Pikkujoulut ystäväporukan kesken

Destination: Happiness

Joulukuu on kiitänyt kovaa vauhtia ohi, ja yhtäkkiä ollaankin jo jouluviikossa. Meillä oli viikonloppuna kahdet pikkujoulut, toiset ystäväporukalle täällä meidän kotonamme ja toiset puolestaan sunnuntaina brunssin muodossa kummipoikani perheen luona.

Omaan lauantaiseen illanviettoomme valmistauduimme siivouksella, kaupassakäynnillä ja ripottelemalla vähän lisää joulun tuntua kotiin. Hankin jo viime viikon alussa hyasintteja, koska niistä leviää kotiin ihana joulun tuoksu. Istutin kaksi hyasinttia Mariskooleihin ja yhden hobbstar-lasiin. Näyttävät kyllä mielestäni tosi kivoilta tuollaisissa astioissa.

Aina kun meille tulee vieraita, tykkään sytytellä kynttilöitä ja himmentää muuta valaistusta. Tämä on muuten myös kätevä siivousvinkki - hämärässä pölypallerot, kissankarvat sun muut näkyvät huomattavasti vähemmän ja koti näyttää heti muutenkin tunnelmallisemmalta, heh!

Kävin aiemmin syksyllä läpi kirpputorille meneviä tavaroita, kun löysin niiden joukosta tämän äitini vanhan Marimekon liinan. Hän oli joskus antanut sen minulle, jotta voisin myydä sen eteenpäin. Vihreä ei varsinaisesti kuulu lempiväreihini, mutta hetken mielijohteesta päätin kokeilla, josko liina sopisi näin joulun aikaan meidän asuntoomme. Ja kyllä, se näytti mielestäni oikein kivalta! Niinpä pelastinkin sen kirpputorikasasta itselleni. Seurakseen liina sai Iittalan Nappula -kynttilänjalat, jotka kävin ostamassa pari viikkoa sitten viime jouluna saadulla lahjakortilla. Ne ovat tosi kauniit, mutta sen hintaiset, etten varmaankaan olisi tullut ostaneeksi niitä omalla rahalla.

Juhlien järjestäjänä olen rento enkä ota paineita, vaikka kaikki ei olisikaan ihan tip top. Unohdimme hankkia servettejä eikä kattauksemme muutenkaan ollut kuin suoraan Glorian koti -lehdestä Ikean haarukoineen ja veitsineen, mutta eipä se menoa haitannut millään tapaa.

Myöskin ruoanlaiton suhteen tykkään päästä suhteellisen helpolla, ja siksi luotankin usein erilaisiin naposteltaviin, pikkusuolaisiin ja tapaksiin. Tällä kertaa tarjoilimme tomaatti-mozzarella-basilika -yhdistelmää, parmankinkkua ja melonia, chorizoa ja oliiveja, cheddaria, goudaa, savujuustoa sekä viikunahilloa ja suolakeksejä ja yrttivoipatonkia. Jälkiruokana oli kahvin kera suklaamoussea, jonka pohjalla oli kinuskikastiketta ja päällä piparkakkumuruja.

Ilta oli erittäin onnistunut ja mukava. Illan päätähtenä hääri tietenkin Frida-koira, joka kiersi sylistä toiseen koko illan ajan ja vaati huomiota ja rapsutuksia yhtenään. Frida oli pukeutunut jouluneuleeseensa, joka ei tunnu häiritsevän sitä yhtään, päinvastoin.

Onneksi jo parin viikon päästä on uusi vuosi, sillä silloin isännöimme taas pieniä kekkereitä täällä meillä. Mutta sitä ennen on vielä joulu ja kahdet synttäritkin juhlittavina. Jouluksi menemme miehen vanhempien luokse, joten siinä mielessä pääsemme melko helpolla järjestelyjen suhteen. Vielä on kuitenkin muutamia paketteja ja kortteja hankkimatta, koska ainahan jotain täytyy jättää viime tippaan ;)

Mukavaa jouluviikkoa ihanat!<3

-Netta

Kommentoi