Retkivinkki vaikkapa kesälomalle

Olen unohtanut vinkata teille yhdestä kivasta ja persoonallisesta paikasta, jossa kävimme pääsiäisen minilomallamme. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Oikeastaan nyt voi olla sikäli ihan hyvä ajankohta, että kesälomat lähestyvät, ja silloinhan sitä on aikaa retkeillä vähän kauemmaksikin.

Olimme ajamassa Turun moottoritietä kohti Turkua, kun tien vieressä mainostettiin Kasvihuoneilmiötä. Käskin kuskia samantien kääntymään tienviitan suuntaan, koska paikka oli itselleni ennestään tuttu, mutten ollut käynyt siellä vuosiin. Kun olin lapsi, perheellämme oli toisinaan tapana retkeillä sunnuntaisin juurikin kyseiseen paikkaan, koska vanhempani olivat erittäin kiinnostuneita antiikista ja sisustuksesta ylipäänsä. No, sittemmin tämä kiinnostus on periytynyt myös tyttärelle ja olinkin aivan innoissani päästessäni tuonne pitkästä aikaa, enkä pelkästään nostalgia-arvon takia.

Kasvihuoneilmiö sijaitsee siis lähellä Turun moottoritietä, Nummi-Pusulassa. Yrityksen internet-sivujen mukaan paikalle pääsee myös bussilla, mikäli omaa autoa ei satu olemaan käytössä.  Yrityksessä yhdistyvät muun muassa kahvila-ravintola, ”tavaratalo” sekä taidenäyttelyt.

IMG_2010.jpg

Muistan jo lapsuudestani sen, että tätä paikkaa kuvastaa hyvin sana runsaus. Joka puolella on loputtomasti mielenkiintoisia esineitä, jotka kaikki edustavat vähän eri tyylisuuntia. Vaikka Kasvihuoneilmiössä myydään paljon vanhaa, löytyy sieltä myös paljon erilaista uutta tavaraa. Eri värit ja materiaalit leikittelevät keskenään, kuitenkin kaikki sopuisasti yhdessä.

IMG_2011.jpgIMG_2012.jpgIMG_2013.jpgIMG_2014.jpgIMG_2015.jpg

Koska oli pääsiäinen, paikalla oli tietysti myös pääsiäispupuja! Lapsuudestani muistan, että tuolla oli joskus myös jonkinlainen ”trooppinen osio”, jossa pääsi ihastelemaan erilaisia perhosia ja trooppisia eläimiä. Sittemmin kyseisestä osiosta on luovuttu, mutta kiva että joitain eläimiä löytyi yhä! Kasvihuoneilmiön nettisivujen mukaan tähän kauppaan ovat myös koira-asiakkaat tervetulleita, mikä on aina kiva juttu näin (tuoreen) koiranomistajan näkökulmasta.

IMG_2016.jpgIMG_2017.jpgIMG_2018.jpgIMG_2019.jpgIMG_2020.jpgIMG_2021.jpgIMG_2022.jpgIMG_2023.jpgIMG_2024.jpgIMG_2026.jpgIMG_2027.jpgIMG_2028.jpgIMG_2029.jpg

Tässä on kauppa, jossa jokainen visuaalinen ihminen viihtyy, vaikkei välttämättä mitään ostaisikaan. Nähtävää ainakin riittää! Meidän mukaamme tarttui tällä kertaa vanha Helsingin näköiskartta, pieni kristalliastia, huulirasvaa sekä minulle hiuslenkkejä. Monipuolinen saalis siis! Ravintolan puolella emme tällä kertaa käyneet ollenkaan, mutta ehkäpä tuonne voisi retkeillä sitten kesällä vähän pidemmän kaavan kautta ja testata senkin. Onko ruudun sillä puolella muuten ketään, kenelle tämä paikka olisi entuudestaan tuttu? Suosittelen lämpimästi poikkeamaan!

-Netta

Lue myös:

Tuomarinkylän kartano on kiva retkikohde

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *