PUNAJUURIPATALEIPÄ

 

PUNAJUURIPATALEIPÄ

1 leipä – 80 min

 

Tarvitset

5 dl Punajuurimehua

(käytin itse keitettyjen punajuurten nesteen)

2 rkl Hunajaa

2 tl Suolaa

11 dl Vehnäjauhoja

2/3 ps kuivahiivaa (11g:sta)

 

Vaiheet

  1. Lämmitä punajuurimehu 42- asteiseksi. Sekoita hunaja ja suola joukkoon
  2. Sekoita kuivahiiva ja jauhot. Käytä tarvittaessa enemmän tai vähemmän jauhoja.
  3. Lisää jauhot punajuurimehuun ja vaivaa yleiskoneella 5 min tai käsin hieman pidempää. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan n.12-18 tunniksi.
  4. Ota taikina huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen leipomista. Kumoa taikina leivinpaperille ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Älä vaivaa taikinaa. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  5. Laita kannellinen valurautapata uuniin kuumentumaan 225 asteeseen. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan. Peitä kannella ja paista 45 min.
  6. Kumoa leipä pois padasta jäähtymään. (Kuori pysyy rapeana, kun et peitä sitä liinalla)

ENJOY !

 

– Noora

koti terveys ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *