Kevätfiilistä hakemassa Kevätmessuilla

Kävimme viime viikonloppuna fiilistelemässä tulevaa kesää ja hakemassa ideoita Messuskeskuksessa järjestetyillä Kevätmessuilla. Sain messuille viime vuonna bloggaajapassin ja olin silloin paikalla ensimmäistä kertaa, ja tykästyin tapahtumaan kovasti. Kun sain bloggaajapassin myös tänä vuonna, oli tietysti selvää, että Kevätmessuille on päästävä. Otin tällä kertaa mieheni seurakseni, ja hänkin tykkäsi messuista, olihan paikan päällä kaikkea mahdollista mökkeilyyn ja puutarhaan liittyvää. Miestäni kiinnosti eniten saunajutut (koska meillä on edelleen saunaprojekti vireillään) ja minua taas kiinnostivat kaikkein eniten puutarhajutut.

Kevätmessut 2019

Kiertelimmekin hyvän tovin katselemassa valmiita saunarakennuksia, ja niitä olikin esillä monenlaisia, jokaisesta koko- ja hintaluokasta. Otimme muutamia esitteitäkin mukaan, koska meillä on edelleen avoinna se kysymys, tuleeko saunamme uudisrakennuksena vai vanhaan varastorakennukseen. Saas nähdä, ratkeaako tämä kysymys vielä tämän mökkikauden aikana..

Kevätmessuilla oli myös mökkipitäjämme Loviisan oma koju, ja siellä vierähtikin jälleen hyvä tovi höpöttelemässä – samoin kuin viime vuonnakin. Loviisa on kyllä niin ihana paikka – suloinen pikkukaupunki, mutta kuitenkin täynnä aktiivisia tapahtumia ja kivaa nähtävää. Kesällä on tulossa muun muassa Loviisan Avoimet Puutarhat -tapahtuma sekä Loviisan Wanhat talot -tapahtuma. Lisäksi Loviisan alueella on muita kivoja kesäkohteita, kuten Eija’s Garden ja Malmgårdin kartanon opastetut kierrokset. Niissä pitää kyllä ehtiä käydä kesän aikana! Myös Strömforsin ruukki on tosi ihana ja tunnelmallinen alue, jossa haluan kesällä käydä.

Minä puutarhahullu ostin tietysti puutarhajuttuja. Mukaan tarttui kolmen eri liljan sipuleita, erilaisia siemeniä kasvimaalle sekä ryvässipuleita. Nyt kyllä jo multasormi syyhyää, että pääsisi istutuspuuhiin! Myyjä osasi kertoa, että nuo liljan sipulit pitäisikin oikeastaan jo nyt istuttaa maahan, joten se on ohjemassa heti pääsiäisenä. Niitä on niin paljon, että ajattelin istuttaa niitä ainakin pariin eri paikkaan – täytyisi vaan osata päättää mihin.

Samalla kertaa on tarkoitus aloittaa muutkin pihahommat tälle keväälle. Meillä on viime syksyiset lehdet haravoimatta (taas), joten niitä ainakin haravoidaan kasaan ja sitten varmaan silputaan ruohonleikkurilla. Kasvien kuolleita varsia poistellaan ja kerätään leikattujen omenapuiden risut kasaan. Ja niin edelleen, ja niin edelleen. Tekemistä kyllä riittää. 🙂

Luulen, että Kevätmessuista tulee meille  jokavuotinen tapa. Se on hyvä vuosittainen ajankohta aloittaa ihan kunnolla kevätfiilistely, hankkia kasveja ja saada uusia ideoita. Ihanaa, että nyt pääsee taas pitkän tauon jälkeen puutarhahommiin! <3

-Netta

* Messuliput saatu blogin kautta.

Lue myös:

Puutarhakuume kasvoi Kevätmessuilla

Suomen kesä on puutarhurille liian lyhyt

Perhoskeidas saapui puutarhaamme 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *