Uusi vuosi, uudet kujeet

Loppuvuosi meni kamalassa hullunmyllyssä, ja ennen kuin huomasinkaan, oli vuosi jo ehtinyt vaihtua. Nyt täytyykin opetella lukujen 2014 sijaan kirjoittamaan 2015. Pieni ja mitätön muutos, johon kuitenkin liittyy monilla ihmisillä niin paljon symboliikkaa.

 

Itsellänikin on ollut yleensä tapana tehdä pieni vuosikatsaus. Mitä jäi käteen kuluneesta vuodesta? Mitä hyvää, mitä huonoa? Jos mietin vuotta 2014, niin ihan ensimmäisenä tekee mieli huokaista. Oli niin uskomattoman kiire kokoajan! Alkuvuoden pakersin kandin parissa ja raportoin siitä jatkuvasti ohjaajalleni (hänen käskystään). Aikataulu oli melko tiukka ja kyllä siinä muutama kyynelkin tuli vuodatettua, jotta sain kuin sainkin työni palautettua aikataulussa. Muutenkin kursseja oli aika kiitettävästi. Kesällä minulla oli lomaa tasan yksi viikko, ja koko kesän minua pitivätkin siis kiireisenä puolestaan työni. Syksy jatkui hektisenä, kun aloitin uuden opintokokonaisuuden, jota monet kuvailevat koko yliopisto-opintojensa vaativimmaksi & raskaimmaksi. Se sisälsi myös harjoittelun, joka kävi kyllä täysin kokopäivätyöstä. Kuitenkin kaiken tämän lisänä olen kokoajan käynyt viikoittain töissä n. 15-20 h. Ei siis ihme, että taaksepäin katsoessa vuosi tuntuu ollen todella hektinen ja lähinnä työn- ja opiskeluntäyteinen.

 

 

Mutta onneksi myös hyviä hetkiä mahtuu paljon mukaan! Kesälomaa minulla oli vain viikko, mutta vietin sen mitä parhaimmalla tavalla; kuuden ystävän kanssa omassa villassa Kroatian Splitissä! Reissu oli mahtava, rentouttava ja ikimuistoinen. Pahimpien kandikiireiden keskellä puolestaan olimme ystäväni kanssa Kylpylä Flamingon k-20 -puolella kylpemässä ja rentoutumassa. Ihana päivä, kuin pieni miniloma! Syksyllä kävimme erään ystäväni kanssa Tallinnassa ja yövyimme aivan ihanassa hotellissa, jossa oli maailman paras palvelu. Tämäkin loma oli rentoutumista parhaimmillaan. Toisen ystävän kanssa osallistuimme vuosijuhlille ja hänen kampaajaäitinsä laittoi meille ihanat kampaukset, oli mukavaa olla kerrankin kunnolla laitettuna! Loppuvuoden kohokohtia olivat ehdottomasti se, että täytin 25 vuotta  (ei ikäkriisiä havaittavissa) ja lisäksi valmistuin vihdoin virallisesti kandiksi.

Mitä sitten toivon vuodelta 2015? 

Opiskelujen suhteen ei tälle vuodelle oli mitään suurensuurta tavoitetta, koska kandi on nyt tehty enkä ole vielä tekemässä gradua. Hyvää opiskelumenestystä ja mielenkiintoisia luentoja nyt toivon toki, luonnollisestikin! Enemmän haaveet tulevalle vuodelle liittyvätkin vapaa-aikaan; toivon että sitä saisi jostain räävittyä vähän lisää. Enemmän aikaa tehdä niitä itselle mieluisia asioita, niitä joista olenkin jo aiemmin kirjoitellut. Tavoitteena olisi siis saada opiskelut ja työt sovitettua yhteen mahdollisimman hyvin ja sujuvasti, niin että tarvitsisi stressata vähemmän ja voisi nauttia enemmän elämästä.

Lisäksi toivon vähintäänkin yhtä tai kahta ulkomaanreissua (matkakassan kasvattaminen aloitettu jo!), mukavia hetkiä ystävien ja perheen kanssa (ja selkeyttä muutamiin ihmissuhteisiin), sekä tietysti rakkautta. Oikeastaan tosi samanlaisia asioita, joita olenkin jo monena vuonna toivonut. Ne ovat osittain toteutuneetkin ja osittain taas eivät, katsotaan miten käy tänä vuonna! Mitään ihmeellisempiä lupauksia minulla ei ole uutenavuotena tapana tehdä, mielestäni itselleen voi luvata asioita koska vain, eikä vain kerran vuodessa :)

Ihanaa alkanutta vuotta!

-Nettanen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.