Mitä tehdä kotona? – 10 inspiroivaa vinkkiä!

Viime viikolla jaoin melko vakavia ajatuksiani tämänhetkiseen kotonapysymissuositukseen liittyen. Koska asioita on usein mukavampi lähestyä positiivisesta näkökulmasta, päätin tähän postaukseen listata erilaisia kivoja, kiinnostavia ja inspiroivia juttuja, mitä kotona voi tehdä nyt muiden menojen jäätyä paussille. Olit sitten kulttuuri-ihminen, sporttityyppi tai sosiaalinen ekstrovertti, löydät simppelit vinkit tästä postauksesta!

Mita tehda kotona
Kuva: Kansallisooppera

Kulttuuria, kiitos!

Lukutoukalle:

Kirjojen ystävän ei yleensä ole vaikea keksiä tekemistä kotona, mutta kirjastojen suljettua ovensa voi lukemisesta yhtäkkiä tulla kova pula. Onneksi nykyisin on kuitenkin olemassa useita palveluita (BookBeat, Storytel, Nextory…), joiden kautta voi pienellä kuukausimaksulla saada käyttöönsä sekä e- että äänikirjoja. Myös useimpien kirjastojen kautta voi lainata erilaisia e-aineistoja!

Kulttuuriharrastajalle:

Kulttuuriharrastukset jäävät tänä keväänä vähiin teattereiden, oopperoiden ja musiikkitalojen peruttua esityksensä. Onneksi korkeakulttuurista voi nauttia myös kotisohvalta käsin! Kansallisoopperan sivuilla on nimittäin katsottavissa tallenteita menneiden kausien upeista esityksistä. Myös Radion Sinfoniaorkesterin menneitä konsertteja voi kuunnella YLE Areenan välityksellä. 

Musadiggarille:

Ikävöitkö musakeikkoja? Facebookin Karanteeniklubi tuo pika-avun konsertteja kaipaavalle. Muusikot ja artistit voivat ilmoittaa omat livekeikkansa Facebook-ryhmän kautta, ja yleisö pääsee seuraamaan niitä turvallisesti kotoa.

Mita tehda kotona
Kuva: Pranama Kallio

Kuntoilua kotoa käsin

Tanssijalle:

Tanssituntien peruminen oli kova kolaus monelle tanssin ystävälle. Onneksi muutamat tanssikoulut ovat nousseet tilanteen tasalle ja alkaneet järjestää online-tunteja vaikkapa Facebookin välityksellä. Esimerkiksi turkulainen tanssikoulu Flama järjestää online-tunteja pientä kannatusmaksua vastaan!

Joogaajalle: 

Tanssin lisäksi myös joogan harrastaminen onnistuu hyvin kotoa käsin. Koti-joogille löytyy runsaasti materiaalia YouTuben ja Yogaian kaltaisten palveluiden kätköistä, ja nyt myös muutamat joogakoulut ovat poikkeustilanteen vuoksi alkaneet pitää tunteja netissä pienellä kannatusmaksulla. Tsekkaa esimerkiksi Pranama Kallion Facebook-tunnit ja Bay Helsingin Bay-live!

Kuntoilijalle:

Kaipaatko silloin tällöin kovempaa treeniä, mutta sali on kiinni? Ei hätää – Personal Trainer Kanerva Ahonalan Instagram-tili on täynnä simppeleitä kehonpainoharjoituksia, joita voi tehdä kotona ilman sen kummempia välineitä. Tämän helpompaa ei treenaaminen voi olla!

Mita tehda kotona
Kuva: Katja Kokko / Yin Your Skin

Muuta mukavaa!

Sosiaaliselle: 

Skypetreffit ja virtuaalihengailu ovat nousseet ainakin omassa kaveripiirissäni arvoon arvaamattomaan. Ja tässä taivas on vain rajana! Etä-afterit, lautapeli-ilta tai virtuaalinen tosi-TV maraton – melkein mikä tahansa onnistuu nykyisin videopuhelujen välityksellä!

Fashionistalle:

Vaikka kaupat ja putiikit ovat pitkälti menneet kiinni, se ei tarkoita, ettei omaa lempibrändiä voisi silti tukea näinä vaikeina aikoina. Monet kotimaiset muotibrändit tarjoavat tällä hetkellä ilmaista postitusta – tai jopa kotiinkuljetusta! – verkkokaupasta, ja second hand ja vintage-kauppiaat (mm. Niin Mua, Preporté ja Relove) myyvät valikoimiaan Instagramin välityksellä. Shoppailun lisäksi nyt on hyvä aika siivota vaatekaappia sekä huoltaa ja korjata sen kätkemiä aarteita!

Kotikokille:

Kerrankin on aikaa kokata! Illallisvieraita ei tällä hetkellä kannata kutsua, mutta gourmet-aterian voi pyöräyttää omalle perheelle, kumppanille, kämppikselle tai ihan vaikka itselle. Jos haluat virtuaaliseuraa keittiöösi, kannattaa liittyä esimerkiksi Hanna Gullichsenin sunnuntaiseen kokkausliveen Instagramissa!

Hemmottelua kaipaavalle:

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä: kun ajat ovat rankat, kannattaa itsestä pitää erityisen hyvää huolta. Pistä kotispa pystyyn ja hemmottele itseäsi kuumalla jalkakylvyllä tai trendikkäällä Gua Sha -kasvohieronnalla! Parhaimmat Gua Sha -ohjeet löydät kauneusguru Katja Kokon Instagramista tai hänen Yin Your Skin -verkkokurssiltaan!

Onko teillä mielessä jotain kivoja juttuja, jotka jäivät puuttumaan tästä listasta? Kerro kommenteissa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *