INDONESIALAINEN KASVIRSENDANG
Maustetahna
Ainekset (4 annosta)
- 6 kpl
- salottisipulia
- 3-4 kpl
- punaista chiliä
- 6 kpl
- valkosipulinkynttä
- 1 kpl
- sitruunaruohontanko
- 5 rkl
- raastettua inkivääriä
- 1 tl
- kurkumaa
- 1 kpl
- neilikkaa
- 1 tl
- kardemummaa
- 1 tl
- pippuria ja suolaa
15 min
{
AKTIIVINEN
15 min
PASSIIVINEN
0 min
Tee näin:
- Sekoita kaikki ainekset morttelissa, sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi tahnaksi.
Kastike
Ainekset (4 annosta)
- 5 dl
- kookosmaitoa
- 6 kpl
- kaffirlimenlehteä
- 3 kpl
- perunaa
- 3 kpl
- porkkanaa
- 250 g
- Nyhtökauraa
- 1 kpl
- limen kuori
- 1/4
- limen mehua
- 2 rkl
- soijakastiketta
- 3 rkl
- fariinisokeria
- 1 kpl
- kanelitanko
30 min
{
AKTIIVINEN
10 min
PASSIIVINEN
20 min
Tee näin:
- Lisää pannulle kookosöljyä
- Laita maustetahna kuumalle pannulle ja paista pari minuuttia, jonka jälkeen lisää kookosmaito ja soijakastike. Kuumenna kiehuvaksi
- Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä porkkanat
- Lisää nyhtökaura, kaffirlimetin lehdet ja fariinisokeri
- Anna maustua miedolla lämmöllä n 20 minuuttia, kunnes kastikkeesta tulee paksua
- Tarjoile valmis kasvisrendang riisin kanssa
- Koristele limen lohkolla, chilillä ja tuoreella korianterilla