Ihonhoitorutiinini täydentäjä – jaderoller

*merkityt linkit ovat mainoslinkkejä

Kirjoitin noin vuosi sitten postauksen, jossa kerroin hurahtaneeni ihonhoitoon, ja esittelin samalla myös jokailtaisen ihonhoitorutiinini. Nyt vuotta myöhemmin ihonhoito on edelleen tärkeä osa jokaista iltaani, ja olen tullut yhä vain entistä tarkemmaksi siitä, että muistan varmasti hoitaa ihoani huolella ja rakkaudella. Ja se on todella kannattanut, sillä esimerkiksi minua aiemmin vaivannut periraalidermatiitti eli suunympärysihottuma on pysynyt jo pitkään kokonaan poissa.

Jokailtaiseen ihonhoitorutiiniini kuuluu ihon puhdistus, kasvovesi, seerumi, silmänympärysvoide ja kosteusvoide. Lisähoitoina kerran-pari kuussa kuuluvat vielä kasvonaamio ja kasvojen kuorinta. Ja vajaa vuosi sitten näiden tuotteiden rinnalle ihonhoitooni tuli myös jaderoller tai kotoisammin jaderulla.

jaderoller käyttö

Jaderollerilla on pitkä historia – se on kuulunut kiinalaiseen kauneudenhoitoon jo tuhansien vuosien ajan. Nimi ”jaderoller” tulee siitä, että se on valmistettu jadekivestä ja sitä rullataan iholla. Sillä kerrotaan olevan monenlaisia hyötyjä: sen sanotaan muun muassa tehostavan kollageenin tuotantoa, parantavan ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon, aktivoivan verenkiertoa ja tuovan soluille happea, tehostavan lymfakiertoa, viilentävän ihoa ja vähentävän turvotusta, kiinteyttävän kasvojen lihaksia, tasoittavan ihon rakennetta, tekevän ihosta kimmoisamman ja joustavamman, häivyttävän silmänalusten tummuutta ja rauhoittavan herkkää ihoa.

Jaderullan pitkäaikaiskäytöstä ole toistaiseksi olemassa pitkäaikaisia tieteellisiä tutkimuksia, joten sen todellisista ja todistetuista hyödyistä on paha mennä sanomaan, vaan jokainen käyttäjä voi itse todeta mitä vaikutuksia jaderoller juuri heille antaa. Toisaalta, moni meistä ovat varmasti kokenut esimerkiksi kasvoihoidon vaikuttavan ihoon, ja kasvorullan käyttöhän on kuin eräänlaista kasvohierontaa, joten vaikutukset ovat hyvin samantapaisia.

jaderoller käyttö

Itse käytän jaderolleria seerumin tai kasvoöljyn levityksen jälkeen, sillä mielestäni se todella auttaa imeyttämään tuotteen paremmin. Rullaan ylöspäin suuntautuvin liikkein kasvojen eri osat – isommat ihoalueet isolla päällä ja pienemmät pienemmällä. Mielestäni rullailu tuntuu todella kivalta ja myös mukavan viilentävältä, sillä jaderollerin kivi on aika viileä. Mikäli viilentävää vaikutusta haluaa lisätä, voi jaderullaa säilyttää jääkaapissa.

Itselläni on tapana narskutella hieman öisin hampaita, ja purentalihakseni ovat usein vähän jumissa. Jaderollerilla rullailu tuntuu myös vähän avaavan näitä lihaksia, mikä on myös ihan huippu juttu! Uskonkin, että rullailu saa pintaverenkierron aktiivisemmaksi, ja voi mahdollisesti myös lisätä kollageenintuotantoa. Mielestäni rulla myös poistaa turvotusta. Niinpä rullasta onkin tullut pysyvä osa ihonhoitorutiiniani. Ihan joka ilta en sitä jaksa käyttää, mutta esimerkiksi viikonloppuisin käytän sitä aina, ja usein myös arkisin. Olen kuullut, että osa tykkää käyttää jääkaappikylmää jaderolleria nimenomaan turvotuksen poistamiseen aamuisin, eikä sekään kuulosta ollenkaan hullummalta idealta.

Mielestäni jaderulla on myös niin kaunis, että se käy erinomaisesti ”sisustuselementistä” kylpyhuoneen hyllyllä. Silloin kun noin vuosi sitten ostin oman rollerini, en onnistunut löytämään mistään vaaleanpunaista, ruusukvartsista valmistettua versiota, joka olisi mielestäni vielä tätä vihreääkin kauniimpi. No, nyt niitä vaaleanpunaisiakin saisi, mutta koitan nyt tyytyä tähän vihreään kun tämäkin kyllä ajaa asiansa erinomaisesti.

jaderoller käyttö

Kun olen rullaillut ja imeyttänyt seerumin ihooni kunnolla, levitän lopuksi iholle silmänympärysvoiteen ja yövoiteen. Aamullahan tätä voi käyttää vaikka kasvoveden levityksen jälkeen, ennen päivävoidetta. Kasvorullan käyttöön löytyy netistä paljon vinkkejä ja jopa Youtube-videoita, jotan käytön aloittaminen oli helppoa.

Aikoinaan, kun itse kiinnostuin jaderollereista, ei niitä vielä meinannut saada oikein mistään, mutta nyt niitä löytää jo paremmin. *Katja Kokon luomassa Yin your skin -rollerissa on nyppyläinen pinta, joka tehostaa vaikutusta, *Naturellen versio taas muistuttaa tosi paljon minun rolleriani ja sitä on myös saatavana *upeana ruusukvarsista valmistettuna versiona. Myös Pür-kaupalla on *ruusukvartsinen kasvorolleri, ja heiltä löytyy myös *vartalolle tarkoitettu jaderoller – tätä kiinnostaisi myös kokeilla jossain vaiheessa.

Onko siellä muita jaderolleriin hurahtaneita? Erilaisia käyttöideoita ja -kokemuksia otetaan mielellään vastaan! 🙂

-Netta

Lue myös:

Toimistotyöntekijän paras kaveri – kasvosuihke

Vuosi luonnonkosmetiikkadödön käyttäjänä

Testissää kotimainen palashampoo ja -hoitoaine

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *