Syyskukkia – kauden romanttisin catwalk-trendi

Vaikka kesä onkin jo ohi, kukat kukkivat vaatteissa like never before. Syksyn catwalkit olivat täynnä mitä kauneinta kukkaloistoa, ja luksusmerkit aina Valentinosta Dries Van Noteniin luottivat syysmuodissa upeisiin kukkaluomuksiin. Ja mikäs siinä: tummanpuhuvat, syksyiset kukkamekot kun näyttävät yhtä hehkeiltä niin syyssateessa kuin aurinkoisena syyspäivänäkin. 

kukkamekotValentino AW19

Syksyn ja kesän kukkamekoissa on kuitenkin muutama erottava tekijä. Syysmekoissa kukat kukkivat usein mystisen goottihenkisesti tummalla pohjalla – tai vähintäänkin astetta tummemmissa sävyissä – kun taas kesähelteillä luotetaan yllättäen hieman kirkkaampiin väreihin. Syksyisissä kukkamekoissa on usein myös pitkät hihat sekä polven alapuolelle ulottuvat helmat, mitkä tekevät niistä huomattavasti käytännöllisemmät viileisiin ilmoihin. Materiaalit puolestaan vaihtelevat paksuista brokadeista ohuisiin silkkeihin ja sifonkeihin. 

kukkamekotDries Van Noten AW19

Tällä sesongilla syksyiset kukkamekot puetaan sirojen saappaiden kanssa, jotka ratkaisevat myös näppärästi kysymyksen siitä, minkälaiset sukkahousut mekon alle tulisi pukea. Uskaliaimmat voivat tietysti testata mekon kanssa myös toista syksyn trendiä, nimittäin kuviollista sukkiksia, joita näkyi esimerkiksi Erdemin näytöksessä. Itse ajattelin kuitenkin luottaa midimekon ja saappaiden hieman boheemiin liittoon, joka suojelee samalla sääriä hyytävältä syystuulelta. 

kukkamekotErdem AW19

Toinen syksyinen elementti, joka vaikuttaa toimivan harvinaisen hyvin ohuen kukkamekon parina on muhkea neule, joista kirjoitinkin jo edellisessä postauksessa. Paksun neuleen ja kepeän kukkamekon yhdistelmässä on jotain todella inspiroivaa – ja kaiken lisäksi se sopii täydellisesti viilenneisiin syyspäiviin! Sopiva neule kannattaa valita mekon mallin mukaan: mitä kapeampi helma, sitä muhkeampi neule! Runsashelmaisen mekon kanssa puolestaan kannattaa suosia hieman cropattuja neuleita, jotka antavat tilaa hulmuaville helmoille. Muodin tärkein sääntö kun on, että vastakohdat tukevat toisiaan!

Screenshotit Voguen sivuilta, josta voi tsekata merkkien koko mallistot!

Kiinnostaako syysmuoti? Lue myös juttuni syksyn käytännöllisimmistä lierihatuista sekä kauneimmista työlaukuista!

SEURAA BLOGIA: INSTAGRAM / FACEBOOK / PINTEREST

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *