Uusimmat ravintolatuttavuuteni – Bar Cón, Yes Yes Yes ja Bronda

Olen kirjoitellut ravintoloista viimeksi tammikuussa Parhaimmat fine dining -kokemukseni -postauksessa. Silloin kirjoittelin kokemuksistani Baskeri & Bassossa, Boulevard Socialissa, Kuurnassa, Farangissa ja Murussa. Nyt olisi vuorossa muutama ravintola, joissa olen tuon kirjoituksen kirjoittamisen jälkeen käynyt. Nämä eivät kaikki liene varsinaisesti ”fine dining” -ravintoloita, mutta kuitenkin sellaisia tavallista lounaspaikkaa hienompia. Tässä siis rehellisiä kokemuksia Bar Cónista, Yes Yes Yesistä ja Brondasta.

– Bar Cón

Tahmeaan tammikuuhun tarvittiin jotain kivaa vaihtelua, ja niinpä päätimmekin mennä ystäväpariskuntamme kanssa elokuviin ja syömään. Raintolaksi valikoitui Kampin yläkerran Korttelissa sijaitseva Bar Cón, joka tarjoilee hyviä drinkkejä sekä espanjalaistyylisiä tapaksia miellyttävässä miljöössä. Helsingissä on itse asiassa todella vähän tapaspaikkoja, joten hyvälle tapasravintolalle oli todellakin tilausta.

Tilasimme Bar Cónissa pöydän täyteen tapaksia – muun muassa härkätartaria, lihapullia, perunoita aiolilla, oliiveja, chorizoa ja katkarapuja. Ruoat olivat mielestäni oikein maistuvia ja myös hintataso oli kohdillaan – tapasten hinnat vaihtelivat noin 4 ja 10 euron välillä. Ja juomaksi tilasimme totta kai sangriaa, joka oli oikein hyvää!

img_2731.jpg

Bar Cónista jäi kuitenkin miinuspuolena käteen asiakaspalvelun kehnous. Siinä missä Baskeri & Basso oli asiakaspalvelun aatelia ja ikuisesti mieleen jäänyt huippukokemus, oli Bar Cón jotain ihan muuta. Se, että pöytää sai odotella, oli kyllä ihan ok, mutta viereisessä pöydässä henkilökunnan ja asiakkaan välillä tapahtunut välikohtaus oli puolestaan todella kiusallista katsottavaa. Jostain syystä henkilökunnan edustaja ei pystynyt pysymään asiakaspalveluroolissaan, vaan alkoi huutaa ja kiroilla asiakkaalle sekä käyttäytyä suorastaan arvaamattomasti. Tämä ei mielestäni sovi asiakaspalvelijalle missään tilanteessa (itsekin olen kyseistä ammattia aikoinaan harjoittanut vuosikausia). Seurueemme olikin tilanteesta todella hämmentynyt ja kieltämättä kokemus vaikuttaa edelleen hieman ajatuksiini ravintolasta.

– Yes Yes Yes

Joulukuussa Iso-Roballe ilmaanutunut Yes Yes Yes lienee tällä hetkellä Helsingin paras kasvisravintola, ja näin on julistanut myös Nyt-liite. Huippukokki Richard McCormick tuntuu muuttavan kullaksi kaiken mihin koskee, ja tällä kertaa se on Helsingin kasvisruokaskene. Kävin paikassa kahden ystäväni kanssa, joista toinen on ollut kasvissyöjä jo vuosikausia, ja hänkin kehui paikkaa vuolaasti.

Nykyään todella moni ravintola luottaa jaettujen annosten konseptiin, niin myös Yes Yes Yes. Mekin tilasimme siis seurueellemme sekä yhteiset alkupalat että pääruoat. Tarjoilija osasi hyvin suositella sellaisen määrän, joka oli täyttävä, mutta josta ei tullut liian ähky olo. Tilasimme alkuun tandoorileipää kahdella eri täytteellä, halloum-ranskalaisia sekä kesäkurpitsa-feta -nugetteja. Pääruoaksi valitsimme uunibataatin, fenkolirisoton ja palmunydinsalaatin.

img_3208.jpgAlkuruoat olivat kaikki todella hyviä, suosittelen! Pääruoista risotto oli seurueen muiden jäsenten mielestä hieman liian suolaista, itselleni se oli vielä sopivan rajoissa. Palmunydinsalaatti oli minun ja seurueen toisen jäsenen mielestä ehkä vähän ”turha” tilaus, vaikkakin oli toisaalta hauskaa kokeilla, millaista on syödä puuta (:D). Toisaalta seurueen kolmas jäsen oli sitä mieltä, että raikas salaatti teki hyvää suolaisen risoton jälkeen. Sen sijaan bataatti oli erittäin hyvää meidän kaikkien mielestä.

Yes Yes Yesissä myös miljöö on oikein miellyttävä, moderni ja tyylikäs. Ravintolalla on lisäksi omia viinejä, joita ei saa mistään muualta. Parantamisen varaa olisi heilläkin ehkä hieman asiakaspalvelussa, vaikka mitään varsinaista moitittavaa siinä ei olekaan.

– Bronda

Viime viikonloppuna olimme puolestaan juhlimassa ystävämme kolmekymppisiä Brondassa. Se kuuluu BW-restaurantsiin, eli sen takapiruina häärivät Tomi Björck ja Matti Widgren. Bronda ei ole Helsingin ravintolaskenessä enää mikään ihan uusi tuttavuus, vaan se on toiminut samalla paikalla Espan kulmalla vuodesta 2014. Olen itse käynyt siellä muutamaan otteeseen drinkillä, mutten koskaan aikaisemmin syömässä.

Myös Bronda luottaa jaettuihin annoksiin. Saatavilla on toki myös muista BW-ravintoloista tutut maistelumenut, mutta koska meidän seurueessamme oli paljon ”ruokavammaisia”, emme voineet ottaa maistelumenua. Se on nimittäin siitä tylsä tai ainakin joustamaton konsepti, että sama menu on pakko tilata seurueen kaikille jäsenille eikä menusta voi vaihtaa osasia pois noin vain – allergiatilanteessa jonkin annoksen saa vaihtaa johonkin keittiön tarjoamaan varavaihtoehtoon, mutta aina ole takuita siitä, onko se vaihtoehto sen sopivampi, ainakaan tällaisille ”nirsoilijoille” kuten minä.

Päädyimmekin siis tilaamaan pöytään jaettavia annoksia, vaikka toki siinäkin tuli hieman pientä säätöä siitä, kuka syö mitäkin. Lopulta omaan menuuni kuului jaettuna härkätartatia, burrata-juustoa, Brondan burgeri ranskalaisilla sekä jälkiruoaksi karamellisoitua omenaa. Ruoat olivat kyllä aivan todella hyviä, BW-restaurants ei koskaan petä makujen kanssa.

img_3458.jpgimg_3459.jpg

Bronda on tilana tosi kaunis ja tunnelmallinen, katosta roikkuvat merihenkiset lamput ovat todella upeat. Meidän pöytämme oli hieman syrjemmässä, ja esteettisenä ihmisenä olisin hieman kaivannut ravintolan keskiosaan kauniiden lamppujen alle, jossa myös pöydissä oli kynttilät, toisin kuin meidän pöydässämme. Mutta eivätpä nämä muotoseikat ruoan laatuun vaikuttaneet, ja palvelukin pelasi nopeasti. Asiakaspalvelu oli ihan ystävällistä, mutta pieni kiireen tuntu loisti siitä läpi. Iso suositus lähtee silti Brondalle – näistä kolmesta ravintolasta tämä on paras kokonaisuus.

Seuraavaksi meidän olisi tarkoitus alkaa koluta EatFinland-kirjan ravintoloita läpi. Ostin kirjan miehelle joululahjaksi, mutta emme ole vielä ehtineet käydä siitä yhdessäkään ravintolassa. Kirjaan on valikoitu 12 ravintolaa, joissa saa kirjaa näyttämällä kaksi pääruokaa yhden hinnalla (voimassa vuoden). Juuri nyt kiinnostelee kirjan ravintoloista ainakin Penny ja Pastor. Saa nähdä mistä lähdetään aloittamaan ja milloin :)

-Netta

Lue myös:

Parhaimmat fine dining -kokemukseni

Helsingin keskustan parhaat lounaspaikat

 

suhteet oma-elama suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.