Rento itsenäisyyspäivä

Meillä ei vielä eiliseen iltapäivään mennessä ollut oikeastaan mitään muita itsenäisyyspäivän suunnitelmia, kuin olla kotona ja rentoutua. Päätin kuitenkin sitten eilen soittaa isälleni ja kutsua hänet meille kylään. Olimme tosin jo ehtineet käydä kaupassa hakemassa ihan tavalliset arkiruokatarpeet, joten mitään gourmet-illallista ei ollut tiedossa, vaan rentoa yhdessäoloa ja ihan  perusruokaa.

Niinpä kokkailin tänään meille spaghetti bolognaisea, mutta kaivoin sentään kaapin pohjalta esiin punaviinipullon ja jouluservettejä. Ei niin itsenäisyyspäivän väristä tai suunnitellun tyylikästä, mutta kuitenkin jouluisen kotoisaa ja rentoa.

Jälkiruokiakaan meillä ei ollut sen kummemmin, mutta onneksi piparkakkuja ja karkkia sentään löytyi. Kahvit juotiin talvisista muumi-mukeista ja samalla kuunneltiin vähän joululauluja. Oman perheen kesken asiat eivät onneksi ole niin justiinsa, vaan kaikki olivat varsin tyytyväisiä tähänkin. Jaloissa pyörivät tietysti myös koira ja kissa.

Meillä on ollut ajatuksena tänä vuonna ottaa joulukortteihin valokuvat isosta pienestä koiratyttösestämme, joka täyttää muuten joulukuun lopussa jo vuoden. Niinpä päätimme tänään tarttua tuumasta toimeen ja napsia muutaman jouluisen kuvan Fridasta. Täytyy sanoa, että kauniiden joulukuvien ottaminen alle vuoden ikäisestä touhottajasta ei ollut se helpoin rasti, mutta ihan kivoja ja ennenkaikkea söpöjä otoksia saimme kuitenkin. Vähän totiselta tosin tyttö näyttää, yleensä hän on aikamoinen ilopilleri, mutta näissä kuvissa vähän tavallista vakavampi. Kuvien jouluneule on ostettu pari viikkoa sitten Mustista ja Mirristä.

Ehkäpä jokin näistä kuvista päätyy tänä vuonna joulukorttiin. Valinta täytyy tehdä pikapuoliin, jotta ehtii tilata valokuvat, askarrella kortit ja lähettää kortit perille. Minulle joulukorttien askarteleminen ja lähettäminen on jokavuotinen perinne, josta en helposti luovu. Valmiita kortteja ostan vain hätävarana, jos askartelemani kortit eivät riitäkään tai jokin epäonnistuu.

Ihanaa itsenäisyyspäin jatkoa vielä kaikille siellä ruudun toisella puolella!<3

-Netta

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.