INDONESIALAINEN KASVIRSENDANG

Maustetahna

Ainekset (4 annosta)

6 kpl
salottisipulia
3-4 kpl
punaista chiliä
6 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sitruunaruohontanko
5 rkl
raastettua inkivääriä
1 tl
kurkumaa
1 kpl
neilikkaa
1 tl
kardemummaa
1 tl
pippuria ja suolaa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset morttelissa, sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi tahnaksi.

 

Kastike

Ainekset (4 annosta)

5 dl
kookosmaitoa
6 kpl
kaffirlimenlehteä
3 kpl
perunaa
3 kpl
porkkanaa
250 g
Nyhtökauraa
1 kpl
limen kuori
1/4
limen mehua
2 rkl
soijakastiketta
3 rkl
fariinisokeria
1 kpl
kanelitanko
30 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Lisää pannulle kookosöljyä
  2. Laita maustetahna kuumalle pannulle ja paista pari minuuttia, jonka jälkeen lisää kookosmaito ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi
  3. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä porkkanat
  4. Lisää nyhtökaura, kaffirlimetin lehdet ja fariinisokeri
  5. Anna maustua miedolla lämmöllä n 20 minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee paksua
  6. Tarjoile valmis kasvisrendang riisin kanssa
  7. Koristele limen lohkolla, chilillä ja tuoreella korianterilla

 

hyvinvointi terveys ruoka-ja-juoma oma-elama