ERICEIRA + ETSIVÄ LÖYTÄÄ

Ericeira on tyypillinen portugalilainen kalastajakylä, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Lissabonista, Portugalin pääkaupungista. Ericeirassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Sen kauniit kujat ja kadut,  kulttuuri, historia ja ruoka tekevät Ericeirasta suositun lomakohteen.

Kyseinen kalastajakylä on myös todella suosittu surffareiden keskuudessa ja on sitä kautta noussut monen matkailijan suosioon. Ericeira on täynnä surffikauppoja, surffikouluja ja tarvike vuokraamoja. Lisäksi surffikouluja on noin 40, joka kertoo siitä, että paikka on noussut suureen suosioon.

Ericeira valittiin vuonna 2011 maailman toiseksi World Reserve kohteeksi. Se on myös Euroopan ensimmäinen suojeltu surffikohde.

Miksi tulen aina takaisin?

Ericeirasta on jäänyt pysyvä jälki, jonka vuoksi viihdyn täällä. Täällä on  ihanan rento meininki ja tunnelmallinen ja kutsuva pieni kylä. Lisäksi  mahdollisuus surffaukseen sekä ravintolat ja kahvilat kiehtovat minua suuresti.

Kävin Ericeirassa ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun tulin suorittamaan kouluaikoinani viimeistä työharjoitteluani. Vietin silloin Ericeirassa neljä kuukautta. Tähän aikaan oli jo paljon matkailijoita, jotka tulivat viikon surffileirille opettelemaan surffausta.

Palasin seuraavana vuonna uudestaan viikon lomalle ja rakennuksia ja kauppoja oli tullut taas lisää. Tämä pieni kalastajakylä on tähän päivään saakka kasvanut todella isoksi ja suosituksi paikaksi ja se kasvaa entisestään.

Ericeira on sijainniltaan erinomainen! Se on lähellä Lissaboina sekä upeaa Sintraa, joka on Unescon maailmanperintökohteeksi listattu kaupunki. Ericeira on paikka, jossa osittain tunnen olevani kotonani ja paikka jossa viihdyn. Tämä pieni kalastajakylä tarjoaa joka kerta paljon uusia nähtävyyksiä ja kokemuksia.

ETSIVÄ LÖYTÄÄ:

  • ”Salainen kävelyreitti” Foz Lizandrosta  Praia da Vigaan ( n. 2,5h) rannikkopolkua pitkin upealla näköalalla. Foz Lizandron rannalta joen puolelta lähtee kävelyreitti rannikolle, jota ei voi jättää kokematta kun tulee Ericeiraan!
  • Portugalin jylhät rannikot tarjoaa upean maiseman ja näköalan. Jos rakastat auringonlaskuja niin suosittelen menemään São Juliãoon, joka sijaitsee noin 10 minuutin matkan päästä Ericeiran keskustasta. Täältä löytyy paras spotti auringonlaskulle. São Juliãon hiekkaparkkipaikalta lähtee polku, jonka päältä pääsee nauttimaan upean upeasta auringonlaskusta. Ota matkaan 20cl pikku bisse!
  • Salainen kasvitunneli. Coxos rannan viereltä kulkee rantakävelyreitti Ericeiran tunnetuimmalle rannalle Ribeira d´llhakseen. Itse kävelyreitti on todella upea ja  matkalta löytyy suloinen kasvitunneli.
  • Skeittiparkki, jota et voi missata. Quiksilver Boardriders Club kaupan vieressä sijaitsee super iso sekittiparkki.

Enjoy!

-Noora

kulttuuri oma-elama suosittelen matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *