Retkivinkki viikonlopulle – Tuomarinkylän kartano

Meillä oli kerrankin lauantaipäivä täysin ilman mitään suunnitelmia. Ehdin jo ehdottaa miehelle, että voisimme vaikkapa maalata eteisen seinän, jonka maalaaminen jäi tekemättä ennen kuin muutimme tänne heinäkuussa. Sitten kuitenkin peruin ehdotukseni – olisi kiva tehdä jotain hauskaa ja rentoa sen sijaan, että alkaisi taas tehdä jonkin sortin hommaa. Niinpä pohdimme hetken, mitä kivaa sitä keksisikään. Joku retkikohde melko läheltä olisi kiva, ja jostain sainkin päähäni, että olin kuullut juttua jostakin kartanomiljöössä sijaitsevasta sisustuskaupasta. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että kyseinen kartano on Tuomarinkylän kartano ja sisustusliike taas siellä sijaitseva Country White. Niinpä otimmekin suunnaksi Tuomarinkylän kartanon.

Itse Tuomarinkylän kartano on tuo yllä olevassa kuvassa näkyvä suloinen vaaleanpunainen rakennus, joka on rakennettu vuonna 1790. Rakennuksessa toimi Helsingin kaupungin ylläpitämä museo vuodesta 1962 vuoteen 2013 asti. Tuolloin Helsingin kaupunki joutui taloussyistä keskittämään museotoimintansa Senaatintorin laidalle.

Nyt päärakennuksessa näytti toimivan Alfa Art -niminen taidekoulu ja paikalla järjestetään käsittääkseni sekä taidekoulutusta että näyttelyitä. Me jätimme kuitenkin tällä reissulla käymättä itse päärakennuksessa.

Alueella on kartanon  lisäksi nimittäin myös kolme pienempää rakennusta, joissa on toimintaa. Ylemmässä kuvassa vasemmalla olevassa rakennukessa on naistenvaateliike ByPiasin outlet-liike, jossa myydään ByPiasin ihania vaatteita alehintoihin. Ainakin nyt vaikutti siltä, että kaikki tuotteet olivat myynnissä puoleen hintaan. Meinasin itsekin ”sortua” ostamaan jotain ihanaa, mutta pidin lopulta pääni ja totesin, etten juuri nyt tarvitse mitään uutta. Aivan ihania tuotteita joka tapauksessa ja ihana miljöö vaateliikkeelle.

Allaolevassa kuvassa näkyy toinen piharakennus, jossa sijaitsi ravintola Annan kartano. Kuvassa ei näy kyseisen rakennuksen vasemmalla puolella sijaitsevaa kolmatta rakennusta, jossa sijaitsee sisustusliike Country White. Sieltä kuitenkin aloitimme kierroksemme, koska nimenomaan sisustusjuttuja halusin tulla ihastelemaan ja imemään vähän sisustusinspiraatiota itseeni.

Country Whiten tila oli tosi iso, ja siellä myytiin sisustustuotteiden lisäksi myös vaatteita ja Nicolas Vahe -keittiötuotteita. Lisäksi puodissa oli myös pieni kahvilanurkkauskin. Country Whitella oli edustettuna monia tunnettuja merkkejä, kuten Lexington, Riviera Maison, Odd Molly, Linum ja Peura. Valikoima oli laaja ja kaikkea ihanaa oli tarjolla moneen makuun.

img_2593.jpgimg_2592.jpgimg_2596.jpg

Päädyimme lopulta lähinnä ihastelemaan ja inspiroitumaan, mutta mukaan tarttui myös synttärikortti kummipojalleni. Sisustusjuttujen ihastelun jälkeen kävimme tosiaan myös kiertelemässä ByPiasissa ja lopulta menimme vielä nauttimaan lounasta tunnelmalliseen ravintola Annan kartanoon.

img_2598_2.jpgimg_2604.jpg

Ravintola Annan kartano oli oikein mukava ja viihtyisä. Tarjolla oli sekä kahvilatuotteita että ihan kunnon ruokaakin. Me päädyimme syömään lämpimän lounaan, minä talon lihapullia perunamuusilla ja mies talon hampurilaisen, ja molemmat annokset olivat oikein maistuvia ja täyttäviä. Loppupäivänä ei tarvinnutkaan sitten kotona enää kokkailla. Suosittelen siis!

img_2599.jpg

Alueella toimii myös Tuomarinkylän Ratsastuskoulu, joten samalla pääsi ihastelemaan hevosiakin. Koska olen itse tällainen heppatyttö, olin tietysti haltioissani ja oli pakko päästä vähän rapsuttelemaankin hevosia.

img_2605.jpgimg_2613_1.jpg

Tuomarinkylän kartano oli oikein kiva pieni retkikohde vapaalle lauantaipäivälle, suosittelen! Aluetta ympäröivät pitkät pellot ja kesällä tuolla on varmasti tosi vehreää, kuulin että lähistöllä on myös hyviä piknik-maastoja. Ehkäpä täytyy siis kesällä tehdä tuonne uusi reissu!

-Netta

Lue myös:

Retkikohde vaikkapa kesälomalle – Kasvihuoneilmiö

Parhaat Tallinna-vinkit

Lempikahvilat: Brooklyn Café

Tuhannen tuskan kahvila Loviisassa on hurmaava

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *