettiin pätkä yllä mainitusta keskustelusta, jossa hän sanoo lyöneensä Heardia päällään kasvoihin. Depp myönsi tehneensä näin, mutta hänen mukaansa kyse oli vahingosta, joka tapahtui kun hän yritti rajoittaa raivoavaa ja väkivaltaista Heardia. Depp ei kuitenkaan osannut selittää miksi a.) hän ei puhu nauhalla mitään vahingosta vaan sanoo ”I headbutted you”, mikä viittaa tahalliseen toimintaan; b.) hän väittää todistajanlausunnossaan, ettei koskenutkaan Heardiin.

Deppin vastaus oli shokeeraava: hän sanoi, että hänen asianajajansa kirjoittivat todistajanlausunnon hänen sanomiensa pohjalta, mutta hän ei ole jaksanut tarkistaa sitä eli siinä voi olla virheitä. Oikeudenkäynnin alussa hän oli kuitenkin vakuuttanut valan alaisena, että todistajanlausunto on oikein kirjattu ja hänen versionsa tapahtumista. Tämä vei käytännössä Deppin uskottavuuden oikeuden silmissä lopullisesti.

Samantha McMillenin lisäksi Depp kutsui Englannissa todistajaksi työntekijänsä Kevin Murphyn, joka oli vastuussa Deppin Los Angelesin kiinteistöistä. Heard ilmoitti Murphylle asunnolle aiheutuneista tuhoista pahoinpitelyä seuraavana päivänä. Murphy todisti, että kun hän meni paikalle, Heard oli itkuinen ja kertoi, mitä oli tapahtunut. Hän oli sitä mieltä, että Heardilla ei ollut meikkiä, ja alkoi heti epäillä Heardin kertomusta, kun ei nähnyt tällä mitään vammoja. Murphya ei kutsuttu todistamaan Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa Depp oli taas muokannut tarinaansa. Nyt hän oli ottanut todistajanlausuntoonsa mukaan ’vahingossa’ tapahtuneen osuman Heardin kasvoihin, joskin painotti, että kyse oli lähinnä otsien kolahtamisesta yhteen. Hän sanoi, ettei osunut ollenkaan Heardin nenään. Lisäksi hän väitti, että Heard ei ollut antanut hänen katsoa, mitä tälle oli käynyt, vaan oli kadonnut jonnekin hetkeksi. Kun Heard tuli takaisin, näytti hän Deppille nenäliinaa, jossa oli punaista kynsilakkaa, ja väitti tätä vereksi, joka oli tullut hänen nenästään.

Johtopäätökset:

 • Heard ja Depp riitelivät 15.12. Depp on myöntänyt oikeudessa osuneensa tämän kasvoihin päällään, lyöneensä seiniä ja kirjoittaneensa keittiön tasoon. Hänestä on myös nauha, jolla hän myöntää päällä tehdyn lyönnin olleen tahallinen.
 • Heardilla on useita uskottavia todistajia, jotka sanovat nähneensä hänellä vammoja pahoinpitelyn jälkeen. Näihin lukeutuu meikkitaiteilija, joka todisti meikanneensa vammat piiloon ja parin terapeutti, jonka Depp kutsui todistajaksi.
 • Heardin ystävät ja hänen psykiatrinsa ja omahoitajansa olivat hyvin huolestuneita hänestä pahoinpitelyn jälkeen. Osa yritti suostutella häntä jättämään Deppin ja/tai puhumaan poliisille, ja katkaisivat välit Deppiin.
 • Heardin vammoista on useita kuvia.
 • Heard haki pahoinpitelyn jälkeen apua myös fyysisiin vammoihinsa.
 • Heard ja Depp keskustelivat tapahtumista ainakin kolmella eri nauhoitteella, ja kaikki niistä tukevat sitä, että Depp pahoinpiteli Heardin.
 • Deppin todistajanlausunnot ovat muuttuneet oikeudenkäyntien välillä, ja Englannissa hän totesi, ettei edes ollut lukenut lausuntoaan vaan se oli asianajajien kirjoittama. Deppin saamat vammat ovat hyvin lievät (muutama pinnallinen naarmu), ja sopivat hyvin siihen, että Heard on yrittänyt kaikin voimin puolustautua tätä vastaan.
 • Stylisti Samantha McMillenin todistajanlausunto on ristiriitainen ja hänen taloudellisissa intresseissään on pitää asiakkaansa eli Depp tyytyväisenä.
 • Kevin Murphy on niinikään taloudellisesti riippuvainen Deppistä ja omien sanojensa mukaan tälle lojaali. Hänen todistajanlausuntonsa on myös ristiriidassa useiden muiden todistajien kanssa.
 • Depp ei kutsunut Murphya eikä McMilleniä todistamaan Yhdysvalloissa.

Lähteet:

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *