Pääsiäisen miniloma osa 2: Pori & Lahti

Kuten viimeksi kirjoittelin, aloitimme pääsiäisen viettomme Turussa. Siellä sää oli harmaa ja kolea, mutta kun jatkoimme matkaamme Poriin, tervehti meitä siellä ihana kevätaurinko. Menimme siis Poriin erään ystävämme luokse yöksi.

Kävimme lauantaina päivällä syömässä ravintola Kirjakaupassa ja hieman ostoksilla Puuvilla-kauppakeskuksessa. Illalla menimme vielä hienommin syömään Trattoria Buccoon, joka lienee yksi Porin tunnetuimmista ravintoloista ja joka on joskus valittu Suomen parhaimpien ravintoloidenkin joukkoon. Tämä ravintola sopii erityisesti viinin ystäville, koska viinivalikoima oli todella laaja ja monipuolinen. Suosittelen!

Sunnuntaina lähdimme kävelylle aurinkoiseen Kirjurinluotoon, jossa olimme kesällä juhlineet Pori Jazzin tunnelmissa. Nyt tunnelma oli vielä paljon talvisempi.

Porista suuntasimme tosiaan vielä Lahteen, joka taisi olla matkakohteistamme kaikkein talvisin. Isoja lumikinoksia löytyi sieltä sun täältä, mikä tuntui kyllä hassulta, koska täällä Helsingissä lunta ei ole ollut lainkaan enää pitkään aikaan. Aurinko kuitenkin paistoi Lahdessakin ihanasti kirkkaalta taivaalta, ja päätimmekin lähteä sielläkin ulkoilemaan. Lahden kivoimpia alueita on kyllä tämä satama-alue Sibeliustalon takana, ja se onkin aina täynnä ulkoilijoita ja kahvittelijoita. Tällä kertaa auki oli vain yksi ravintolalaiva, mutta seuraavalla kerralla tuonne mennessä ne ovat varmasti jo kaikki auki.

Aika moni liikkui vielä jäällä, mutta itse olen sen verran arkajalka, etten sinne kyllä enää uskaltaisi! Lahdesta minulla ei ole jakaa kauheasti mitään menovinkkejä tämän reissun osalta, koska vietimme lähinnä aikaa sukulaisten luona. Yleensä kun olemme Lahdessa, haluan aina käydä paikallisella Lanttila -kirpputorilla. Se on yksi lempikirppareitani - iso, siellä on hyvä valikoima ja paljon erilaista tavaraa. Taitaapa olla niin, etten ole yhtäkään kertaa poistunut paikalta tyhjin käsin :)

Näiden kuvien ottamisen jälkeen olenkin kaivanut aurinkolasit esiin, niin ei häikäise enää noin pahasti ;)

Täytyy todeta, että Suomi-matkailu on kyllä oikein mukavaa! Ympäri Suomea löytyy näkemisen ja kokemisen arvoisia ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja. Liian usein tulee lomalla suunnattua ulkomaille, vaikka kotimaankin rajojen sisäpuolelta löytyy vaikka mitä nähtävää. Aina ei tarvitsisi lähteä merta edemmäs kalaan :) Kotimaan matkailu luonnollisesti myös tukee kotimaisia yrittäjiä, mikä on myös oikein hyvä juttu. Jos teillä tulee mieleen muita kivoja kotimaan kohteita, joissa kannattaa vierailla, niin laittakaan kommenttia! Kesälomareissut ovat juuri nyt suunnittelun alla.

-Netta

Kommentoi