Kesä 2013: ”Poltetaan Amber”

Sisältövaroitus: Tässä blogissa käsitellään fyysistä, henkistä ja seksuaalista lähisuhdeväkivaltaa. Jos olet väkivaltaisessa suhteessa, löydät tietoa ja apua täältä:https://nettiturvakoti.fi/nain-haet-apua/

Blogin esittelyn löydät täältä. Blogissa käydään läpi Depp v Heard-keissiä, tarkoituksena tuoda saataville suomenkielistä faktatietoa aiheesta. Viimeisessä postauksessa käsiteltiin Deppin ja Heardin suhteen alkua ja yhtä ensimmäistä väkivallantekoa maaliskuulta 2013. Tässä postauksessa käsitellään kesän 2013 tapahtumia ja niihin liittyviä todisteita.

Hicksville

Paras yhteenveto Hicksvilleen liittyvistä tapahtumista ja todisteista löytyy täältä, s. 52-55, kpl 211-238

Hicksville on pieni paikkakunta Joshua Treen kansallispuiston kupeessa Kaliforniassa. Vuoden 2013 alkukesästä (toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa, kumpikaan osapuolista ei ollut täysin varma), Depp ja Heard olivat viikonloppureissulla Hicksville Trailer Palacessa, eräänlaisessa motellissa, missä vieraat yöpyvät teemasisustetuissa asuntovaunuissa. Mukana olivat Heardin sisko Whitney, ystävät Kristina Sexton ja Raquel ”Rocky” Pennington, Penningtonin ystävä Kelly Sue, sekä Deppin työntekijät Nathan Holmes (assistentti) ja Malcolm Connolly (vuorossa ollut henkivartija). Illan aikana leiritulen ympärillä oltiin nautittu alkoholia, sieniä ja ekstaasia. Näistä yksityiskohdista ei ole ollut ristiriitaa.

Tunnelma oli ollut rento ja mukava, kunnes Kelly Sue oli koskenut Heardia – Deppin mukaan erittäin seksuaalisesti, Heardin ja Penningtonin mukaan vain halannut. Depp oli suuttunut ja napannut Kelly Sueta kiinni ranteesta, uhaten tätä väkivallalla, jos tämä jatkaisi tyttöystäväänsä koskemista. Depp myöntää (s. 17-20) kehottaneensa Kelly Sueta jättämään Heardin rauhaan ja siirtäneensä tämän kättä, mutta kieltää olleensa uhkaava tai väkivaltainen.

Tämän jälkeen Depp ja Heard poistuivat asuntovaunuunsa. Asuntovaunussa Depp oli Heardin mukaan heittänyt laseja, tuhonnut vaunun sisustusta, repinyt Heardin mekon ja seksuaalisesti pahoinpidellyt häntä. Deppin mukaan pari riiteli, ja hän sanoi kokeneensa, että Kelly Sue ja Heard olivat käyttäytymisellään loukanneet häntä. Depp kiistää väkivallan, mutta myöntää rikkoneensa seinällä olleen lampun ja maksaneensa itse seuraavana aamuna sen korvaamisesta.

Heardin versiota tukevat hänen ystäviensä todistajanlausunnot. Rocky Pennington todisti välikohtauksen Deppin ja Kelly Suen välillä, ja että Depp oli raivoissaan. Kristina Sexton ja Whitney Henriquez välikohtauksen sattuessa jo vetäytyneet nukkumaan. Sexton sanoi kuitenkin kuulleensa välikohtauksen ja Deppin huutavan. Hän sanoi myös kuulleensa Deppin henkivartijan juoksevan paikalle. Henriquez ei kuullut mitään, koska oli jo nukahtanut.

Molemmat saivat seuraavana aamuna tietää, mitä Kelly Suen ja Deppin välillä oli tapahtunut, ja että Depp oli käytännössä tuhonnut trailerin, jossa hän ja Heard yöpyivät. Heard ei kuitenkaan tuolloin kertonut häneen kohdistuneesta väkivallasta, vaan yritti vitsailla tilanteesta, koska ei halunnut pilata muiden lomaa. Pennington, Sexton ja Henriquez sanoivat kaikki käyneensä aamulla Deppin ja Heardin trailerissa, ja nähneensä sen täydessä kaaoksessa. Sextonin mukaan Heard vaikutti olevan poissa tolaltaan, ja Depp pyyteli tältä anteeksi.

Morgan Higby Night

Deppillä ei alunperin ollut mitään todisteita omalle versiolleen tapahtumista. Aivan Yhdysvaltain oikeudenkäynnin lopussa ilmestyi kuitenkin uusi todistaja, Morgan Higby Night, joka oli tuolloin Hicksville Trailer Palacen omistaja ja sanoi olleensa paikalla Deppin ja Heardin vierailun aikana. Night sanoi viettäneensä pariskunnan seurassa vain lyhyen aikaa, n. 45-60 min, eikä todistanut välikohtausta. Hän sanoi kuitenkin myöhemmin nähneensä Heardin huutavan Deppille, ja että Depp vaikutti hänestä olevan peloissaan. Night tarkisti trailerin seuraavana aamuna ja totesi yhden lampun olevan rikki. Depp korvasi lampun, eikä mitään ongelmaa ollut. Mitään vahvistavaa dokumentaatiota, kuten esim. kuittia maksusuorituksesta, Night ei kuitenkaan ole esittänyt.

Night sai todistaa, vaikka hän oli nähnyt ainakin osan aikaisempien todistajien todistajanlausunnoista. Tämä johtui siitä, että hän ei ollut ’alkuperäinen’ todistaja vaan todistaja, joka kutsutaan kiistämään toisen todistajan esittämiä asioita (rebuttal witness). Nightin yhteys Deppiin ei kuitenkaan rajoitu vain Hicksvilleen. Heillä on yhteisiä tuttuja Deppin Viper Room-klubin kautta, ja Night työskentelee ajoittain elokuva-alalla. Night tuntee myös Deppin ex-vaimon Lori Ann Allisonin, joka työskenteli maskeerajana tämän ohjaamassa elokuvassa.

Night tuli oikeudenkäyntiin melko omalaatuisen tapahtumaketjun myötä. Hänen mukaansa häneen otti aluksi yhteyttä Hicksvillen työntekijä, joka oli huomannut, että paikka on mainittu Depp v Heard-oikeudenkäynnissä, ja muisti Nightin olleen paikalla Deppin ja Heardin vierailun aikana vuonna 2013. Työntekijä oli ollut yhteydessä Deppin asianajajiin. Tämän jälkeen Night meni Twitteriin, ja teki haun aiheesta. Hän päätyi kommentoimaan anti-Heard-somettaja That Umbrella Guy:n twiittiä, sanoen, että Heard oli se, joka oli mustasukkainen ja ’hullu’, ja että hän oli parin kanssa koko illan (”That never happened, I was with them all night. Amber was the one acting all jealous and crazy.”). Oikeudenkäynnin jälkeenkin Night on jatkanut tapauksen kommentointia esim. Twitterissään, ja on vakuuttunut siitä, että Heard oli suhteessa pahoinpitelijä.

Deppin viestit Paul Bettanylle ja Bruce Witkinille

4.6.2013 Deppin ystävä Paul Bettany (WandaVision) lähetti Deppille viestin, jossa vitsaili, että he voisivat ostaa Heardille lahjaksi majavan. He voisivat ottaa kuvia, joissa Depp ajelee majavan kaljuksi, ja perustaa nettisivuston, jolta ihmiset voisivat ostaa kuvia joissa ‘Johnny ajelee Amberin majavan’. Vitsin juju on siis se, että majava (englanniksi beaver) tarkoittaa eläinlajin lisäksi myös vaginaa. Bettanyn mukaan tämä olisi erinomainen tapa tehdä rahaa nopeasti.

6.6.2013 Depp meilasi pitkäaikaiselle ystävälleen ja bändikaverilleen Bruce Witkinille voivansa henkisesti ja fyysisesti huonosti eikä jaksa ihmisiä: ”my brain is on full tilt. the circus never stops. feel physically fucked. i am wired up so tight that I am barely able to deal with people on any level that is remotely enjoyable”. Depp mainitsee mielialalääke Lexapron ja marihuanan tavoiksi, joilla yrittää pärjätä, mutta valittaa, ettei pysty tuntemaan iloa. Hän sanoo myös harkitsevansa meditaation aloittamista.

Deppin ja Bettanyn misogynistinen läpänheitto jatkui 11.6.:

JD: Poltetaan Amber!!!
PB: Nyt kun ajattelin, niin ehkä meidän ei kannatakaan häntä polttaa – hän on mukavaa seuraa ja hyvännäköinen, ja sitä paitsi en usko, että hän on noita. Tottakai voitaisiin kokeilla englantilaista keinoa sen testaamiseen – tehdään hukkumistesti. Mitä tuumit?
JD: Hukutetaan se ennen kuin poltetaan se!!! Nussin sen palanutta ruumista sen jälkeen varmistaakseni että se on kuollut.
PB: Näin juurikin ajattelin itse! Ollaan VARMOJA ennen kuin julistetaan se noidaksi.

Englannin oikeudenkäynnin ristikuulustelussa (s. 14) Depp sanoi, että viestit liittyivät siihen, että Heard ei pitänyt siitä, että hän ja Bettany käyttivät yhdessä huumeita. Yhdysvalloissa Depp taas sanoi viestin olevan vain huonoa huumoria ja referenssi elokuvan Monty Pythonin hullu maailma (1974) kohtaukseen.

Heardin kuvaus Deppin päihdeongelmasta

11.6.2013 Heard oli kirjoittanut meilin (s. 52-53), jota ei kuitenkaan koskaan lähettänyt. Siinä hän kuvasi Deppin päihdeongelmaa ja mielialanvaihteluja, ja kuinka oli nähnyt kun ”sammut lattialle juotuasi itsesi sairaaksi asti, yhden kerran viilsit itseäsi niin pahasti että tarvitsit tikkejä”. Heard kirjoittaa, kuinka Depp ei itse tajua, miten paha hänen päihdeongelmansa on, sillä hänen työntekijänsä pitävät hänestä huolta ja siivoavat esim. ulosteet ja oksennukset kun tämä on sammunut.

Deppin mukaan Heard oli kirjoittanut meilin koska rakensi jo tuolloin salaliittoa häntä vastaan. Englannin oikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä uskottavana, ottaen huomioon maaliskuun tapahtumat ja muut oikeudessa esiin tulleet todisteet. Deppin omat viestit assistentilleen tuolta ajalta (12.5.2013) myös tukivat luonnoksessa sanottuja asioita:

”Tarvitsen ehkä vähän Vetyperoksidia ja laastareita … Viilsin käteni aika pahasti eilen illalla.”
[…]
”Tarvitsen ehkä tikkejä”.

Lento Moskovaan

Kesäkuun lopussa Depp ja Heard matkustivat Moskovaan Deppin uusimman Disney-elokuvan, The Lone Rangerin, ensi-iltaan. Pitkällä lennolla yksityiskoneessa Depp suostutteli Heardin ottamaan kanssaan tabletin ekstaasia. Heardin mukaan jälkeenpäin ajatellen tämä oli todella typerää, mutta hän päätti myöntyä, koska Depp oli valittanut, että hän aina nalkuttaa  päihteidenkäytöstä ja on varsinainen ilonpilaaja (ks. yllä olevat viestit Paul Bettanyn kanssa). Heard ajatteli, että pyyntöön suostuminen voisi tehdä hänestä taas sen ”coolin tyttöystävän”, ja ekstaasihan yleensä saa ihmiset vain rakastavalle ja rennolle tuulelle, ei vihaiseksi tai paranoidiseksi. Depp suostutteli myös lentoemännän ottamaan ekstaasia heidän kanssaan, mutta raivostui, kun tämä tuli ekstaasipäissään liian lähelle Heardia. Heardin mukaan Depp uhkasi murtaa tämän käsivarren.

Kun pariskunta pääsi hotellihuoneeseensa Moskovassa, Depp syytti Heardia, että tämä oli itseasiassa tehnyt aloitteen lentoemännän kanssa. Riidan aikana Depp töni Heardia ja läimäisi tätä naamaan. Heard poistui kylpyhuoneeseen itkemään. Ulos tultuaan Deppin henkivartija Jerry Judge huomautti Heardille, että tämän nenästä on valunut hieman verta. Heardin mukaan hänellä ei ollut muita varsinaisia vammoja kuin veren tulo nenästä.

Deppin asianajajien mukaan välikohtausta ei voinut olla tapahtunut, koska Moskovassa otetuissa paparazzi-kuvissa Heardin kasvoissa ei näy jälkiä. Heard ei kuitenkaan kuvaile saaneensa tuolloin näkyviä vammoja. Kuvat on myös otettu Deppin elokuvan promotapahtumien yhteydessä, joten Heardilla on niissä huolellisesti tehty meikki.

Bahama-saaret ja detox

Tässä vaiheessa Depp oli esitellyt Heardin lapsilleen, Lily-Roselle (14 v.) ja Jackille (11 v.). Heinäkuun alussa 2013 Heard, Depp ja lapset viettivät aikaa Deppin omistamilla saarilla Bahamalla. Reissun tarkoituksena oli seilata viimeisen kerran Deppin jahdilla, mikä hänen oli laitettava myyntiin, sillä sen ylläpitokustannukset olivat liian suuret (ostajana oli muuten J.K. Rowling).

Heardin mukaan Depp joi koko reissun ajan, mutta yritti salata tämän pitämällä juomat kahvikupeissa. Lapset olivat kuitenkin huomanneet, ettei isän käytös ollut normaalia, ja Lily-Rose oli alkanut itkemään ja saanut paniikkikohtauksen, vaatien päästä pois. Heard oli koettanut lohduttaa tyttöä. Depp oli pyytänyt saada puhua Heardille kahden kesken. Hän oli tönäissyt Heardin seinää vasten, ja sanonut tämän nolanneen hänet hänen lastensa edessä, sillä oli paljastanut hänen juovan taas. Depp uhkasi tappaa Heardin, jos tämä tekisi mitään samanlaista vastaisuudessa.

Kun jahti saapui rantaan, Heardille ja lapsille järjestettiin kyyti pois saarelta ja Depp sammui rannalle. Kyydin saapuessa päätti Jack kuitenkin jäädä isänsä ja tämän henkilökunnan luo, kun taas Heard ja Lily-Rose palasivat etuajassa kotiin. Depp jatkoi Heardin haukkumista lähettämällä tälle sarjan hyvin sekavia viestejä, joissa kutsui tätä mm.lesboksi leirinohjaajaksi  ja toivoo, ettei tämä ole enää koskaan yhteydessä. Hän toivottaa Heardille sarkastisesti ”mukavia kuvauksia”, mikä ilmeisesti viittaa Heardin töihin.

Depp kiistää koko välikohtauksen tapahtuneen. Heardin kertomusta tukee kuitenkin kiinteistönhoitaja Tara Robertsin todistajanlausunto (video). Roberts vahvisti Deppin sammuneen rannalle ja että Heardille ja lapsille järjestettiin kyyti pois saarilta mahdollisimman nopeasti.

Seuraavana päivänä (10.7) Deppin sisko Christi lähetti viestin Deppille, sanoen, että Heard on ollut häneen yhteydessä. Christin mukaan Heard rakastaa Deppiä mutta on huolissaan eikä tiedä, mitä tehdä. Depp vastaa, että päivä ei ole ollut hyvä, ja kiroaa Heardin ”vitun kunnianhimoa”.

11.7 Depp laittoi viestiä Bettanylle, puhuen heidän yhteisestä leffaprojektistaan (Mortdecai) ja Bettanyn suunnitellusta vierailusta Deppin saarelle. Tässä vaiheessa Deppin mieli on ilmeisesti selkeytynyt, sillä hän sanoo, ettei ehkä voisi juoda tulevalla reissulla, koska raivosi (”pounded and displayed ugly colors”) Heardille äskettäin kun he olivat saarella. Depp sanoo olevansa mielenvikainen ja täysin pitelemätön alkoholin käytössä.

Heinäkuussa Depp hakeutuikin uudestaan viideksi päiväksi katkaisuhoitoon (s. 22) klinikalle, jota Keith Richards oli suositellut. Depp oli ollut aikaisemmin katkaisussa erottuaan Vanessa Paradisista vuonna 2011.

Deppin meili Elton Johnille

Heardin ottama kuva sammuneesta Deppistä Tokiossa

Jos Depp oli vielä 10.7 kironnut Heardia, oli hänen suhtautumisensa täysin erilainen kolme päivää myöhemmin, kun hän meilasi ystävälleen, legendaariselle Elton Johnille. Johnille hän kuvailee olevansa syvästi rakastunut Heardiin, ja kertoo, kuinka hyvin tämä tulee toimeen hänen lastensa kanssa. Heardin sijasta Depp haukkuu meilissä exäänsä Vanessa Paradisia, nimittäen tätä ranskalaiseksi kiristäjäksi ja ex-pillukseen (ex-cunt). Hän väittää myös, että Paradis yritti aivopestä lapsia Heardia vastaan.

Tokio

Heinäkuussa Heard ja Depp matkustivat tämän lasten kanssa Tokioon The Lone Rangerin ensi-iltaan. Depp joi matkan aikana, mikä hämmensi lapsia. Heard toimi jälleen näiden lohduttajana, mikä sai Deppin jälleen raivoamaan ja huutamaan Heardille, kun he olivat kaksin hotellihuoneessaan. Jonkin aikaa tämän jälkeen Depp sammui heidän huoneensa lattialle. Heard otti Deppistä kuvan sammuneena, sillä tiesi, ettei tämä muistaisi tapahtunutta aamulla ja eikä kukaan tämän henkilökunnasta kertoisi asiasta. Heardin mukaan tarkoitus oli saada Depp tajuamaan päihdeongelmansa laajuus.

puheenaiheet uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *