BORDEAUX

Viinitilalla käynti oli pakollista toteuttaa tällä reissulla ja mikä sen parempi paikka kun Ranska, Bordeaux.

Bordeaux on yksi tunnetuin ja klassisin viinialue ranskassa. Upeita viinitiloja löytyi pilvin pimein, joihin pystyi mennä tutustumaan ja maistelemaan laadukkaita viinejä. Tutkimme Samin kanssa paljon eri viinitiloja joka olisi meille mieluinen ja päädyimme viinitilaan nimeltä Château Carsin. Carsinin viinitila on Suomalaisten Berglundien omistama viinitila Bordeaux’n alueelta vuodesta 1990. Pakko sanoa, että oli ihana saada palvelua omalla äidinkielellä, sillä se teki viinikielen ymmärryksestä paljon helpompaa ja selkeämpää.

Carsinin tila on tullut todella suosituksi suomalaisille. Carsinin viinit olivat muun muassa Suomen 100-vuotis itsenäisyyspäivän juhlissa.Viinit tuotetaan luomumenetelmin, joka tekee viinitilasta myös kiinnostavan.Omistaja Nea esitteli meille viinitilaa ja kertoi viinin tuotannosta. Lisäksi saimme maistaa muutamia tilan viinejä.

Kierroksemme hinta oli 10€/hlö, mutta jos osti viiniä saman summan edestä kierros oli ilmainen.

Viinitilalla viljellään yhdeksää eri rypälelajiketta jotka ovat Bodeaux´n alueen tunnettuja rypälelajikkeita, muun muassa punainen Merlot ja valkoinen Sauvignon Blanc. Lisäksi tilalla tuotetaan Etelä-Amerikasta tunnettuja rypälelajikkeita Carmenerea ja Malbecia. Mulle tuli ihan uutena tietona, että Malbec rypäle on alkuperäisin Bordeaux´n alueelta eikä Argentiinasta tai Chilestä.

Kaikin puolin oli mahtava kokemus päästä viinitilalle ja varmasti menen uudelleen. Olisi ollut mielenkiintoista olla viinitilalla sen sadonkorjuun aikaan ja nähdä itse miten tuotanto toimii. Ehkä seuraavalle tilalle mentäessä pitää ajoittaa vierailu sadonkorjuun ajalle.

Kävimme myös kuuluisassa viinikylässä Saint-Émilionissa, joka on tunnettu punaviineistään ja on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Kylä on täynnä isoja viinitiloja kartanoineen ja viinikauppoja löytyy joka puolelta. Katoitpa mihin suuntaan tahansa löytyi viiniviljelmää silmänkantamattomiin.

Parkkeerasimme auton muutaman kilometrin päähän kaupungin keskustasta, josta kävelimme Saint Émilionin kylään. Kävelimme isojen viinitilojen keskellä ihastellen kauniita maisemia, johon auringon pehmeä valo heijasti. Kylään saapuessa olin todella innoissani pienistä kaduista ja putiikeista.

Saint Émilion on todella pieni, mutta samalla erittäin sympaattinen kylä, joka elää turismista ja varsinkin kesän aikaan kylä on kiireisimmillään. Kävimme suurimman turistikauden ulkopuolella, joten ei ollut yhtään hektistä ja tilaa oli paljon.

Iso suositus kaikille viiniä rakastaville!

-Noora

kulttuuri ruoka-ja-juoma matkat suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *