Kevään juhla

Wikipedia kertoo:  "Vappu on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä enimmäkseen länsimaalainen kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä.Se on kevään loppupuolen juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Vuodesta 1979 lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä, suomalaisen työn päivä. Juhlapäivä on saanut nimensä pyhästä Valburgista, jonka muistopäivä on 1.5"

En kyllä voi aivan allekirjoittaa tänä vuonna tuota "kevään loppupuolen juhlapäivä" -osiota, koska meillä Helsingissä vappupäivä oli kolea, osin sateinen ja koko päivän ankean pilvinen. Itselläni on edelleen talvitakki käytössä, kun taas muistelen joskus vappuna olleen hyvinkin lämmintä. Mutta jospa tämä kevään juhla pian houkuttelisi aurinkon esiin! :) Sen lisäksi, että vaatetus ei tänä vappuna ollut kovinkaan keväistä, oli se omalla kohdallani nyt vähän erilaista kun edellisinä vuosina: en nimittäin tänä vuonna edustanut ollenkaan opiskelijahaalareissa. Olen kyllä edelleen opiskelija, mutta koska emme onnistuneet saamaan lippuja opiskelijabileisiin juhlimaan Elastisen tahdissa, päätimme pitää omat etkot ja jatkaa sitten Apollo-yökerhoon. En ollut varma pääseekö sinne sisään haalarit päällä, joten päätin sitten varmuudeksi pukeutua "normaaleihin" vaatteisiin. Oli minulla kuitenkin aattona päässä keväinen kukkapanta ja vappupäivänä puolestaan ylioppilaslakki.

Vappupäivän brunssi järjestettiin tällä kertaa tosiaan sään takia sisätiloissa. Olen aikonut monena vuonna mennä Ullanlinnanmäelle, mutten ole päätynyt sinne vielä koskaan! Enkä siis tänäkään vuonna. Aiemminkin sää on ollut kehno ja kerran olen ollut myös kuumeessa. Tänä vuonna myös edellisillan juhliminen painoi osaa porukastamme vähän raskaammin, ja niinpä sisällä brunsseilu vei sitten voiton. Mutta eipä tuo haittaa, kivaa oli! Aiempina vuosina ei ole monesti tullut tehtyä yhtään mitään, olen vain tylsistellyt kotona ja voivotellut huonoa ilmaa. Nyt oli mukavaa viettää vappupäivääkin yhdessä ystävien kanssa, eikä se pieni väsymys ja heikotus kenenkään ruokahalua ollut onneksi vienyt. Olin itse brunssin järjestäjänä, ja mielestäni päivä oli kaikinpuolin onnistunut.

En ollut aikoihin leiponut, mutta päätin nyt emännän roolissa hiukan panostaa, heheh! Niinpä leivoin Eeva Kolun blogista löytyneellä reseptillä pieniä kasvispiiraita. Muuttelin reseptiä hiukan niin, että täytteenä oli broccolia, paprikaa sekä fetaa. Oikein hyvin sujui tuo helppo resepti tällaiselta ei-niin-jauhopeukaloltakin ja vieraatkin kehuivat piiraita kovasti. 

Vuosien tauon jälkeen tuli juotua myös kunnollista, kotitekoista simaa. Oli muuten hyvää! Kattauksessa haettiin vähän apua Tigerista, eli käytössä oli vähän kertakäyttöastioita helpottamassa siivousta ja myöskin paikkaamassa osittain liian vähäistä astiavarastoa, kaikille kun ei ei olisi muuten ollut tarpeeksi lautasia ja muita.

Viivi-kissakin oli vapputunnelmissa ja viihtyi seurassamme vapputohinoitamme ihmetellen.Yritin saada neidistä jotain hauskaa kuvaa, jonka lähettää sukulaisille ja ystäville vapputervehdyksenä, mutta Viivi ei pahemmin välittänyt poseeraamisesta.

Lopulta sain sen, mitä halusinkin: aika hauskan otoksen. Päädyin postaamaan seuraavan otoksen Instagramiin kuvateksillä "tämän aamun vappufiilikset" :)

Lisäsin blogin sivupalkkiin näkymään oman Instagram-tilini. Kuvat vaihtuvat kivasti tuossa sivupalkissa, mutta jos haluaa pysyä vielä paremmin ajan tasalla, kannattaa seurailla ihan siellä Instagramissa.

Toivottavasti muillakin oli mukava vappu eikä huono sää haitannut menoa. Nyt vaan toivotaan, että kun kevään juhlaakin on jo vietetty, se itse kevät suvaitsisi sieltä kunnolla tulla ja houkutella auringon ja vihreyden mukanaan! :)

-Netta

Kommentoi