Parasta sunnuntaissa: brunssit
Hotellissa yöpymisessä ehkä parasta on aamupala. Se on niin tärkeä juttu, että vaikka olisi lomalla nimenomaan rentoutumassa ja nukkumassa pitkään, on silti valmis laittamaan kellon herättämään aamulla, jotta pääsee varmasti herkuttelemaan valmiiksi katettuun aamiaispöytään. Hotelliaamiaisten ainoa miinuspuoli lieneekin se, että ne loppuvat jo kymmeneltä – siis aivan liian aikaisin! Onneksi on olemassa brunssit. Tämä nykyinen kotikaupunkini Helsinki on varsinainen brunssittelijoiden keidas ja mekka (toisin kuin se pikkukaupunki josta olen kotoisin, siellä ei brunssia saa edelleenkään mistään). Täällä hyviä brunssipaikkoja löytyy nykyään oikeastaan joka kulman takaa, ja hyvä niin! Mikä voisi ollakaan ihanampaa sunnuntaiaamuna, kuin nukkua pitkään ja sitten kävellä brunssipaikkaan tapaamaan ystäviä. Myös lauantait käyvät samaan tarkoitukseen, mutta itselleni brunssipäiväksi on vakiintunut sunnuntai. Kerran kuukaudessa on minimi, mutta nytkin taitaa olla jo melkoisen monta sunnuntaita brunssiteltu putkeen 🙂
Hyväksi havaitsemiani brunssipaikkoja ovat ainakin keskustassa sivaitseva Kiila (hyvä hinta-laatusuhde), Kallion Pacifico (runsas ja edullinen), Koffin puiston Fanny (kiva miljöö ja sopivasti tarjottavia), Lasipalatsin Café Lasipalatsi (hyvät ruuat, mutta aina samat). Muutamia ei-niin-hyviä on myös tullut testattua ja joitakin kivoja odottaa vielä tutustumista, esimerkiksi Mille Mozzarelle ja Sandro. Tänään kävimme kuitenkin kaverin kanssa tutustumassa uuteen brunssipaikkaan nimeltään Block by Dylan.
Dylanilla on jo Helsingissä muita paikkoja, ainakin Käpylässä, Ruoholahdessa ja Arabiassa. Arabian mesta on itselleni tuttu; olen käynyt siellä lounaalla ja brunssilla. Arabian toimipiste on kuuluisa ihanista salaateistaan, mutta sitä on paljon parjattu ulkonäöstään (oransseja muovituoleja ja vähän ruokalamainen tunnelma). Uusi Etelärannassa, Kauppahallia vastapäätä sijaitseva Dylan Block näyttääkin aivan erilaiselta kuin Arabian Dylan. Mielestäni todella viihtyisä miljöö ja ihanaa, että sisustuksessa oli käytetty paljon kasveja sekä suomalaista designia/suunnittelua. Sisustuksen ovat suunnitelleet Laura Seppänen sekä Suvi-Maria Silvola. Erittäin hyvää työtä, sanoisin! Mitä enemmän brunsseja koluaa, sitä vaativammaksi tulee myös miljöön suhteen ja alkaa vaatia vatsansa täytteen lisäksi myös silmänruokaa.
Dylan Blockissa sai kyllä hyvin täytettä myös vatsalleen. Erittäin hyvä hinta-laatu -suhde mielestäni! Brunssi maksoi 18,50 € / henkilö, mikä ei ole nykyään paha hinta verrattuna moniin muihin sunnuntaibrunsseihin. Tarjolla oli muitten Dylaneitten tapaan paljon salaatteja, perinteiset lämpimät ruuat nakkeineen, lihapullineen ja omeletteineen. Leipiä oli runsaasti, samoin jugurtteja ja muita. Kahvina oli punavuorelaisen Kaffa Roasteryn Tauko-kahvi ja teenjuojille puolestaan Kaffan irtoteetä monessa eri vaihtoehdossa. Skumppaakin olisi ollut tarjolla pienestä lisämaksusta!
Jos pitäisi sanoa jotain huonoa, niin varaamamme pöytä oli hyllä vähän huonolla paikkaa – tuossa kävi kamala tuuli ja viima aina kun joku tuli sisään tai meni ulos. Loppuvaiheessa päätimme sitten jo vaihtaa paikkaa, etten olisi taas kohta kipeänä.
Niin ja se mietitytti kyllä vähän, että miksi astiat pitäisi viedä itse? Tulee mieleen vähän Mäkkäri tai muu pikaruokala. Tuohon parinkympin summaan voisi kuvitella kuuluvaksi sen, että joku hakee astiasi. Sehän näiden brunssien ideana on, ettei itse joudu hommiin..? Ymmärrän toki sen, että tällä systeemillä säästetään esimerkiksi henkilökuntakustannuksista, mutta itselläni tulee todella vähän mieleen brunssipaikkoja, joissa pitäisi itse siivota omat jälkensä. Varsinkin kun kyseinen paikka oli niin tyylikkään ja fiinin oloinen, niin tämä hieman häiritsi seuruettamme, vaikkei mikään iso ongelma olekaan.
Iloinen brunssittelija kiittää ja kuittaa! Maha täynnä hyvää ruokaa ja kaunis miljöö ympärillä, mikäs sen parempaa. Jos pitäisi joku kouluarvosana antaa kyseiselle brunssille, niin kyllä se taitaisi saada ysin (9) ! Suosittelen :)
-Nettanen
Lue myös: